New York Pride (vh Gay Pride) 2021

gay pride in new york city

New York Pride (voorheen Gay Pride) is een jaarlijks terugkerend evenement, dat helemaal in het teken staat van de lesbische, homo, biseksuele en transgender (LGBT+) community, cultuur en pride. De parade, oftewel de Pride Parade, is het meest bekende en populaire onderdeel van de Gay Pride.

De ‘March’ loopt van Fifth Avenue tot aan Greenwich Village, en komt daarbij langs Stonewall Inn – de plek waar in 1969 de Stonewall Riots plaatsvonden. Deze uit de hand gelopen vechtpartij wordt gezien als een mijlpaal in de vrijheidsbeweging voor homoseksuelen. Ook hebben de rellen bijgedragen aan de homorechten die nu in de VS gelden.

Activiteiten tijdens NYC Pride

Rond de Pride is er van alles te doen in New York. De opbrengsten van de evenementen gaan gebruikelijk naar de New Yorkse LGBT+-gemeenschap en de Pride-activiteiten. NYC Pride wordt ook wel Gay Pride genoemd. Hieronder vindt u een kleine selectie van wat er allemaal te doen is rondom de Pride.

Pride Parade

De Pride Parade (of: The March) is het bekendste symbool van de NYC Pride. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. Wat u kunt verwachten is een kleurrijke stoet met meer dan 110 wagens! Wilt u meedoen aan de Parade? Dan moet u lid zijn van een officieel geregistreerde organisatie. In 2020 vindt de Parade plaats op 28 juni. Hij start om 12:00 uur in 29th Street / Fifth Avenue, en eindigt bij 16th Street / 7th Avenue.

Menigten voor New York Gay Pride Gay Pride in New York Parade

PrideFest

PrideFest is een straatfestival, vol verkopers, vermaak en activiteiten, die op de een of andere manier de gelijkheid vieren. Kleine concertjes vindt u hier ook. Dit alles vindt plaats rond Hudson Street in New York. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ook PrideFest vindt plaats op 28 juni 2020 (overdag).

Pride Island

De Gay Pride festiviteiten worden afgesloten met Pride Island: een groot feest met livemuziek waar verschillende artiesten optreden en dj’s draaien. Het feest is NYC Pride’s grootste jaarlijkse fundraising event. De leeftijdsgrens is 21 jaar. Het feest wordt gehouden van 26 tot 28 juni 2020 vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur in Hudson River Park, Pier 97.

Heeft u na deze enerverende dag nog energie over? Geen betere afsluiter van de dag dan in een van de vele gayclubs die de stad rijk is. Of drink nog een laatste drankje op een rooftopbar in New York!

Pride Tour in New York

Als u meer wilt leren over de LGBT-beweging in New York, is deze tour perfect voor u. De gids vertelt over de Stonewall Uprising en de historische achtergrond zal u meenemen naar The Stonewall Inn en een aantal andere plekken in New York die belangrijk zijn voor de LGBT-gemeenschap.

Boek uw Pride Tour hier

New York Gay Pride - Regenboogkleuren New York Pride

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets