Bronx Zoo in New York

Koop tickets nu
Bronx Zoo in New York

De Bronx Zoo in New York is ‘s werelds grootste stedelijke dierentuin. De Bronx Zoo werd geopend in 1899 en herbergt bijna 6000 dieren, behorend tot ongeveer 700 verschillende soorten. Een deel hiervan zijn inheemse Amerikaanse dieren, die erg indrukwekkend zijn om te zien. Andere delen van de dierentuin zijn gewijd aan dieren uit onder meer Azië, Afrika en Madagaskar. Een flink aantal van de soorten in de dierentuin zijn met uitsterven bedreigd, dus als u deze dierentuin in New York bezoekt, ziet u echt een heel bijzondere collectie dieren. De Bronx Zoo is een geweldige plek om met kinderen te bezoeken. Het is ook een perfecte attractie voor iedereen die het hectische Manhattan een paar uur wil verlaten en van de natuur wil genieten.

Koop uw tickets voor The Bronx Zoo hier

Contents

Amerikaanse dieren in The Bronx Zoo

Wat echt uniek is aan The Bronx Zoo, is dat er een grote selectie dieren is die inheems zijn in de Verenigde Staten. U ziet niet alleen de klassieke dierentuindieren, zoals zebra’s en giraffen, maar er is ook een kudde Amerikaanse bizons, enkele (geredde) grizzlyberen en zelfs Amerikaanse zeearenden. Als u twijfelt welke dierentuin u in New York moet bezoeken en u bent op zoek naar de meest indrukwekkende dieren, dan moet u zeker The Bronx Zoo kiezen.

The Bronx Zoo in New York - Dieren Drinken The Bronx Zoo in New York - Dieren Relaxen

Bronx Zoo wanneer het regent

Met slecht weer is het fijn vertoeven in het nagemaakte Aziatische regenwoud JungleWorld, mét bijbehorende tropische temperaturen! Dieren als otters, tapirs en gibbons leven hier allemaal in dezelfde ruimte, net als in het wild. Of bezoek de 4D-bioscoop. De vierde dimensie bovenop de HD 3D-films die er worden vertoond bestaat uit special effects in de vorm van wind, nevel, geur en licht.

Bronx Zoo met kinderen

Als u twijfelt over wat u met kinderen in New York kunt doen, is The Bronx Zoo een goede keuze. Hun speciale Children’s Zoo moet u zeker niet overslaan als u de dierentuin met kinderen bezoekt. In deze speeltuin slash kinderboerderij leren kinderen hoe het is om te wonen of te bewegen als een dier, en kunnen ze zelf een lammetje of een lama voeren. Ook het Madagascar!-gedeelte van Bronx Zoo zal goed in de smaak vallen bij ze, vooral als ze de film kennen. Want hier vindt u niet alleen de dieren die thuishoren op het Afrikaanse eiland, maar zult u ook de perfect nagebootste omgeving herkennen.

Giraffen Bronx Zoo NYC Aap Bronx Zoo NYC

The Bronx Zoo bezoeken

Als u vanuit Manhattan komt, is de snelste manier om bij de dierentuin te komen de express bus BxM11. U kunt instappen bij een van de bushaltes op Madison Avenue, bijvoorbeeld die op de hoek van Madison Avenue en E 39 Street, u kunt betalen met een Pay-Per-Ride MetroCard of Apple Pay op uw telefoon, verbonden met een credit card. U kunt uitstappen bij de halte ‘Bronx River Pkwy & Bronx Zoo Entrance’. De Bronx Zoo opent om 10.00 uur en sluit haar deuren tussen 16.30 en 17.30 uur, afhankelijk van het seizoen. Aangezien het park vrij groot is, raad ik u aan om de kaart te bekijken en vooraf uw route te plannen.

Erics tip: “The Bronx Zoo ligt ver van Manhattan en u moet wel een echte ‘dierentuinfan’ zijn om tijdens uw vakantie zoveel tijd te besteden aan deze dierentuin. Wilt u voor uw kleine kinderen naar een dierentuin, dan zou ik aanraden om Central Park Zoo tickets te kopen in plaats van Bronx Zoo tickets.”

The Bronx Zoo en de New York Botanical Garden

Naast The Bronx Zoo vindt u de New York Botanical Garden. Deze twee attracties zijn dan ook prima te combineren. Ik zou aanraden om bij de Botanische Tuin te beginnen. U kunt er gemakkelijk komen door metrolijn 4 of D naar Bedford Park Boulevard te nemen en van daaruit in ongeveer 15 minuten naar de noordelijke ingang van de tuin te lopen. Als u de tuin van noord naar zuid bezoekt, kunt u uitstappen bij wat eigenlijk de hoofdingang is. Vanaf daar kunt u naar de Belmont-ingang van de Bronx Zoo lopen, die zich op 2348 Southern Boulevard bevindt.

Praktische informatie

 • Locatie: 2348 Southern Boulevard, The Bronx
 • Openingstijden:
  • 1 april 2024 – 4 november 2024:
   • Maandag – vrijdag 10.00-17.00 uur
   • Weekenden & feestdagen 10.00-17.30 uur
  • 5 november 2024 – maart 2025:
   • dagelijks 10.00-16.30 uur
 • Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis

Koop uw tickets voor The Bronx Zoo hier

Toegang tot The Bronx Zoo is ook inbegrepen bij de Flex Pass


Hoeveel kost het om naar de Bronx Zoo te gaan?

Tickets voor de Bronx Zoo beginnen bij € 33, maar de entree is inbegrepen bij de New York Sightseeing Pass.

Bevindt de Bronx Zoo zich in een veilige omgeving?

Bronx Zoo is veilig om te bezoeken. Ik raad echter aan om daar een bus te nemen in plaats van rond te lopen in de omgeving. Lees hier meer.

Hoeveel tijd heeft u nodig in de Bronx Zoo?

De Bronx Zoo is erg groot, dus het is moeilijk om alles op één dag te zien. U kunt het meeste echter in ongeveer 4 uur zien. Houd er rekening mee dat Bronx Zoo ver van Manhattan ligt, wat een bezoek ook tijdrovend maakt.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets