M&M’s-winkel op Times Square

M&M’s winkel op Times Square

De M&M’s-winkel op Times Square New York is niet te missen. De enorme zaak heeft M&M’s in alle denkbare kleuren en smaken: gevuld met melkchocolade, pure chocolade, crispy rijst, chocola en mint, pinda’s, amandelen, sinaasappelchocolade, kokosnoot, pretzels, wilde kers, kaneel, framboos of pindakaas. Het is niet voor niets dat deze kleine chocolaatjes zo populair zijn! De Amerikanen kennen M&M’s al sinds 1941, en midden op Times Square staat een van de grootste M&M’s-winkels.

Geschiedenis van M&M’s

M&M’s werden in de jaren dertig uitgevonden door Forrest Mars Sr., toen hij soldaten tijdens de Spaanse Burgeroorlog chocoladepastilles zag eten, die verpakt zaten in een hard omhulsel, zodat de chocola niet zou smelten. In maart 1941 ontving Meneer Mars patent op dit idee en begon hij in New Jersey onmiddellijk met de productie. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als M&M’s Limited. M&M’s worden gemaakt van Hershey’s chocolade. De twee M’s staan voor de naam Meneer Mars zelf, en voor Bruce Murrie, zoon van William F.R. Murrie, de baas van Hershey’s.

M&M’s met pindakaas werden in 1954 geïntroduceerd, maar enkel de bruine variant. Andere kleuren en smaken M&M’s kwamen pas veel later op de markt. Toen deze pindakaas-M&M’s onder de slogan ‘Smelt in de mond, niet in de hand’ eenmaal een succes waren, begon het bedrijf de chocolaatjes ook in de kleuren rood, geel en groen te produceren.

M&M’s-winkel in New York

De M&M’s-winkel werd in 2006 opgericht en bevindt zich midden op Times Square. Het is een paradijs voor chocoliefhebbers. Met een oppervlakte van zo’n 7500 meter verdeeld over drie verdiepingen biedt het een enorme variatie aan M&M’s-producten. Niet alleen chocola, maar ook producten, zoals keukengerei, sieraden, badspullen en nog veel meer. Een karakteristiek kenmerk in de winkel is de persoonlijke printer. Deze laat M&M’s-liefhebbers kiezen uit een grote selectie plaatjes, of laat de klant een eigen tekst creëren. Binnen een paar minuten wordt de afbeelding of tekst op echte, eetbare M&M’s geprint. Qua plaatjes heeft u onder meer de keuze uit ‘Big Apple’, ‘I love NY’, het Vrijheidsbeeld, New York Giants, New York Jets, New York Yankees en het New York Mets-logo.

Praktische Informatie

  • Locatie: 1600 Broadway, op de hoek van Broadway en 48th Street
  • Openingstijden:
    • Zondag t/m donderdag: 9.00 – 0.00 uur
    • Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 1.00 uur
Erics Tip: Let op wanneer u uw zakken vult met M&M’s. Het lijkt alsof u niet veel heeft, maar wacht maar tot u de prijs op de kassa ziet verschijnen. Ze hebben hier een geweldige collectie M&M’s, maar een beetje prijzig is de winkel wel.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets