LaGuardia Airport (LGA)

LaGuardia Airport

LaGuardia Airport in New York ligt in de wijk Queens en is de kleinste van de drie vliegvelden in New York. Het vliegveld van New York biedt binnenlandse vluchten aan, enkele internationale bestemmingen zoals Canada en het Caribisch gebied. Deze luchthaven wordt ook LaGuardia en LGA genoemd.

De New Yorkse luchthaven ligt 13 kilometer van Manhattan. Lees hier meer over het vliegveld en de verschillende transfermogelijkheden.

Contents

Landen op LaGuardia Airport

U kunt alleen op LaGuardia Airport landen als u een binnenlandse vlucht heeft of vanuit Canada of het Carabisch gebied komt. Er is op het vliegveld geen U.S. Customs and Border Protection (CBP), waardoor u niet door de douane heen hoeft. Vliegt u vanuit het Caribisch gebied of Canada naar LaGuardia Airport, dan zult u daar op de luchthaven al door de Amerikaanse douane gaan.

LaGuardia Airport telt drie terminals: A, B en C en is in 2022 volledig gerenoveerd. Hierbij is er veel kunst gebruikt wat door het gehele vliegveld te zien is.

LaGuardia Airport - kunst LaGuardia Airport - terminal

Transfer van LaGuardia Airport naar Manhattan

Voor het reizen van LaGuardia Airport naar Manhattan zijn er meerdere opties. Neem bijvoorbeeld een iconische gele taxi, boek vooraf een privétransfer of ga met het openbaar vervoer. Er is geen AirTrain of treinverbinding vanaf LaGuardia. U kunt alle overstapmogelijkheden ontdekken in de New York Transfer Planner.

Transfer vanaf LaGuardia Airport

LaGuardia ligt relatief dicht bij Manhattan, waardoor het lijkt dat de verbinding met het openbaar vervoer gemakkelijk is. U kunt hiervoor de MetroCard gebruiken. Echter is het nodig om minimaal een keer over te stappen van bus naar metro voordat u bij uw bestemming bent. Vooral met bagage is dit niet makkelijk. Daarom is het nemen van een taxi een gemakkelijkere optie. Er is geen vast tarief hiervoor en het totale bedrag is afhankelijk van waar u in Manhattan moet zijn.

LaGuardia Airport - transfer LaGuardia Airport - taxi

Vertrekken vanaf LaGuardia Airport

Vliegt u terug naar Nederland of België, dan vliegt u vanaf JFK Airport of Newark Airport. Gaat u verder reizen binnen de Verenigde Staten, dan is de kans groot dat u vanaf LaGuardia Airport vliegt. Zo vliegen American Airlines en United Airlines vanaf terminal B, en moet u voor Delta Airlines bij terminal C zijn. Controleer altijd voor uw vlucht, bij welke terminal u moet zijn.

Wanneer u uw eventuele bagage heeft ingecheckt en door de veiligheidscontrole heen bent, kunt u langs de verschillende winkels en iets te eten en drinken halen bij de eetgelegenheden.

Hotels in de buurt van LaGuardia Airport

Er zijn verschillende hotels in de buurt van LaGuardia Airport te vinden. Hier kunt u verblijven als u een lange tussenstop heeft tussen uw vluchten, ‘s avonds laat in New York aankomt of vroeg in de ochtend naar uw volgende bestemming vliegt. Slaap bijvoorbeeld in het LaGuardia Plaza Hotel of het Aloft New York LaGuardia Airport. Een optie waar ook het ontbijt inclusief is, is het Avion Inn Near LGA Airport. Alle hotels bieden een gratis shuttle van en naar het vliegveld.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets