Times Square in New York

Times Square in New York

Times Square in New York is de meest bezochte plek van Manhattan. Het plein met de tientallen felle ledschermen en rare figuren, waar de meeste selfies van de stad worden gemaakt en dat je als toerist niet kunt overslaan, wordt ook wel ‘the Crossroads of the World’ genoemd. Niet zo heel lang geleden was Times Square nog helemaal niet zo bijzonder, maar oud-burgemeester Giuliani heeft New York’s Times Square samen met Disney in de jaren negentig veranderd in het licht- en architectuurspektakel dat het nu is.

Contents

Times Square in New York

Times Square is een overweldigende plek, dus neem rustig de tijd om het even op u in te laten werken. Loop de bekende rode trap op, ga zitten en kijk wat er om u heen gebeurt.

Verklede karakters op Times Square

U zult een hoop mensen zien in grote pakken, verkleed als Disneyfiguren en andere bekende karakters. Ze willen graag dat u met ze op de foto gaat, om vervolgens te vragen om een ‘tip’ (fooi). Het is gebruikelijk om ze één of twee dollar te geven, maar dit is niet verplicht. Mochten ze vervelend doen, dan kunt u altijd een politieagent aanspreken.

The Naked Cowboy

U kunt ook zomaar de Naked Cowboy tegen het lijf lopen. Deze inmiddels wereldberoemde gitarist met weinig verhullende outfit is regelmatig op Times Square te vinden. Zomer of winter, zelfs met een dik pak sneeuw vermaakt hij de omstanders nog in alleen een boxershort en cowboylaarzen.

Oudejaarsavond op Times Square

Kijk naar boven en u ziet in de verte de bal die elk jaar naar beneden daalt om het begin van het nieuwe jaar aan te kondigen. Deze ‘Ball Drop’ is te bewonderen tijdens verschillende Ball Drop parties.

Om middernacht op oudejaarsavond zal er confetti over Times Square naar beneden dwarrelen. De confetti zal ook papieren van de Wishing Wall bevatten met ieders wensen, notities en doelen. Wilt u meedoen? U kunt uw nieuwjaarswensen op Times Square schrijven in de weken voorafgaand aan de grote dag. Het verlichte jaartal onder de beroemde bal zal ook op het plein te zien zijn, zodat u er een foto mee kunt maken.

Times Square Billboards

Times Square is ook beroemd om zijn billboards vol advertenties voor ‘s werelds grootste merken. De grote schermen houden Times Square altijd verlicht. Adverteren kost hier tussen de $5.000 en $50.000 per dag, afhankelijk van de grootte van het scherm. Maar u kunt op een Times Square billboard komen bij het TSX Broadway gebouw!

Elke nacht van 23:57 tot 0:00 uur kunt u getuige zijn van het Midnight Moment, waarbij digitale kunst over de billboards op Times Square wordt gesynchroniseerd. Tegelijkertijd tonen alle billboards hetzelfde kunstwerk, dat maandelijks verandert.

Winkelen op Times Square

Op Times Square zijn naast souvenirwinkels verschillende flagship stores te vinden van grote merken. Sommige van deze winkels zijn bijna een attractie op zich. Zo zijn er in de M&M Store M&M’s verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, bestaat de Disney Store uit twee verdiepingen vol Disneymerchandise (inclusief een heus sprookjeskasteel) en kunt u bij Hershey’s Chocolate World terecht voor onder andere de ‘largest s’mores experience’.

Ook populaire kledingwinkels proberen Times Square te veroveren. Zo kunt u er winkelen bij een grote H&M, Forever 21 en Gap. Aan de overkant van de straat vindt u een vestiging van American Eagle Outfitters. Aan deze kant van de straat vindt u ook een Sephora. De winkels op Times Square zijn meerdere keren zo groot als hun reguliere locaties. Doordat de meeste winkels tot middernacht zijn geopend, is ‘shop till you drop’ hier wel van toepassing!

Times Square in New York - Menigte Times Square in New York - Billboards

Musea rond Times Square

Er zijn een aantal musea op en rond Times Square, zoals Madame Tussauds, Museum of Broadway en RiseNY. Deze zijn ideaal om meer over het gebied te leren of voor een regenachtige dag.

Musicals rond Times Square

Voor musicalliefhebbers is dit natuurlijk ‘the place to be’. Rond Times Square zijn maar liefst veertig theaters te vinden waar elke avond Broadwaymusicals worden opgevoerd, van klassiekers, zoals The Lion King en Chicago, tot de nieuwste producties.

Restaurants op Times Square

Er zijn veel restaurants op Times Square, waaronder ook een hoop themarestaurants, zoals Hard Rock Café en Bubba Gump. Rond Times Square zijn ook eetgelegenheden voor kinderen te vinden. Deze restaurants zijn vaak groter dan andere en bieden meer ruimte voor u en de kinderen.

Hotels op Times Square

Als u nog op zoek bent naar een hotel in New York en niks wilt missen van het bruisende leven in Midtown Manhattan, boek dan een van de hotels rond Times Square. U verblijft dan in het hart van de stad, op loopafstand van veel bezienswaardigheden en metrostations.

Hoe komt u op Times Square

Een groot deel van Times Square is alleen toegankelijk voor voetgangers en is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, de beste manier om op Times Square te komen is dus per metro. Bijna alle metrolijnen gaan langs Times Square. De paarse, rode en gele metrolijnen stoppen allemaal bij station Times Square/42 St. En ook als u de blauwe lijn neemt en uitstapt bij Port Authority staat u in enkele minuten in het bruisende hart van Manhattan!

Times Square is het middenpunt van Manhattan en veel tours, zoals The Ride, starten hier. Ook alle Hop-on Hop-off busbedrijven starten hun tours bij Times Square.

Erics Tip: “Op de dag dat u in New York aankomt, heeft u waarschijnlijk weinig tijd om nog iets te doen en is de kans groot dat u moe bent door de jetlag. ‘s Avonds even over Times Square lopen en in de buurt wat eten, bijvoorbeeld bij John’s Pizza, is een prima invulling van de eerste avond.”

Times Square in New York - Overdag Times Square in New York - 's Avonds

Waar staat Times Square om bekend?

Times Square is een van de meest populaire toeristische attracties in New York. Times Square staat bekend als 'The Crossroads of the World', en zijn heldere LED-schermen, levendige sfeer en vele bezienswaardigheden maken het een must-see tijdens elke reis naar New York. Lees hier meer.

Waar ligt Times Square precies?

Times Square is het levendige kruispunt tussen 7th Avenue, 42nd Street en Broadway in Midtown Manhattan.

Welke winkels zijn er op Times Square New York?

Times Square heeft veel flagshipstores en souvenirwinkels. M&M's Store, Disney Store en Hershey's Chocolate World behoren tot de populaire winkels op Times Square.

Is Times Square een goed gebied om te verblijven?

Ja. Als u in de buurt van Times Square verblijft, bevindt u zich in het hart van Manhattan. Lees hier meer over het gebied.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets