Greenpoint in Brooklyn

Greenpoint in Brooklyn

Greenpoint in Brooklyn is een hippe buurt in New York. Hier zijn veel gezellige barren, talloze vintage winkels en allerlei restaurants. Greenpoint in New York kent oude industriële gebouwen tot luxe hoogbouw. De buurt in Brooklyn grenst noordelijk aan Williamsburg, biedt een prachtig uitzicht over de skyline en kan in een dag tijd verkend worden.

Contents

Sfeer in Greenpoint

Voorheen was Greenpoint een buurt waar veel arbeiders met hun gezinnen woonden. Nu wordt de buurt steeds populairder onder jongeren en creatievelingen, waardoor het erg levendig is en meer kleine bedrijven zich in Greenpoint gaan vestigen. Dit vertaalt zich onder andere in de vele hippe koffietentjes, waar locals op de fiets of met het skateboard naartoe gaan. Op veel hoeken vindt u nog de ouderwetse bodega’s, dit zijn kleine buurtsupers. Manhattan Avenue wordt gezien als de hoofdstraat van Greenpoint waar veel kleine winkels en eetgelegenheden aan gevestigd zijn.

Greenpoint is het beste te verkennen door door de straten heen te wandelen. Waan u tussen de locals en ga van een vintage winkel, naar een lokale brouwerij en vervolgens richting de waterkant voor een uitzicht over de skyline; voor mij is dat Greenpoint. Het ene moment waant u zich in een industrieel en oud gedeelte van New York en de andere keer staat u tussen de luxe hoogbouw aan de waterkant.

Greenpoint in Brooklyn kleine winkeltjes Greenpoint in Brooklyn lokale winkeltjes

Bezienswaardigheden in Greenpoint

Greenpoint in New York kent niet veel grote bezienswaardigheden. Het is vooral een leuke buurt om doorheen te wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Transmitter Park; een park aan de East River met uitzicht op de skyline van Manhattan. Het is de plek voor inwoners om tot rust te komen. Haal bij een van de omliggende koffiezaken een koffie to go en geniet van het uitzicht.

Erics Tip: “Wilt u meer weten over Greenpoint, volg dan de wandelroute in mijn Eric’s New York App. Tijdens deze wandeling komt u langs een paar van mijn favoriete plekken in deze buurt en ervaart u het echte Greenpoint.”

Eten en drinken in Greenpoint

Greenpoint is een plek waar u terecht kunt voor een gezellige dag vol eten en lekkere drankjes.

Peter Pan Donut Shop

Geniet van een donut bij de Peter Pan Donut Shop. De winkel, die al sinds de jaren vijftig in Greenpoint gevestigd is, biedt nog altijd donuts aan gemaakt met originele recepten. Wanneer u de winkel binnenstapt, heeft u het gevoel of u terug te tijd in gaat; de medewerkers dragen retro werkkleding.

Bierbrouwerijen in Greenpoint

Door heel Brooklyn zijn er verschillende bierbrouwerijen te vinden, waaronder ook in Greenpoint. Bezoek Threes Brewing om te genieten van een van hun biertjes. Tijdens de zonsondergang ga ik het liefst naar Greenpoint Beer and Ale. Op hun dakterras staat een watertank van glas in lood, die extra mooi is met de ondergaande zon. Extra leuk: sommige van hun biertjes hebben Nederlandse namen. Niets is lekkerder dan de dag afsluiten met een biertje!

Greenpoint in Brooklyn bierbrouwerijen Greenpoint in Brooklyn sfeer

Winkelen in Greenpoint

Greenpoint is gevuld met boetiekjes en grote vintage winkels. Grote ketens zult u er niet snel tegenkomen. Een leuke plek waar u goed kunt vintage winkelen in New York is Dobbin Street Vintage Co-op. U vindt hier van alles; van kleding tot vinylplaten en van meubels tot kunst. In deze straat zitten verschillende oude loodsen die zijn omgetoverd tot winkels.

Hotels in Greenpoint

In Greenpoint zijn een aantal hotels te vinden. Zo kunt u verblijven in The Box House Hotel, dat ook in de buurt van Long Island City ligt. Om ergens te komen, moet u de Pulaski Bridge oversteken. Franklin Guesthouse is een hotel dat dicht bij de NYC Ferry ligt. Hierdoor bent u makkelijk verbonden met Manhattan en andere plekken in Brooklyn.

Hoe komt u in Greenpoint?

Bezoek Greenpoint in Brooklyn vanuit Manhattan door de metro te nemen naar Greenpoint Av of Nassau Av station. Vanaf daar kunt u door de buurt heen wandelen. Een andere manier om in Greenpoint te komen, is door middel van de NYC Ferry te nemen naar Greenpoint of North Williamsburg.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets