Labor Day in New York 2021

Labor Day in New York

In New York is Labor Day een nationale feestdag, waarop het einde van de zomer wordt gevierd. Van origine is Labor Day de dag die is gewijd aan de sociale en economische inzet van werknemers. Wat kunt u doen tijdens Labor Day in New York?

Wat is Labor Day?

Labor Day is een jaarlijks eerbetoon aan de bijdrage die werknemers hebben geleverd aan de kracht, het succes en welzijn van de Verenigde Staten. Tegenwoordig wordt Labor Day of Labor Day Weekend voornamelijk gezien als het einde van het zomerseizoen, het is tevens de laatste kans om een weekend weg te gaan of een buitenevenement te organiseren.

Wanneer is Labor Day?

Labor Day wordt in de Verenigde Staten jaarlijks gevierd op de eerste maandag van september. In 2021 valt Labor Day op maandag 6 september.

Verschil Labor Day en Dag van de Arbeid

In veel landen in de rest van de wereld wordt Labor Day in mei gevierd. Labor Day is hetzelfde als Dag van de Arbeid, maar de Verenigde Staten hebben er voor gekozen Labor Day te vieren in september in plaats van in mei. De keuze is onder andere op september gevallen om het grote gat tussen de twee nationale feestdagen, Independence Day en Thanksgiving op te vullen.

Wat kunt u verwachten tijdens Labor Day?

Omdat het een nationale feestdag is, zijn alle scholen, overheden en de meeste bedrijven gesloten. Mensen gaan uit picknicken of barbecueën in parken. Ook gaan veel mensen het weekend de stad uit (naar The Hamptons en Fire Island), om de zomer af te sluiten. Tevens start het American Football seizoen weer rond Labor Day, dat betekent dat de New Yorkse Giants en de Jets weer gaan spelen.

De meeste restaurants en winkels zullen gewoon geopend zijn op Labor Day.

Tips voor Labor Day

U zou een museum kunnen bezoeken op Labor Day, musea die normaal open zijn op de dag dat Labor Day valt, zullen gewoon geopend zijn. Ook Governors Island is geopend.

Verder kunt u ook een van de vele parken in New York bezoeken en met de New Yorkers meegenieten van de laatste zomer zonnestralen. Als u wilt doen wat de locals doen, ga dan naar Brooklyn om de West Indian Parade te bekijken. Proef het heerlijke straateten terwijl u wordt geëntertaind met muziek en levendige dansers die in de prachtigste kleding verschijnen. Deze optocht wordt altijd op Labor Day gehouden.

Tevens is er een Labor Day Parade, deze wordt altijd gehouden op de eerste of tweede zaterdag van september. Meteen vanaf de eerste Labor Day in 1882 werd de Labor Day Parade georganiseerd. De dag stond vanaf toen al in het teken van festiviteiten voor de werkende mensen en hun families.

Labor Day in New York - Governors Island Labor Day in New York - Wandelen in Central Park

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets