Martin Luther King Jr. Day in New York 2022

Martin Luther King Jr  Day in New York 1

Martin Luther King Jr. Day in New York valt jaarlijks op de derde maandag van januari. Het wordt beschouwd als de dag van gelijkheid. Dr. King was een belangrijke burgerrechtenactivist en leider van de beweging die vocht tegen rassenscheiding in Amerika. Hij is natuurlijk ook bekend van zijn beroemde “I have a dream” speech.

Wat is Martin Luther King Jr. Day?

Op Martin Luther King Jr. Day vieren we het leven en de prestaties van Dr. Martin Luther King Jr. Dr. King was leider van de Afrikaans-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Hij is bekend om zijn acties tegen rassenscheiding in het openbaar vervoer en voor rassengelijkheid in de Verenigde Staten.

Wanneer is Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther King Jr. Day valt op de derde maandag van januari, dus er is geen specifieke datum. De derde maandag van januari is rond Dr. King’s verjaardag, 15 januari. In 2022 valt Martin Luther King Jr. Day op maandag 17 januari.

Waarom wordt het Martin Luther King Jr. Day genoemd?

Hij was voorstander van geweldloos activisme en werd daarmee de jongste man om de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen. Zijn leven werd abrupt beëindigd toen hij in 1968 in Tennessee werd vermoord. Kort daarna werd er een campagne gelanceerd om Dr. King te eren en werd zijn verjaardag tot nationale feestdag benoemd. De eerste Martin Luther King Jr. Day was in 1986.

Wat kunt u verwachten tijdens Martin Luther King Jr. Day in New York?

Martin Luther King Jr. Day is voor alle Amerikanen, ongeacht hun achtergrond, een dag om gelijkheid te vieren. Het is een relatief nieuwe feestdag; scholen en overheidsgebouwen zijn gesloten. Winkels en restaurants zijn gewoon open en sommige winkels geven zelfs extra korting. Omdat het een educatieve feestdag is, zullen de meeste evenementen in New York zich focussen op educatie over het leven en het nalatenschap van Martin Luther King Jr.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets