Oudejaarsavond in New York 31-12-2021

Oudejaarsavond in New York

Oudejaarsavond doorbrengen in New York is iets waar veel mensen van dromen. De stad staat bekend om de geweldige feesten en de jaarlijkse ceremonie op Times Square. Of u nu jong bent of wat ouder, met vrienden reist of als gezin, in New York is er voor iedereen iets te doen. Heeft u geen zin om heel de avond in een bar of club door te brengen? Dan biedt New York leuke alternatieven om oudejaarsavond te vieren: zo kunt u bijvoorbeeld naar Central Park gaan of een boottocht maken!

New Year’s Eve Ball Drop op Times Square

De wereldberoemde New Year’s Eve Ball Drop vindt ieder jaar plaats op Times Square. Honderdduizenden mensen komen samen om de gigantische bal te zien zakken vanaf het One Times Square-gebouw. Wanneer de bal precies om middernacht beneden is aanbeland, barst de menigte los in gejuich! Leuk om op televisie te bekijken, maar in het echt valt de ceremonie tegen. Ten eerste is het hartje winter en erg koud in New York. Om een mooie plaats te bemachtigen, gaan mensen 12 tot 18 uur voor aanvang van de ceremonie naar Times Square. Stelt u zich eens voor dat u zo lang in de kou staat zonder een toilet in de buurt. En dit alles voor iets dat slechts 10 seconden duurt. Na de ceremonie is er geen feest (om 00:15u heeft iedereen Times Square verlaten om een toilet op te zoeken) en geen vuurwerk. Daarnaast is het verboden om alcohol te drinken op straat. Ik adviseer u dan ook om deze ceremonie niet bij te wonen.

New Year’s Eve Ball Drop-feest op Times Square

Een standaard kaartje voor een nieuwjaarsfeest in een New Yorks café of restaurant kost tussen de 250 en 500 dollar. Een van deze feesten is het New Year’s Eve Ball Drop-feest. Ondanks de (hoge) prijs raken de kaartjes binnen no time uitverkocht.

Koop hier uw tickets voor het New Year’s Eve Ball Drop-feest op Times Square

Oudejaarsavond in New York - Menigte op Times Square

Aanrader voor oudejaarsavond: een boottocht

De beste manier om oud en nieuw in New York te beleven is, vind ik, het maken van een boottocht. Niet zomaar een rondvaart; eerder een oud en nieuw-feest op een boot, met uitzicht over Manhattan, om twaalf uur champagne nippend terwijl u het vuurwerk boven de Hudson River bewondert. Er zijn verschillende boottochten om uit te kiezen met oud en nieuw. De een biedt een diner, de ander een dj, en weer een ander barst van de luxe. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een open bar hebben (dat houdt in dat de drankjes bij de prijs inbegrepen zijn), dat er bij allemaal om twaalf uur met champagne geproost wordt én dat ze u allemaal een onvergetelijke oudejaarsavond zullen bezorgen.

Klik hier om de verschillende boottochten tijdens Oudejaarsavond te zien 

Feestjes en activiteiten op oudejaarsavond

New York heeft een bruisend nachtleven, maar tijdens oudejaarsavond gaan echt alle remmen los! Wilt u dansend het nieuwe jaar inluiden? Dan kunt u kiezen uit een enorm aanbod van feesten. Ik heb voor u een selectie gemaakt van de beste feesten en ze vervolgens ingedeeld in verschillende categorieën (op basis van leeftijd / interesse). Als u geen plannen heeft voor oudejaarsavond in New York, dan is de kans groot dat de avond uitdraait op een teleurstelling. Het is erg lastig om op het laatste moment ergens binnen te komen. Als u al een kaartje weet te bemachtigen, betaalt u dan vaak de dubbele prijs. U kunt daarom het beste zo vroeg mogelijk uw kaartjes bestellen.

Bekijk hier mijn favoriete feesten en bestel direct tickets

Oud en nieuw in Central Park

Viert u oudejaarsavond met uw gezin? Ga dan naar Central Park. Hier is het feest voor kinderen van alle leeftijden. Om twaalf uur wordt vuurwerk afgestoken vanaf Bow Bridge-Cherry Hill, middenin Central Park (tussen 71st en 74th Street). Dit is vanaf veel plekken in het park zichtbaar.

Erics Tip: Zelf zou ik er absoluut voor kiezen om een boottocht te doen met oud en nieuw, al was het alleen al om het fantastische zicht op het vuurwerk, zonder last te hebben van de drukte. De boten meren meestal rond 1:00 uur weer aan, maar een taxi regelen met oud en nieuw is echt een nachtmerrie. In plaats daarvan kunt u veel beter de metro nemen. Die rijdt net als altijd 24 uur per dag, en u kunt gewoon uw MetroCard gebruiken.

Oudejaarsavond in New York - Versiering

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets