Governors Island in New York

Governors Island in New York

Governors Island is een klein eiland, op slechts vijf minuten afstand van Downtown Manhattan. Hier laat u de stadsdrukte van u afglijden, heeft u een geweldig uitzicht op de skyline en in de zomer kunt u genieten van kunst- en cultuurevenementen. U kunt gemakkelijk rond Governors Island wandelen of fietsen. Een spa aan het water biedt meer luxueuze recreatieve activiteiten. Het eiland is zeven dagen per week geopend voor publiek.

Contents

Activiteiten op Governors Island

Het bestuur van Governors Island stelt ieder jaar in samenwerking met New Yorkse culturele instanties een programma samen. Dat resulteert in een seizoen vol tentoonstellingen, concerten en kunstmarkten. De evenementenkalender is vanaf een paar weken voor het seizoen hier te zien. Ook kunt u op het eiland terecht voor minigolf (met jaarlijks wisselend thema) of een tour over de geschiedenis, transformatie en toekomst van het eiland. Deze tour duurt ongeveer een uur.

Governors Island in New York - Huizen Governors Island in New York Skyline

Fietsen op Governors Island

De beste manier om Governors Island te ontdekken is per fiets. Het leuke is: iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u er gratis een fiets lenen. Voor een uurtje, maar dat is precies genoeg om zowel het historische gebied als het nieuw aangelegde park van 30 hectare te doorkruisen. Doet u het liever wat rustiger aan? U kunt ook gewoon een fiets huren voor langere tijd. Als het weer meezit, en u neemt een boek en een badlaken mee, dan bent u de hele dag zoet. Een andere leuke manier om het eiland te verkennen is op een vierwieler fiets (surrey bike), dit is seizoensgebonden. U kunt de fiets delen met het hele gezin! De fietsverhuur is inbegrepen bij de New York Pass en GoCity Explorer Pass.

Spa op Governors Island

Governors Island is de plek om te ontsnappen aan de stadsdrukte en te ontspannen. U kunt dit doen bij de luxe New York spa, die zich op het eiland bevindt. Geniet van meer dan twintig wellness ervaringen, boek een massage en bewonder het uitzicht op de skyline van Manhattan.

Governors Island in New York - 1WTC Governors Island in New York Building

Verblijven op Governors Island

Het is mogelijk om op Governors Island te verblijven, zelfs nadat de laatste ferry is vertrokken! Aan de waterkant, met uitzicht op de skyline van Manhattan, staan enkele tientallen luxe tenten. Hier overnacht u in alle rust, maar ook in alle weelde. De Collective Governors Island tenten zijn namelijk van alle gemakken voorzien, zoals comfortabele bedden, airco en room service. En ook voor entertainment wordt gezorgd. Zo zijn er regelmatig optredens en kunt u de dag beginnen met een meditatie- of yogales. Misschien wel de meest unieke accommodatie van New York!

Governors Island in New York - Tenten Governors Island in New York - Tenten 's Avonds

Hoe komt u op Governors Island?

Er gaat een dagelijkse veerpont tussen Governors Island en Manhattan. De Governors Island Ferry vertrekt doordeweeks ongeveer elke 30 tot 40 minuten vanaf het Battery Maritime Building op 10 South Street (net ten oosten van de Staten Island Ferry) in Lower Manhattan en een retourticket kost $4.

Om bij het Battery Maritime Building te komen neemt u lijn R naar Whitehall St., lijn 1 (South Ferry Station) of lijn 4 of 5 (Bowling Green Station). U kunt hier ook de bus pakken: M6, M9 en M15 gaan die richting op. Vanuit Brooklyn neemt u de pont vanaf Pier 6.

U kunt ook de NYC Ferry vanaf Corlears Hook in de Lower East Side nemen (behalve in de wintermaanden). De South Brooklyn Route gaat ongeveer één keer per uur naar Governors Island. Tijdens de zomermaanden is de weekenddienst een rechtstreekse pendeldienst vanaf Pier 11.

Erics Tip: “Ik ben hier vaak geweest en vind het echt een topeiland. De oversteek duurt maar vijf minuutjes en het is er lekker rustig. Een fijne plek om bijvoorbeeld te lunchen – met zo’n uitzicht smaakt alles nét even beter.”

Governors Island in New York - Uitzicht van bovenaf

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets