New-York Historical Society

Koop tickets nu
New York Historical Society

New-York Historical Society is een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van New York en Amerika. Het New York historisch museum opende in 1804 haar deuren en is daarmee het oudste museum van New York. Het museum in de Upper West Side heeft permanente en wisselende tentoonstellingen over onderwerpen zoals slavernij, vrouwenrechten en politiek. Hierdoor is het zowel een interessante als leerzame plek om te bezoeken.

Koop tickets voor New-York Historical Society hier

Contents

New-York Historical Society

In het New-York Historical Society kunt u 400 jaar aan geschiedenis zien door middel van sculpturen, tekeningen, beelden en meer. Het museum is ook leuk voor kinderen; er is een speciale vleugel waar er op spelende wijs meer geleerd kan worden over de geschiedenis. In het indrukwekkende auditorium worden korte films gedraaid die een duidelijk beeld geven van de geschiedenis.

Begin boven in het museum en werk uw weg naar beneden. Een bezoek aan het museum is goed te combineren met het American Museum of Natural History, wat er naast ligt.

Gallery of Tiffany Lamps

In de Gallery of Tiffany Lamps zijn meer dan 100 verschillende Tiffany lampen te zien. De lampen, met een kap van gewelfd glas, worden tentoongesteld in een mooi verlichte ruimte, waardoor het erg bijzonder is om er doorheen te lopen.

Meet the Presidents and the Oval Office

Maak een foto in de White House Oval Office, het kantoor van de president van de Verenigde Staten, welke gedetailleerd is nagemaakt. Hier kunt u zien hoe de presidenten hun rol hebben ingezet en voorwerpen die voor hen iconisch zijn. Zo is er de bijbel te zien die werd gebruikt tijdens de inauguratie van George Washington in 1789.

New York Historical Society - Ontmoet de Presidenten en het Oval Office New York Historical Society - Kunst

Objects Tell Stories

In de North Gallery worden voorwerpen tentoongesteld die iets vertellen over de geschiedenis van New York. Er zijn onder andere memorabilia van 9/11, voorwerpen uit de slavernij en een tekening van Keith Haring met betrekking tot HIV.

Center for Women’s History

Naast de verschillende tentoonstellingen heeft het museum ook een los centrum voor vrouwengeschiedenis. Het Center for Women’s History illustreert hoe vrouwen allerlei rassen, klassen en culturen hebben gezorgd voor verandering en gelijkheid.

DiMenna Children’s History Museum

Op de begane grond is het DiMenna Children’s History Museum te vinden; de kinder vleugel van het museum. Hier kunnen kinderen spelen en tegelijkertijd meer te weten komen over de geschiedenis. Ze kunnen zien hoe kinderen in verschillende periodes leefden en daar ook voorwerpen van zien.

New York Historical Society - Objecten New York Historical Sociert - DiMenna Childrens History Museum

Erics Tip: “Het New-York Historical Society heeft een ideale ligging, omdat het naast het American Museum of Natural History ligt. Het is bijna zonde om hier niet naar binnen te lopen als u in de buurt bent. En vooral als u een voordeelpas heeft, zoals de New York Pass en de Sightseeing Day Pass, dan is de entree gratis.”

Praktische Informatie

U kunt een bezoek aan het New-York Historical Society ook combineren met Central Park, wat tegenover het museum ligt.

  • Locatie: 170 Central Park West
  • Openingstijden:
    • Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag
    • Op maandagen gesloten

Koop tickets voor New-York Historical Society hier

Waar koop ik tickets voor New-York Historical Society?

Tickets voor New-York Historical Society kunt u vooraf online hier kopen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets