LGBTQ+ Bars in New York

Sugarland new york

LGBTQ+ Bars in New York spelen een grote rol in de stad en de LGBTQIA+ cultuur en bieden een veilige plek voor iedereen. New York heeft al heel lang een aantrekkingskracht op de LGBTQ+ (lesbian, gay, bisexual, trans, queer plus) gemeenschap, met ook veel historische evenementen. U vindt er een groot aantal gay bars en clubs.

LGBTQ+ Bars in New York

Overal in New York is er een breed scala aan bars, clubs en feesten. Na lang nadenken zijn er drie plekken die u niet mag missen:

Le Bain

Op de 18de verdieping van The Standard Hotel vindt u de twee verdiepingen tellende club Le Bain. De naam is afkomstig van het indoor zwembad naast de dj. In de zomermaanden kunt u hier tijdens club-uren een duik in nemen – in de winter is het een extra dansvloer. De hele tent heeft een spectaculair uitzicht op alle delen van Manhattan en de Hudson. Met goed weer moet u zeker naar de 19de verdieping voor een cocktail op het dakterras. Le Bain is op donderdagavond het domein voor de jonge fashion forward gay-crowd. Boys, girls, gay and straight welcome. De drankjes zijn prijzig maar de sfeer is 100% Manhattan: prachtig uitzicht vanaf elke plek, mooie mensen en goede dj’s.

Gay Clubs en Nightlife in New York - Terras Gay Clubs en Nightlife in New York - Zwembad Le Bain

Industry Bar

Zoals de naam al doet vermoeden is deze bar in een stylish geredesigned industrieel pakhuis. Op vrijwel elke avond van de week proberen ze hier een speciale avond neer te zetten: dragshows, poolavond of wat mij typisch Amerikaans lijkt: gezamenlijk series kijken (Desperate House Wifes, Ru Pauls Drag Race). Het publiek is tussen de mid 20 / mid 40, blank, Afro-American, Asian. Op weekenddagen is het echt packed met een publiek van vrijwel uitsluitend mannen en de occasional faghag. Bereid u voor op een publiek wat losgaat op heel veel popmuziek. Er zijn twee bars, privétafels, een pooltafel en een open podium om op te dansen. Een drankje is redelijk qua prijs, wc’s een ramp (plassen voordat je van huis gaat) maar de atmosfeer altijd uitgelaten.

Barracuda Lounge

Dit is echt een klassieker! Deze tent staat bekend om zijn relaxte sfeer, fantastische drag shows en betaalbare drankjes.

Deze genoemde clubs vragen over het algemeen geen entree, anders dan in Nederland gaan ze daarentegen vaak wel al tussen 2.00 en 4.00 uur dicht. Niet te vergeten: neem altijd een ID mee bij het uitgaan en tip in ieder geval $1 per drankje. Have fun!

Drag shows in New York

New York is ook de thuisbasis van een bloeiende drag scene. Veel gay bars in New York organiseren wekelijkse drag shows, maar u vindt er ook beroemde drag brunches. Er zijn zelfs gelegenheden die helemaal aan drag zijn gewijd. Dus neem een slokje van uw drankje en geniet van de show!

Boek hier tickets voor een Drag Night in New York

LGBTQ+ community in New York

New York wordt gezien als de bakermat van strijd voor homorechten. Vlak na WOII zoeken veel homoseksuelen, lesbiennes, drag queens en transgenders hun toevlucht in de wijken Greenwich Village, Upper West Side en Harlem. Rechten voor seksuele minderheden zijn er dan nog niet en liefde voor iemand van hetzelfde geslacht is strafbaar. Anti-homo wetten (zoals het verbod samen te komen en alcohol te schenken aan homo’s) naast politie invallen van gay-bars leidde in 1969 tot een serie gewelddadige opstanden tegen de politie door de LGBTQ+ community: de Stonewall Riots.

De Stonewall Inn, waar de opstand begon, is momenteel weer te bezoeken (53 Christopher Street). De claim voor gelijke rechten vond in navolging van deze opstand volgelingen over de hele wereld. Het laatste succes voor de New Yorkers is de recente invoering van het homohuwelijk in juni 2011.

LGBTQ+ wijk Chelsea

Het populairste LGBTQ+-gebied van New York is Chelsea, tussen 14th Street en Hudson Yards aan de westkant van Manhattan. Door de toenemende LHBTQ+ acceptatie wilden na de Stonewall Riots veel mensen in Greenwich Village wonen, maar de prijzen van de woningen waren erg hoog. Chelsea was een goedkopere optie waar iedereen hartelijk werd verwelkomd. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien. In Chelsea vindt u veel gay bars en andere etablissementen. Voor degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen: luxe restaurants, high-end winkels en kunstgalerijen van wereldklasse zijn hier ook te vinden.

New York Pride

Elk jaar vindt de New York Pride plaats. Deze parade sluit de pride maand in New York feestelijk af. De mars loopt van Fifth Avenue naar Greenwich Village, langs de Stonewall Inn. De NYC Pride is een vrolijke optocht met allerlei auto’s en begint rond het middaguur.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets