West Village New York

West Village in New York

West Village is een buurt in Manhattan, New York. Het is een woonwijk, maar wel een met allerlei leuke restaurants en winkeltjes – en een heleboel beroemdheden! Om een idee te geven; de buurt ligt ten zuiden van Chelsea, ten noorden van Hudson Square en South Village, ten oosten van de Hudson River en ten westen van Greenwich Village.

West Village en Little Bohemia

West Village werd gesticht in 1916 en kreeg, in verband met de bohemien levensstijl die er heerste, al snel de bijnaam ‘Little Bohemia’. U vindt er dus ook allerlei kunstenaarshuizen, die een stempel drukken op de uitstraling van de buurt. Iets anders dat de wijk, uiterlijk gezien, uniek maakt, is het feit dat de straten niet passen op het raster waarop de indeling van de rest van New York gebaseerd is. Dit is niet alleen verwarrend voor u als toerist, nee, zelfs voor New Yorkers is het knap lastig. U heeft hier echt een plattegrond nodig. Óf juist niet, want eigenlijk is West Village de ideale wijk om doelloos rond te dwalen. U komt vanzelf op goede plekken terecht! Zoals het prachtige Jefferson Market Courthouse of die beroemde cupcakebakkerij: Magnolia’s Bakery. High Line Park verbindt West Village met Chelsea, Hell’s Kitchen en Hudson Yards. In het noorden van West Village vindt u de geliefde uitgaanswijk Meatpacking District.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Een dynamische en Europese buurt

Hier wisselen brede, rustige straten met bomen – zoals Commerce Street – schattige straatjes met kasseien af. Dit straatbeeld geeft West Village een uitstraling die door velen als ‘Europees’ omschreven wordt. Maar achter die schattige indruk schuilt een enorm dynamisch stadsdeel, dat stijlvol is en waar trends worden gezet. Het is er druk zonder dat er een gehaast gevoel hangt. Mensen genieten hier lekker van een drankje in een mooi restaurant en er heerst een typische, bijna dorpse ons-kent-onssfeer. Naast de beroemdheden die er wonen, stikt het in West Village van de vrijgezellen. Er wonen veel jonge, hoger opgeleide creatievelingen, en relatief weinig kinderen en ouderen. En: er hangt een hele warme, vriendelijke sfeer.

West Village New York - Perry St en Bleecker St West Village New York - Uitzicht 's avonds

Restaurants in West Village: Cowgirl en The Spotted Pig

Als u toch in het ‘wilde’ Westen bent, dan is het natuurlijk wel zo leuk daar ook naar te eten. Cowgirl is een restaurant op 519 Hudson Street. Het eten is niet heel bijzonder, maar lekker Tex Mex/Zuid-Amerikaans. Het kitscherige uiterlijk draagt bij aan de beleving en het ‘Baked Potatoe’-dessert is het proberen waard! The Spotted Pig is ook leuk! De keuken in dit knusse zaakje is tot twee uur open en het gevoel dat er hangt is typisch ‘West Village’: trendy, maar niet pretentieus. Zo staat er op hun website onder ‘dress code’: ‘absolutely none’. Ze zijn bij The Spotted Pig erg trots op hun wijk en dat blijkt. Zo krijgt u, als u even moet wachten op een tafel, een plattegrond van de buurt van de bediening, zodat u deze op uw gemakje kunt verkennen tot u gebeld wordt dat er een tafel vrij is. O ja, en het eten, dat is Engels/Italiaans en lekker! Als u lokale hapjes van verschillende familiebedrijven uit de buurt wilt proeven, kunt u de West Village Food Tour doen.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Gerecht bij Cowgirl

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets