Newark Liberty International Airport (EWR)

Newark Liberty International Airport

Newark Airport ligt in de staat New Jersey, en is New York City’s tweede internationale luchthaven. Officieel heet het vliegveld bij New York Newark Liberty International Airport (EWR).

Newark Liberty Airport ligt op 28 kilometer afstand van Manhattan. Er zijn verschillende transfermogelijkheden om van het vliegveld in New Jersey naar New York te reizen, en andersom. Lees meer over de luchthaven en de verschillende transfermogelijkheden.

Contents

Landen op Newark Airport

Wanneer u aankomt op Newark Airport, is het nodig om door de douane te gaan. De wachttijd is afhankelijk van het aantal vluchten dat op hetzelfde moment aankomt. Meestal duurt het ongeveer een uur om door de douane te komen.

Newark Liberty International Airport heeft drie terminals: A, B en C. Elke terminal is verbonden met de AirTrain van Newark Airport. Deze rijdt van terminal A, via B, naar C, om vervolgens richting het treinstation te gaan, en andersom. Op het treinstation kunt u overstappen op de New Jersey Transit trein.

Erics Tip: “Voor tijdens de heenvlucht is het leuk om links in het vliegtuig te zitten, dit omdat u dan een grote kans heeft dat u de skyline van Manhattan ziet tijdens de landing. Ik kan u niet garanderen dat dit altijd het geval is.”

Alle reizigers die in de Verenigde Staten aankomen, moeten door de douane heen en in het bezit zijn van een ESTA. Het is mogelijk om met meerdere personen tegelijk door de douane te gaan. Tijdens deze paspoortcontrole wordt er een foto van u gemaakt en worden uw vingerafdrukken afgenomen. Ook worden er een paar vragen gesteld, zoals het doel van uw reis en hoe lang u in New York blijft. Na de douane, kunt u uw eventuele bagage van de band halen en uw reis richting New York voortzetten.

Newark Liberty International Airport - vliegtuigen Newark Liberty International Airport - Newark Airport AirTrain

Transfer van Newark Airport naar Manhattan

Van Newark Airport naar Manhattan reizen kan op verschillende manieren. Zo kunt u vooraf een privétransfer boeken, de New Jersey Transit trein richting Manhattan nemen of een gedeelde shuttlebus regelen. U kunt alle beschikbare opties bekijken in Eric’s Transfer Planner.

Transfer vanuit New Jersey

Doordat Newark Airport in New Jersey ligt, een andere staat dan New York, zien de transfermogelijkheden er net iets anders uit. U moet namelijk een staatsgrens oversteken. Zo rijden er in New Jersey geen iconische yellow cabs en is er geen metroverbinding met New York. Bekijk vooraf aan uw reis de verschillende mogelijkheden.

Erics Tip: “Een iconische start van uw trip naar New York is het nemen van een taxi, alleen rijden er in New Jersey geen yellow cabs. De taxi’s zien er hier anders uit dan in New York. Daarnaast is het vrij aan de prijs om een taxi te nemen naar Manhattan. Het nemen van een van de andere transfer opties, is voordeliger.”

Newark Liberty International Airport - Terminal Newark Liberty International Airport - Transfer

Vertrekken vanaf Newark Airport

Nadat u vanuit Manhattan naar Newark Airport bent gereisd, kunt u uw eventuele bagage inchecken, en moet u door de douane heen. Hierna kunt u van de verschillende faciliteiten gebruikmaken, waaronder de eetgelegenheden en winkels.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf Newark International Airport. United Airlines vliegt op de New Yorkse luchthaven vanaf terminal C. Voor vluchten met Lufthansa, moet u bij terminal B zijn. KLM of Brussel Airlines, vliegen niet direct van en naar Newark Airport. Controleer altijd vooraf vanaf welke terminal u vliegt.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets