Jane’s Carousel in Brooklyn, New York

Janes Carousel in New York

Jane’s Carousel in Brooklyn is een prachtige ouderwetse draaimolen in een vierkant glazen gebouw. Zo kunt u, weer of geen weer, mét of zonder kinderen, altijd een ritje maken. Ja, u leest het goed: Jane’s Carousel is een attractie voor alle leeftijden. Niemand kijkt hier vreemd op van een volwassene in de draaimolen, dus gooi eventuele schaamte overboord en take a ride – het kost slechts twee dollar. De locatie waar Jane’s Carousel zich bevindt, ook wel DUMBO genoemd (Down Under The Manhattan Bridge Overpass), werd in oktober 2012 flink getroffen door de orkaan Sandy. Zo gebeurde het dat Jane’s Carousel een jaar na opening – hiervoor stond de draaimolen in Youngstown, Ohio – onder water kwam te staan. Gelukkig kon de schade snel worden hersteld en is de draaimolen sindsdien mooier dan ooit.

Designprijs voor Jane’s Carousel

Dit bijzondere object in Brooklyn Bridge Park won zelfs een designprijs in de categorie ‘public space’. Eigenlijk bestaat Jane’s Carousel uit twee unieke bouwwerken; allebei erg mooi, maar op het eerste gezicht niet echt bij elkaar passend – wat het als geheel juist zo interessant maakt. De gedetailleerde, authentieke draaimolen vermaakt al kinderen in New York sinds 1922, en het minimalistische doorzichtige omhulsel – ontworpen door Atelier Jean Nouvel – is uit 2011. Het feit dat het geheel aan het water staat maakt Jane’s Carousel nog eens extra bijzonder. Om nog maar te zwijgen over hoe mooi de draaimolen er ‘s avonds uitziet. De acrylwanden zijn dan verlicht en er wordt een lichtshow gecreëerd die vanaf de andere kant van East River en vanaf de Manhattan en de Williamsburg Bridge te bewonderen is.

Praktische informatie

  • Ticketprijs: $ 2
  • Openingstijden:
    • Halverwege mei t/m halverwege september: woensdag t/m maandag van 11.00 tot 19.00 uur
    • Halverwege september – halverwege mei: donderdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur
  • Duur van een ritje: twee à drie minuten
  • Route: neem metro F naar York Street, A/C naar Hight Street of 2/3 naar Clark Street

Janes Carousel in Brooklyn - De Draaimolen

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief