Botanical Gardens in New York

Koop tickets nu
Botanical Gardens in New York

Er zijn meerdere botanical gardens in New York, waarvan de New York Botanical Garden in The Bronx en de Brooklyn Botanic Garden de twee grootste zijn. Deze botanische tuinen zijn een must-see voor iedere New York-bezoeker met groene vingers en een oase van rust in de drukke stad. Naast deze twee grote tuinen zijn er ook nog een aantal verrassende kleinere botanical gardens in NYC, waardoor u in elke New Yorkse borough van het natuurschoon kunt genieten.

Contents

New York Botanical Garden in The Bronx

De New York Botanical Garden is de grootste botanische tuin van New York. Het is zelfs een van de grootste van de Verenigde Staten. De New York Botanical Garden beslaat 1 km² en bestaat uit maar liefst 50 afzonderlijke tuinen, met allemaal hun eigen thema en beplanting. Dit varieert van een waterval en bosgebied tot een ‘Adventure Garden’ voor kinderen. Bij elkaar zijn hier zo’n een miljoen plantensoorten te vinden, dus als u zich ter afwisseling van de wolkenkrabbers even wilt vergapen aan alles wat de natuur te bieden heeft, zit u hier goed! Ook wordt er jaarlijks tussen eind februari en begin april een orchideeënshow georganiseerd, waarbij een indrukwekkende verzameling van deze sierlijke bloemen wordt tentoongesteld.

Hoe komt u bij de New York Botanical Garden

U bereikt de New York Botanical Garden door metro B, D, of 4 te nemen naar Bedford Park Blvd. Station. Vanaf hier wandelt u in ongeveer een kwartier heuvelafwaarts naar het park. De entree is inbegrepen bij de meeste voordeelpassen voor New York.

Koop uw New York Botanical Garden tickets hier

Botanical Gardens in New York New York Botanical Garden in The Bronx Botanical Gardens in New York New York - Botanische Tuin The Bronx

Brooklyn Botanic Garden

De tweede grote botanische tuin in New York is de Brooklyn Botanic Garden. Deze tuin ligt naast Prospect Park in Brooklyn en staat bekend om zijn uitbundig bloeiende kersenbloesems. De Brooklyn Botanic Garden bestaat uit twaalf verschillende tuinen, waar vele bijzondere plekken in te vinden zijn. Bent u er in het voorjaar? Bezoek dan sowieso de Robert W. Wilson Overlook. Hier heeft u namelijk een mooi uitzicht over de roze kersenbloesems. En als u Brooklyn Botanic Garden met kinderen bezoekt, mag u de Discovery Garden niet overslaan. Toegang tot de Brooklyn Botanic Garden is onder andere inbegrepen bij de Go New York Explorer Pass of de All-Inclusive Pass bijvoorbeeld.

Hoe komt u bij de Brooklyn Botanic Garden

Er stoppen veel metrolijnen in de buurt van de tuin. U kunt de rode lijnen 2 of 3 nemen naar Eastern Parkway – Brooklyn Museum station, B, Q of S naar Prospect Park station of de groene 4 en 5 naar Franklin Avenue station.

Botanical Gardens in New York - KersenbloesemsBotanical Gardens in New York - Brooklyn Botanic Garden

Queens Botanical Garden

In Queens, in de buurt van het Citi Field Stadium en achter het park waar de grote metalen globe de Unisphere staat, ligt Queens Botanical Garden. Deze botanische tuin is een stuk kleiner dan de twee bovenstaande en dan ook niet direct een bezienswaardigheid op zich, maar met name in het voorjaar en de zomer is het leuk om mee te nemen als u toevallig in de buurt bent. Loop dan ook zeker de ‘Fragrance Walk’, tijdens deze wandeling wordt u omringd door heerlijk geurende bloemen en planten. Toegang tot de Queens Botanical Garden is gratis tussen november en maart en de rest van het jaar slechts een paar dollar.

Snug Harbor Botanical Garden on Staten Island

Ook Staten Island beschikt over zijn eigen botanische tuin: Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden. Hier vindt u acht verschillende tuinen. De hotspot van deze botanische tuin is de Allée, een tunnel van takken die de perfecte achtergrond vormt voor een selfie. Met de New York Pass en New York Sightseeing Day Pass kunt u de Snug Harbor Botanical Garden bezoeken zonder bijbetaling.

6BC Botanical Garden

Middenin Lower Manhattan, aan East 6th Street tussen Avenue’s B en C, ligt ook een botanische tuin verscholen. Of beter gezegd ‘tuintje’, want dit stukje natuur in Manhattan heeft ongeveer de grootte van een flink huis. 6BC Botanical Garden is gewijd aan het stimuleren van biodiversiteit, het bieden van educatie over planten en bomen, het verfraaien van de buurt en het aanbieden van programma’s aan de gemeenschap. Deze tuin is geopend van april tot en met oktober en de toegang is gratis.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets