New York Five Boro Bike Tour 2025

Koop tickets nu
New York Five Boro Bike Tour

De New York Five Boro Bike Tour vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van mei in New York. In 2025 valt deze op 4 mei. Op deze dag komen er meer dan 30.000 deelnemers van over de hele wereld bij elkaar in Lower Manhattan, om vervolgens door alle vijf de wijken van New York te fietsen. De route is zo’n 65 kilometer (40 mile) lang en is speciaal voor deze tour geheel autovrij gemaakt.

Contents

New York 5 Boro Bike Tour

Fietsen in New York kan normaal gesproken een behoorlijke uitdaging zijn, vanwege het drukke verkeer in de stad. Tijdens de Five Boro Bike Tour heeft u daar echter geen last van, het is de enige dag van het jaar waarop al het andere verkeer wordt omgeleid. Een unieke manier dus om de verschillende wijken van New York te ontdekken. De 5 boroughs tour wordt georganiseerd om het fietsen in New York te promoten.

New York Five Boro Bike Tour - Cheerleaders New York Five Boro Bike Tour - Bryant Park

De route

De Five Boro Bike Tour start bij Bowling Green in Lower Manhattan. Vergeet niet af en toe omhoog te kijken, u zult onder de indruk zijn van de wolkenkrabbers om u heen! U fietst richting het noorden van Manhattan en doorkruist het groene Central Park. Via Harlem steekt u het water over naar The Bronx, waarna u in zuidelijke richting over de snelweg van de oostkant van Manhattan fietst. Via de Queensboro Bridge steekt u de East River over en ontdekt u Queens en Brooklyn. U zult versteld staan van het grote contrast tussen de verschillende wijken. Daarna trotseert u de langste hangbrug van de Verenigde Staten: de Verrazzano-Narrows Bridge. Het uitzicht vanaf hier is geweldig! De brug eindigt in Staten Island, de laatste wijk van deze fietstour.

Finish Festival

Na het behalen van de finish op Staten Island kunt heerlijk relaxen op het Finish Festival. Onder het genot van live muziek, eten en drankjes geniet u na van de fietstour. Terug naar Manhattan? Dat gaat met de Staten Island Ferry. Vergeet niet om foto’s te maken van uw uitzicht op Manhattans skyline en het Vrijheidsbeeld!

Hoe inschrijven?

U kunt u voorafgaand aan de Five Boro Bike Tour online inschrijven. Als u ingeschreven bent, neemt u deel aan een liefdadigheidstocht waarmee gratis fietsonderwijsprogramma’s worden gefinancierd. Hiermee helpt u meer New Yorkers de vaardigheden te verwerven om veilig op straat te rijden.

Registreer u hier voor de Five Boro Bike Tour

New York Five Boro Bike Tour - West Side Side Way New York Five Boro Bike Tour - 6th Avenue

Fiets huren

Wanneer u deelneemt aan de Five Boro Bike Tour, heeft u uiteraard een fiets nodig. U kunt vooraf een fiets reserveren en deze ophalen in de buurt van de startlocatie. Indien nodig kan de fiets aan uw wensen worden aangepast.

Huur hier een fiets voor de Five Boro Bike Tour in New York

Erics Tip: “Als u de Five Boro Bike Tour een beetje te ver vindt, kunt u ook een van de Nederlandse fietstours in New York doen of een fiets huren om de stad op eigen houtje te verkennen.”

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets