Menu
New York Five Boro Bike Tour

New York Five Boro Bike Tour

New York Five Boro Bike Tour

De New York Five Boro Bike Tour vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van mei in New York. Op deze dag komen er maar liefst 32.000 deelnemers van over de hele wereld bij elkaar in Lower Manhattan, om vervolgens door alle vijf de wijken van New York te fietsen. De route is zo’n 65 kilometer (40 mile) lang en is speciaal voor deze tour geheel autovrij gemaakt. In 2019 vindt de tour plaats op 5 mei.

Registreer u hier voor de Five Boro Bike Tour

Five Boro Bike Tour

Fietsen in New York kan normaal gesproken een behoorlijke uitdaging zijn, vanwege het drukke verkeer in de stad. Tijdens de Five Boro Bike Tour heeft u daar echter geen last van, het is de enige dag van het jaar waarop al het andere verkeer wordt omgeleid. Een unieke manier dus om de verschillende wijken van New York te ontdekken.

New York Five Boro Bike Tour - Start New York Five Boro Bike Tour - Brug

De route

De Five Boro Bike Tour start bij One World Trade Center in Lower Manhattan. Vergeet op 6th Avenue niet af en toe omhoog te kijken, u zult onder de indruk zijn van de wolkenkrabbers om u heen! U fietst richting het noorden van Manhattan en doorkruist het groene Central Park. Via Harlem steekt u het water over naar The Bronx, waarna u in zuidelijke richting over de snelweg van de oostkant van Manhattan fietst. Via de Queensboro Bridge steekt u de East River over en ontdekt u Queens en Brooklyn. U zult versteld staan van het grote contrast tussen de verschillende wijken. Daarna trotseert u de langste hangbrug van de Verenigde Staten: de Verrazano-Narrows Bridge. Het uitzicht vanaf hier is geweldig! De brug eindigt in Staten Island, de laatste wijk van deze fietstour.

Finish Festival

Na het behalen van de finish op Staten Island kunt heerlijk relaxen op het Finish Festival. Onder het genot van live muziek, eten en drankjes geniet u na van de fietstour. Terug naar Manhattan? Dat gaat met de Staten Island Ferry. Vergeet niet om foto’s te maken van uw uitzicht op Manhattans skyline en het Vrijheidsbeeld!

Registreer u hier voor de Five Boro Bike Tour

New York Five Boro Bike Tour - Fietser New York Five Boro Bike Tour - Cheerleaders

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets