11 september in New York 2021

9/11 in New York

Op 9/11, ook wel 11 september genoemd, worden alle mensen herdacht die op 11 september 2001 zijn omgekomen tijdens de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. Het is geen nationale feestdag en aangezien het voor de meeste mensen een zeer emotionele dag is, is het eerder een rouwdag.

Wat is 11 september?

11 september is de gedenkdag voor de aanslagen op 11 september 2001. Op deze datum zijn er in 2001 verschillende aanslagen geweest in de Verenigde Staten. Er zijn vier vliegtuigen gekaapt, twee hiervan zijn de Twin Towers in New York ingevlogen. Een ander vliegtuig is het Pentagon in Washington D.C. ingevlogen en één vliegtuig is neergestort in een veld in Pennsylvania. Het laatste vliegtuig moest eigenlijk ook naar Washington D.C., maar de passagiers aan boord van deze vlucht hebben de kapers overmeesterd.

Wat kunt u verwachten tijdens 11 september?

Ieder jaar worden in de Verenigde Staten de vlaggen halfstok gehangen om de overleden mensen te eren en te herdenken. De president van Amerika kondigt een moment van stilte aan om 8.46 uur. Dit was de tijd waarop het eerste vliegtuig de noordelijke toren van het WTC invloog.

Verder zijn er kerkceremonies rond de plekken waar de aanslag plaatsvond. Als u 9/11 Museum tickets wilt kopen, houd er dan rekening mee dat het museum is gesloten voor publiek op 11 september, hier vinden namelijk ook ceremonies plaats. Nabestaanden leggen bloemen neer op de herdenkingsplekken, zoals het 9/11 Memorial. Het 9/11 Memorial is geopend voor publiek van 15.00 uur tot middernacht om de ‘Tribute in Light’ te bekijken. One World Observatory heeft aangepaste openingstijden.

9/11 in New York - Brandweermannen 9/11 in New York - Memorial Wall

Eric’s Tip: Op 9/11 komen veel brandweermannen en politieagenten samen om de gebeurtenissen te herdenken. Een van de locaties waar veel agenten verzamelen is bij O’Hara’s Pub, vlakbij het World Trade Center. Dit begint al ’s ochtends vroeg en is een bijzondere plek om wat te gaan drinken als u op 11 september in New York bent.

Tribute in Light

Ieder jaar op 11 september gaat de Tribute in Light aan zodra de zon ondergaat. Het Tribute in Light staat in de buurt van de plek waar de Twin Towers hebben gestaan. Het is een erg indrukwekkende plek en u kunt het ’s avonds bezoeken. Veel mensen in de buurt steken een kaarsje aan ter herdenking en er hangt een sombere sfeer.

9/11 in New York - Tribute in Light

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets