West Village New York

West Village in New York

West Village is een buurt in Manhattan, New York. Het is een woonwijk, maar wel een met allerlei leuke restaurants en winkeltjes – en een heleboel beroemdheden! Om een idee te geven; de buurt ligt ten zuiden van Chelsea, ten noorden van Hudson Square en South Village, ten oosten van de Hudson River en ten westen van Greenwich Village.

West Village en Little Bohemia

West Village is eigenlijk het westelijke deel van Greenwich Village. Het werd gesticht in 1916 en kreeg al snel de bijnaam “Little Bohemia”, vanwege de bohemien levensstijl van de bewoners. U vindt er dus ook allerlei kunstenaarshuizen, die een stempel drukken op de uitstraling van de buurt. Iets anders dat de wijk, uiterlijk gezien, uniek maakt, is het feit dat de straten niet passen op het raster waarop de indeling van de rest van New York gebaseerd is. Dit is niet alleen verwarrend voor u als toerist, nee, zelfs voor New Yorkers is het knap lastig. U heeft hier echt een plattegrond nodig. Óf juist niet, want eigenlijk is West Village de ideale wijk om doelloos rond te dwalen. U komt vanzelf op goede plekken terecht! Zoals het prachtige Jefferson Market Courthouse of die beroemde cupcakebakkerij: Magnolia’s Bakery. High Line Park verbindt West Village met Chelsea, Hell’s Kitchen en Hudson Yards. In het noorden van West Village vindt u de geliefde uitgaanswijk Meatpacking District.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Een dynamische en Europese buurt

Hier wisselen brede, rustige straten met bomen – zoals Commerce Street – schattige straatjes met kasseien af. Dit straatbeeld geeft West Village een uitstraling die door velen als ‘Europees’ omschreven wordt. Maar achter die schattige indruk schuilt een enorm dynamisch stadsdeel, dat stijlvol is en waar trends worden gezet. Het is er druk zonder dat er een gehaast gevoel hangt. Mensen genieten hier lekker van een drankje in een mooi restaurant en er heerst een typische, bijna dorpse ons-kent-onssfeer. Naast de beroemdheden die er wonen, stikt het in West Village van de vrijgezellen. Er wonen veel jonge, hoger opgeleide creatievelingen, en relatief weinig kinderen en ouderen. En: er hangt een hele warme, vriendelijke sfeer.

West Village New York - Perry St en Bleecker St West Village New York - Uitzicht 's avonds

Restaurants in West Village: Cowgirl en The Spotted Pig

Als u toch in het ‘wilde’ Westen bent, dan is het natuurlijk wel zo leuk daar ook naar te eten. Cowgirl is een restaurant op 519 Hudson Street. Het eten is niet heel bijzonder, maar lekker Tex Mex/Zuid-Amerikaans. Het kitscherige uiterlijk draagt bij aan de beleving en het ‘Baked Potatoe’-dessert is het proberen waard! Als u de ‘cowboysfeer’ wilt behouden, is White Horse Tavern ook een bezoek waard. In dit restaurant heeft de tijd stil gestaan, u verwacht bijna dat sommige bezoekers ruzie krijgen over een gestolen paard. Wat natuurlijk niet echt gebeurt, maar er is nog genoeg te zien, van de karakteristieke bezoekers aan de bar tot de vele afbeeldingen en versieringen aan de muren. Een andere leuke plek om een hapje te eten is het Bus Stop Cafe; een heel lokale plek zonder toeristen, waar eenvoudig maar goed eten wordt geserveerd. Als u lokale hapjes van verschillende familiebedrijven uit de buurt wilt proeven, kunt u de West Village Food Tour doen.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Gerecht bij Cowgirl

Hotels in West Village

Er zijn heel weinig hotels in West Village, maar als u in deze wijk wilt verblijven kunt u een kamer boeken bij The Jane. Een andere optie is de Incentra Village in Victoriaanse stijl. Dit pension biedt kamers, allemaal met een werkende open haard, op een geweldige locatie in de buurt. Als u hier verblijft, heeft u het gevoel dat u teruggaat naar de 19de eeuw, een heel bijzondere ervaring.

West Village in New York - Hotel Uitzicht West Village in New York - Hotel

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets