Koreatown in New York

Koreatown in New York

Koreatown in New York is een kleine, maar bruisende buurt in het hart van Manhattan. De Koreaanse buurt, ook K-Town genoemd, loopt van Fifth Avenue tot Broadway en van 31st Street tot 33rd Street. Het staat bekend om de vele restaurants, bars en karaoke clubs. Koreatown in NYC kunt u verkennen wanneer u Midtown Manhattan bezoekt of u kunt er heen voor een gezellige avond uit.

Wat te doen in Koreatown

Er zijn veel dingen om te doen in Koreatown, ondanks dat het een kleine buurt is. Vooral in de avond komt Koreatown tot leven; de locatie is uitstekend en de vele barren zorgen ervoor dat er veel keuze is. Ook zijn er in Koreatown NYC veel karaoke bars te vinden. Deze zijn leuk voor een avond uit in New York. Of u met zijn tweeën bent of een grotere groep, plezier is gegarandeerd.

Koreatown in New York - K town Koreatown in New York - restaurants

Eten in Koreatown

In de paar blokken die Koreatown in New York beslaat, zijn talloze restaurants te vinden die zowel traditionele als regionale Koreaanse gerechten serveren. Veel van de restaurants in Koreatown zijn zeer toegankelijk, bieden heerlijke gerechten en zijn niet duur. Naast de Koreaanse keuken zijn er ook invloeden te vinden vanuit andere Aziatische keukens. U kunt hier van alles vinden; van sushi tot vegan ramen, en van Koreaanse BBQ tot allerlei soorten bubble tea.

Bent u in Koreatown en op zoek naar een wat luxer restaurant? Dan kan ik GAONNURI aanraden. Dit restaurant bevindt zich op de 39ste verdieping waardoor u een mooi uitzicht heeft over de stad. Wanneer het donker is wordt u omringd door de verlichte gebouwen van Midtown Manhattan.

Food Gallery 32

Als u overdag in de buurt van Koreatown bent en zin heeft in lekkere lunch, dan kunt u een bezoek brengen aan Food Gallery 32. Deze food court bestaat uit drie verdiepingen vol eetgelegenheden. Hier vindt u naast de Koreaanse keuken ook Chinese, Spaanse en Japanse gerechten. Na een stop hier kunt u K-Town in New York verder verkennen of met een volle maag Midtown Manhattan gaan ontdekken.

Koreatown in New York - Eten Koreatown in New York - food court

Winkelen in Koreatown

Naast de vele restaurants, zijn er in Koreatown ook veel winkels te vinden. Voornamelijk beauty winkels zijn hier erg populair. U kunt hier terecht voor Koreaanse skincare, haarverzorging, make-up en andere zogenaamde K-beauty, heb ik me laten vertellen. Winkelen in Koreatown moet zeker op uw lijstje staan als u uzelf in de watten wilt leggen.

Koreatown in New York - K beauty Koreatown in New York - Winkel

Hotels in Koreatown

In Koreatown in Manhattan zijn een aantal hotels te vinden. U kunt bijvoorbeeld in het Martinique New York verblijven. Een verblijf in Hyatt Herald Square is ook een goede optie. Het hotel heeft een dakterras waarvandaan u uitzicht heeft op het Empire State Building.

Ontstaan van Koreatown in New York

Eind jaren 80 werd er een Koreaanse boekhandel en een aantal restaurants geopend op 32nd Street tussen Fifth Avenue en Broadway. Het succes daarvan trok meer Koreaanse bedrijven aan en ook toeristen die de omliggende bezienswaardigheden bezochten, wisten de straat te vinden. Hierdoor groeide het gebied zoals we dat vandaag de dag kennen.

De straat waar het allemaal begon wordt nu Korea Way genoemd en is gevuld met restaurants, karaoke barren en andere winkels. Het verkennen van K-Town kunt u goed combineren met een bezoek aan het Empire State Building, dat een blok verwijderd is van de buurt. Ook de Hop-on Hop-off bus maakt hier een stop.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets