Museum of the City of New York Tickets

Koop tickets nu
The Museum of the City of New York

Museum of the City of New York tickets zijn online verkrijgbaar. Het Museum of the City of New York (MCNY) is een geschiedenis- en kunstmuseum over New York in Manhattan. Zowel de geschiedenis van New York als actuele ontwikkelingen in de stad worden in het Museum of the City of New York belicht, in de vorm van vaste en wisselende exposities. Het museum ligt aan de Museum Mile in de Upper East Side, aan dezelfde Avenue als andere grote New Yorkse musea.

Koop uw Museum of the City of New York tickets hier

Exposities in het Museum of the City of New York

Het Museum of the City of New York bestaat uit drie verdiepingen vol informatie over New York. De begane grond staat in het teken van het ontstaan van de stad en zijn beginjaren. U leert er meer over hoe Henry Hudson het eiland Manhattan ontdekte, maar er is ook aandacht voor de mindere kanten van de geschiedenis, zoals de slavernij. Op de andere verdiepingen staat de moderne tijd centraal. Hier vindt u exposities over bijvoorbeeld activisme in New York (van de protesten tegen de Vietnamoorlog tot Black Lives Matter). De actualiteit wordt sowieso niet overgeslagen. Gebeurtenissen als 9/11, BLM en de COVID-pandemie hebben allemaal een plek. Ook is er aandacht voor de New Yorkse sportteams. Sluit uw bezoek af met de 28 minuten durende film over New York, waarin de highlights van het museum nog een keer voorbijkomen. Het museum is niet heel groot, dus in een uur of twee heeft u waarschijnlijk alles gezien.

Museum of the City of New York - schip Museum of the City of New York - Binnen

Het gebouw

Mocht het museum u bekend voorkomen, dat komt dat misschien omdat u het herkent uit de serie Gossip Girl. De voorkant van het gebouw werd in de serie gebruikt als de entree voor ‘Constance Billard School for girls and St. Jude School for boys’. Het is ook vanbinnen een mooi pand, met een indrukwekkende ronde trap om de hogere verdiepingen te bereiken. Ga ook zeker even langs de leuke museumwinkel, met boeken, tijdschriften en andere items over New York. De ligging van het Museum of the City of New York is gunstig, tegenover Central Park en in de buurt van andere topmusea in New York.

Erics Tip: Dit museum wordt, in tegenstelling tot de meeste andere New Yorkse musea, niet vaak bezocht door toeristen. Het is niet zo bekend, zelfs veel New Yorkers weten niet van het bestaan af, dus het is er vaak rustig. Zeker als u het ‘s ochtends bezoekt. Wanneer u een bezoek aan het Guggenheim of The Met op de agenda heeft staan en nog wat tijd over heeft, is het leuk om het Museum of the City of New York ook even aan te doen. Het is een museum voor echte New York-fans, die meer willen weten over de stad zelf en zijn bewoners door de eeuwen heen.

Museum of the City of New York - Sport Museum of the City of New York - Gebouw

Praktische Informatie

Buggies zijn toegestaan in het museum. Er is geen plek om tassen op te bergen. Het is toegestaan om te fotograferen voor persoonlijk gebruik, maar flitsen en het gebruik van een statief of selfiestick is verboden.

  • Locatie: 1220 Fifth Avenue, bij 103rd Street. Dit is bovenaan Museum Mile.

Koop uw Museum of the City of New York tickets hier

Toegang tot het Museum of the City of New York is ook inbegrepen bij verschillende New York voordeelpassen, zoals de New York Pass en de Sightseeing Flex Pass.

Hoeveel kosten de kaartjes voor het Museum of the City of New York?

Museum of the City of New York (MCNY) kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 18.

Wat is het Museum of the City of New York?

Het Museum of the City of New York (MCNY) is een geschiedenis- en kunstmuseum over New York gelegen in Manhattan. Lees er hier alles over.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets