Governors Island in New York

Governors Island in New York

Governors Island is een klein eiland, op slechts vijf minuten afstand van Downtown Manhattan. Hier laat u de stadsdrukte van u afglijden, heeft u een geweldig uitzicht op de skyline en kunt u aan allerlei culturele activiteiten deelnemen. Ook vindt u er een speciaal stukje bos vol hangmatten, een prachtige bloementuin, twee grasvelden om balspelen te spelen, speelgebieden met sproei-installaties, en nog veel meer. Het eiland is vanaf 1 mei tot eind oktober geopend voor publiek; zeven dagen per week, en ook op Memorial Day, 4th of July en Labor Day.

Activiteiten op Governors Island

Het bestuur van Governors Island stelt ieder jaar in samenwerking met New Yorkse culturele instanties een programma samen. Dat resulteert in een seizoen vol tentoonstellingen, concerten en kunstmarkten. De evenementenkalender is vanaf een paar weken voor het seizoen hier te zien. Ook kunt u op het eiland terecht voor minigolf (met jaarlijks wisselend thema) of een tour over de geschiedenis, transformatie en toekomst van het eiland. Deze tour duurt ongeveer een uur.

Governors Island Wandeltour

Wilt u niks missen van wat het eiland te bieden heeft? Boek dan deze Governors Island Wandeltour. U zult uw gids ontmoeten in Downtown Manhattan om de boot te nemen naar de overkant van de haven. Eenmaal op het eiland aangekomen, zal de gids u alle highlights laten zien, van historische huizen en forten tot een aantal van de beste food trucks van de stad. U zult alles te weten komen over de geschiedenis en het heden van dit verborgen New Yorkse juweeltje.

Boek de Governors Island Wandeltour hier

Governors Island in New York - Huizen Governors Island in New York Skyline

Fietsen op Governors Island

De beste manier om Governors Island te ontdekken is per fiets. Het leuke is: iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u er gratis een fiets lenen. Voor een uurtje, maar dat is precies genoeg om zowel het historische gebied als het nieuw aangelegde park van 30 hectare te doorkruisen. Doet u het liever wat rustiger aan? U kunt ook gewoon een fiets huren voor langere tijd. Als het weer meezit, en u neemt een boek en een badlaken mee, dan bent u de hele dag zoet. Een andere leuke manier om het eiland te verkennen is op een vierwieler fiets (surrey bike). U kunt de fiets delen met het hele gezin! De fietsverhuur is inbegrepen bij de New York Explorer Pass.

Governors Island in New York - 1WTC Governors Island in New York Building

Verblijven op Governors Island

Het is mogelijk om op Governors Island te verblijven, zelfs nadat de laatste ferry is vertrokken! Aan de waterkant, met uitzicht op de skyline van Manhattan, staan enkele tientallen luxe tenten. Hier overnacht u in alle rust, maar ook in alle weelde. De Collective Governors Island tenten zijn namelijk van alle gemakken voorzien, zoals comfortabele bedden, airco en room service. En ook voor entertainment wordt gezorgd. Zo zijn er regelmatig optredens en kunt u de dag beginnen met een meditatie- of yogales. Misschien wel de meest unieke accommodatie van New York!

Governors Island in New York - TentenGovernors Island in New York - Tenten 's Avonds

Bereikbaarheid

Van 1 mei tot aan eind oktober gaat er een veerpont tussen Governors Island en Manhattan. De Governors Island Ferry vertrekt doordeweeks ongeveer ieder uur en in het weekend ongeveer ieder half uur vanaf het Battery Maritime Building op 10 South Street (net ten oosten van de Staten Island Ferry) in Lower Manhattan en kost $ 3 retour.
Om bij het Battery Maritime Building te komen neemt u lijn R naar Whitehall St., lijn 1 (South Ferry Station) of lijn 4 of 5 (Bowling Green Station). U kunt hier ook de bus pakken: M6, M9 en M15 gaan die richting op. Vanuit Brooklyn neemt u de pont vanaf Pier 6.

Tijdens zomerweekenden kunt u ook NYC Ferry nemen. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan de East River Route en de South Brooklyn Route ongeveer één keer per uur naar Governors Island.

Erics Tip: Ik ben hier vaak geweest en vind het echt een topeiland. De oversteek duurt maar vijf minuutjes en het is er lekker rustig. Een fijne plek om bijvoorbeeld te lunchen – met zo’n uitzicht smaakt alles nét even beter.

Governors Island in New York - Uitzicht van bovenaf

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets