Brooklyn Bridge Park in New York

Brooklyn Bridge Park in New York 1

Brooklyn Bridge Park in New York ligt pal onder de Brooklyn Bridge; aan het water dus. Het park is 34 hectare groot en kenmerkt zich door weelderige parktuinen, wandelpaden langs de rivier en glooiende heuvels die verkeersgeluiden op afstand houden. Maar het is vooral het adembenemende uitzicht over Manhattan dat Brooklyn Bridge Park zo uniek maakt. Het park is opgedeeld in verschillende gebieden, met ieder hun eigen doelgroep en charme: Pier 1, Pier 2, Pier 3, Pier 3 Greenway Terrace, Pier 4 Beach, Pier 5, Pier 6, John Street, Main Street, Empire Fulton Ferry, Fulton Ferry Landing, Greenway en Gardens. Veel mensen kiezen ervoor om op de trappen van Brooklyn Bridge Park te zitten, maar uiteraard kunt u ook lekker op het strandje bij Pier 4 te zitten, of in het gras.

Sporten in Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park biedt niet alleen talloze mogelijkheden tot ontspanning, maar ook tot ínspanning. Zo zijn er meerdere sportvelden, hardloop- en fietspaden. Vooral bij Pier 2 en Pier 5 kunt u als sportfanaat uw hart ophalen. Zelfs wanneer het regent, want een deel van de sportgelegenheden bij Pier 2 is overdekt. Wilt u een wandeling maken? Ga dan naar Squibb Park Bridge. Hier heeft u een mooi uitzicht op Brooklyn en de skyline van Manhattan. Wilt u veel van het park zien? Overweeg dan om een fiets te huren. De Greenway, het fietspad, loopt van Pier 1 tot Pier 6. Begeeft u zich ergens anders dan op dit fietspad, dan dient u af te stappen. Mocht u een ongemotoriseerd bootje hebben gehuurd, dan kunt u daarmee aanmeren via de boothelling bij het strandje bij Pier 4. Vissen kunt u aan de westelijke promenade van Pier 5. Heeft u beet? Dan kunt u de vis ter plekke schoonmaken – aan alles dat u nodig heeft is gedacht. En… de barbecues van de Picnic Peninsula zijn vlakbij! ‘s Zomers is het extra feest in Brooklyn Bridge Park, wanneer het jaarlijks terugkerende zwembad weer open is. Dit is niet alleen een fijne plek om een frisse duik te nemen, maar ook om ‘s avonds sangria met vers fruit te drinken, bijvoorbeeld.

Brooklyn Bridge Park in New York - Brooklyn Bridge Brooklyn Bridge Park in New York - Jane's Carousel

Eten en drinken in Brooklyn Bridge Park

Hoewel de beroemde broodjes kreeft van Luke’s Lobster in dit park te vinden zijn, kunt u ook gerust zelf wat te eten meenemen. Er zijn zelfs speciale picknickgebieden. Eigen alcohol meenemen mag niet, maar in horecagelegenheden mogen wel gewoon drankjes genuttigd worden. Op Pier 1 vindt u 1 Hotel Brooklyn Bridge. Vanaf het dakterras heeft u een van de beste uitzichten van Brooklyn op het Brooklyn Bridge Park en de Manhattan skyline. En bij Fornino (Pier 6) drinkt u bij uw pizza natuurlijk een van de signature cocktails – aan een picknicktafel op het dakterras, met zicht op het Vrijheidsbeeld!

Brooklyn Bridge Park in New York - Relaxen

Empire Stores DUMBO

Aan de waterkant tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge bevindt zich een oud pakhuis, dat tegenwoordig dienstdoet als verzamelgebouw voor winkels, restaurants en kantoren. Het is een mooi gebouw, dat de moeite waard is om te bezoeken als u in de buurt bent. Het uitzicht vanaf het dak over het park, de Brooklyn Bridge en de skyline is geweldig! In het gebouw vindt u onder meer een grote woonwinkel, verschillende restaurants en de Brooklyn Historical Society. Ook bevindt zich hier de Time Out Market, een leuke foodmarkt die een diversiteit aan gerechten van lokale eettentjes biedt, geselecteerd door de redacteuren van Time Out.

Brooklyn Bridge Park in New York - Empire Stores Brooklyn Bridge Park in New York - Empire Stores Dak

Kindervermaak

Voor de kinderen zijn er meerdere speelweides en speeltuinen in het park te vinden, met name bij Pier 6. Ook staat er een prachtige antieke draaimolen: Jane’s Carousel. Deze vindt u in een glazen paviljoen in het stukje park bij de Empire Fulton Ferry. Er zijn nog veel meer activiteiten voor kinderen in New York.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Brooklyn Bridge Park is in principe altijd open, behalve van 1.00 tot 6.00 uur ‘s nachts.
  • Bereikbaarheid: Brooklyn Bridge Park is te bereiken per metro (lijnen A/C, 2/3, 4/5, F, R), per bus (B25 en B63) of – mits het seizoen ernaar is – per watertaxi. Met NYC Ferry komt u er ook.

Benieuwd wat er te beleven valt in de andere parken? Hier vindt u een overzicht van alle parken in New York.

Brooklyn Bridge Park in New York - Van Bovenaf

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets