Bronx Zoo in New York

Koop tickets nu
Bronx Zoo in New York

Bronx Zoo in New York is de grootste stadsdierentuin ter wereld. Het ligt in Bronx Park, ten zuiden van de New York Botanical Garden, en is echt een aanrader voor een uitje met kinderen of een romantische date. U raakt hier namelijk nooit uitgekeken. Toen deze dierentuin in 1899 opende, woonden er 843 dieren. Inmiddels zijn het er zo’n vierduizend, verspreid over 265 hectare grond. Deze groep bestaat uit zeshonderd diersoorten, waaronder vele bedreigde.

Koop uw tickets voor The Bronx Zoo hier

Bronx Zoo met kinderen

Als u twijfelt over wat u met kinderen in New York kunt doen, is The Bronx Zoo een goede keuze. Hun speciale Children’s Zoo moet u zeker niet overslaan als u de dierentuin met kinderen bezoekt. In deze speeltuin slash kinderboerderij leren kinderen hoe het is om te wonen of te bewegen als een dier, en kunnen ze zelf een lammetje of een lama voeren. Ook het Madagascar!-gedeelte van Bronx Zoo zal goed in de smaak vallen bij ze, vooral als ze de film kennen. Want hier vindt u niet alleen de dieren die thuishoren op het Afrikaanse eiland, maar zult u ook de perfect nagebootste omgeving herkennen.

Giraffen Bronx Zoo NYC Aap Bronx Zoo NYC

Bronx Zoo in de winter

Met slecht weer is het fijn vertoeven in het nagemaakte Aziatische regenwoud JungleWorld, mét bijbehorende tropische temperaturen! Dieren als otters, tapirs en gibbons leven hier allemaal in dezelfde ruimte, net als in het wild. Of bezoek de 4D-bioscoop. De vierde dimensie bovenop de HD 3D-films die er worden vertoond bestaat uit special effects in de vorm van wind, nevel, geur en licht.

The Bronx Zoo bezoeken

Vanaf Manhattan kunt u het beste de snelbus BxM11 pakken. Wilt u alleen even snel de zeeleeuwen gedag zeggen of de pinguïns zien? Houd dan rekening met het feit dat u tot een halfuur voor sluitingstijd naar binnen mag. De openingstijden van The Bronx Zoo zijn net iets minder ruim dan we in Nederland gewend zijn. De dierentuin gaat hier om 10.00 uur open, en sluit haar deuren vervolgens weer tussen 16.30 en 17.00 uur, afhankelijk van het seizoen. Maar zelfs als u de volle 6,5 tot 7,5 uur benut, is het park bijna te groot om alles te zien. Het is dus aan te raden vooraf even de plattegrond te bekijken en een route uit te stippelen.

Erics tip: The Bronx Zoo ligt ver van Manhattan en u moet wel een echte ‘dierentuinfan’ zijn om tijdens uw vakantie zoveel tijd te besteden aan deze dierentuin. Wilt u voor uw kleine kinderen naar een dierentuin, dan zou ik aanraden om Central Park Zoo tickets te kopen in plaats van Bronx Zoo tickets.

Praktische informatie

  • Locatie: 2300 Southern Boulevard, The Bronx
  • Openingstijden 3 november 2019 – 3 april 2020:
    • Dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur
  • Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis

Koop uw tickets voor The Bronx Zoo hier

Toegang tot The Bronx Zoo is ook inbegrepen bij de Flex Pass

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets