Times Square in New York

Times Square in New York

Times Square in New York is de meest bezochte plek van Manhattan. Het plein met de tientallen felle ledschermen en rare figuren, waar de meeste selfies van de stad worden gemaakt en dat je als toerist niet kunt overslaan, wordt ook wel ‘the Crossroads of the World’ genoemd. Niet zo heel lang geleden was Times Square nog helemaal niet zo bijzonder, maar oud-burgemeester Giuliani heeft het samen met Disney in de jaren negentig veranderd in het licht- en architectuurspektakel dat het nu is.

Contents

Highlights op Times Square

Times Square is een overweldigende plek, dus neem rustig de tijd om het even op u in te laten werken. Loop de bekende rode trap op, ga zitten en kijk wat er om u heen gebeurt. U zult een hoop mensen zien in grote pakken, verkleed als Disneyfiguren en andere bekende karakters. Ze willen graag dat u met ze op de foto gaat, om vervolgens te vragen om een ‘tip’ (fooi). Het is gebruikelijk om ze één of twee dollar te geven, maar dit is niet verplicht. Mochten ze vervelend doen, dan kunt u altijd een politieagent aanspreken.

U kunt ook zomaar de Naked Cowboy tegen het lijf lopen. Deze inmiddels wereldberoemde gitarist met weinig verhullende outfit is regelmatig op Times Square te vinden. Zomer of winter, zelfs met een dik pak sneeuw vermaakt hij de omstanders nog in alleen een boxershort en cowboylaarzen. Er zijn ook een hoop themarestaurants op het plein te vinden, zoals Hard Rock Café en Bubba Gump. Kijk naar boven en u ziet in de verte de bal die elk jaar naar beneden daalt om het begin van het nieuwe jaar aan te kondigen. Deze ‘Ball Drop’ is te bewonderen tijdens verschillende Ball Drop parties.

Times Square Billboards

Times Square is ook beroemd om zijn billboards vol advertenties voor ‘s werelds grootste merken. De grote schermen houden Times Square altijd verlicht. Adverteren kost hier tussen de $5.000 en $50.000 per dag, afhankelijk van de grootte van het scherm. Maar u kunt ook op een Times Square billboard komen bij het TSX Broadway gebouw!

Winkelen op Times Square

Op Times Square zijn naast souvenirwinkels verschillende flagship stores te vinden van grote merken. Sommige van deze winkels zijn bijna een attractie op zich. Zo zijn er in de M&M Store M&M’s verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, bestaat de Disney Store uit twee verdiepingen vol Disneymerchandise (inclusief een heus sprookjeskasteel) en kunt u bij Hershey’s Chocolate World terecht voor onder andere de ‘largest s’mores experience’. Ook populaire kledingwinkels proberen Times Square te veroveren. Zo kunt u er winkelen bij een grote H&M en heeft het Amerikaanse merk Gap zich gevestigd in het pand van het voormalige Toys”R”Us. Aan de overkant van de straat vindt u een vestiging van American Eagle Outfitters. Doordat de meeste winkels tot middernacht zijn geopend, is ‘shop till you drop’ hier wel van toepassing!

Times Square in New York - Menigte Times Square in New York - Billboards

Musea en musicals rond Times Square

Er zijn een aantal musea op en rond Times Square, zoals Madame Tussauds, Museum of Broadway en RiseNY. En ook voor musicalliefhebbers is dit natuurlijk ‘the place to be’. Rond Times Square zijn maar liefst veertig theaters te vinden waar elke avond Broadwaymusicals worden opgevoerd, van klassiekers die al jaren lopen tot de nieuwste producties.

Hotels op Times Square

Als u nog op zoek bent naar een hotel in New York en niks wilt missen van het bruisende leven in Midtown Manhattan, boek dan een van de hotels rond Times Square. U verblijft dan in het hart van de stad, op loopafstand van veel bezienswaardigheden en metrostations.

Hoe komt u op Times Square

Sinds 2009 is een groot deel van Times Square afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en als voetgangersgebied bestempeld. Er zijn verschillende metrostations waar u kunt uitstappen om op Times Square te komen. De paarse, rode en gele metrolijnen stoppen allemaal bij station Times Square/42 St. En ook als u de blauwe lijn neemt en uitstapt bij Port Authority staat u in enkele minuten in het bruisende hart van Manhattan! Ook alle Hop-on Hop-off busbedrijven starten hun tours bij Times Square.

Erics Tip: “Op de dag dat u in New York aankomt, heeft u waarschijnlijk weinig tijd om nog iets te doen en is de kans groot dat u moe bent door de jetlag. ‘s Avonds even over Times Square lopen en in de buurt wat eten, bijvoorbeeld bij John’s Pizza, is een prima invulling van de eerste avond.”

Times Square in New York - Overdag Times Square in New York - 's Avonds

Waar staat Times Square om bekend?

Times Square is een van de meest populaire toeristische attracties in New York. Times Square staat bekend als 'The Crossroads of the World', en zijn heldere LED-schermen, levendige sfeer en vele bezienswaardigheden maken het een must-see tijdens elke reis naar New York. Lees hier meer.

Waar ligt Times Square precies?

Times Square is het levendige kruispunt tussen 7th Avenue, 42nd Street en Broadway in Midtown Manhattan.

Welke winkels zijn er op Times Square New York?

Times Square heeft veel flagshipstores en souvenirwinkels. M&M's Store, Disney Store en Hershey's Chocolate World behoren tot de populaire winkels op Times Square.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets