Wat is open tijdens oud en nieuw in New York?

Wat is open tijdens oud en nieuw in New York?

Wat is open tijdens oud en nieuw in New York? Oud en nieuw wordt in New York groot gevierd; de Ball Drop op Times Square, een vuurwerkshow bij het Vrijheidsbeeld en er zijn veel feesten. Ook nieuwjaarsdag is een officiële feestdag.
Hierdoor kunnen bezienswaardigheden en attracties aangepaste openingstijden hebben. Bekijk hier wat u kunt doen tijdens oud en nieuw in New York.

Evenementen voor NYE 2024 zijn nog niet beschikbaar
Wilt u een e-mail ontvangen zodra de evenementen beschikbaar zijn? Stuur mij een bericht op [email protected] en ik stuur u een e-mail op de dag dat de tickets in de verkoop gaan.

Wat is open tijdens oud en nieuw in New York?

De openingstijden van attracties en bezienswaardigheden kunnen anders zijn dan andere dagen. Dit is wat u kunt doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag in New York:

Bezienswaardigheden geopend op oudejaarsavond 31-12-2023 en nieuwjaarsdag 01-01-2024

Grote attracties 31-12 01-01 Grote musea 31-12 01-01
9/11 Memorial ✔  9/11 Museum
Empire State Building ✔  American Museum of Natural History ✔ 
Top of the Rock ✔  MoMA ✔ 
One World Observatory The Met
Edge Observation Deck ✖  Intrepid Museum
Summit One Vanderbilt ✖  ✔  Madame Tussauds
Hop-on Hop-off bussen ✔  RiseNY
Dyker Heights Christmas Lights ✔  Broadway 31-12 01-01
Rockefeller Christmas Tree ✔  Radio City Christmas Spectacular
Schaatsen ✔  The Nutcracker
Kerstmarkten Chicago
Vrijheidsbeeld & Ellis Island Aladdin
Circle Line Cruises ✔  The Neil Diamond Musical  
Fietshuur en -tours   Blue Man Group  
Dierentuinen & New York Aquarium   Geen andere Broadway shows
Sporten 31-12 01-01 Winkels 31-12 01-01
New York Giants   Macy's  
New York Knicks Woodbury Common Outlet
Geen andere sportwedstrijden Supermarkten  
Openbaar vervoer ✔  Restaurants  

 

Andere activiteiten tijdens oud en nieuw

Het maken van een boottocht op oudejaarsavond is erg leuk om te doen. Stap aan boord en proost om twaalf uur op het nieuwe jaar terwijl u naar het vuurwerk kijkt.

Het nieuwe jaar inluiden op de dansvloer kan bij een van de vele oud en nieuw feesten in New York. Van luxe feesten op de meest unieke locaties tot gezellige feestjes in barren, het kan allemaal! Daarnaast zijn er ook Ball Drop-feesten, zo kunt u met eigen ogen de iconische Ball Drop zien. Bekijk hier mijn persoonlijke Top 10 van Oudejaarsevenementen in New York.

Op nieuwjaarsdag kunt u het nieuwe jaar beginnen met een wandeling door Central Park gevolgd door een brunch cruise. Blijft u liever aan het vasteland, dan kunt u een van de vele musea in New York bezoeken.

Winkelen tijdens oud en nieuw

Het is niet mogelijk om op oudjaarsdag naar Times Square te gaan, mits u de Ball Drop wilt zien of aan de politie kunt laten zien dat u in het gebied moet zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als u tickets heeft voor een feest rondom Times Square of uw hotel zich daar bevindt.

De winkels rondom Times Square zullen gesloten zijn op oudjaarsdag. Winkels in andere gebieden zijn geopend maar zullen hun deuren eerder sluiten. Op nieuwjaarsdag zijn de meeste winkels wel geopend!

Openbaar vervoer tijdens oud en nieuw in New York

Zowel op oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag rijdt het openbaar vervoer in New York met een aangepaste dienstregeling. Check vooraf of uw metro rijdt. Vooral rondom Times Square is het druk op oudejaarsdag, het kan daarom lastig zijn om een taxi te krijgen in dit gebied.

Zijn er dingen geopend in New York tijdens oud en nieuw?

Doordat oud en nieuw groots gevierd wordt, zijn openingstijden aangepast. Zie hier wat u kunt doen tijdens oud en nieuw in New York.

Rijdt de metro in New York tijdens oud en nieuw?

Tijdens oud en nieuw in New York rijdt de metro volgens een aangepaste dienstregeling. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets