+ POOL in New York

+ POOL in New York

+ POOL in New York is niet zomaar een zwembad. Het is ‘s werelds eerste drijvende, water filterende zwembad. Het begon allemaal met drie vrienden, een interessant, vernieuwend idee en een Kickstarterproject om het allemaal voor elkaar te krijgen. + POOL ontstond vanuit de gedachte dat het nogal opmerkelijk was dat een metropool als New York zoveel te bieden heeft, maar, op de doorsnee zwembaden na, geen schoon water om in te zwemmen.

Zwemmen in de rivier

De initiatiefnemers van + POOL wilden niet zomaar een zwembad creëren, maar een dat gebruik zou maken van de bestaande rivieren. Door New Yorkers de mogelijkheid te geven in hun eigen rivieren te zwemmen, zullen ze deze meer gaan waarderen. Althans, dat is waar team + POOL op hoopt. De hele rivier in een klap zwemveilig maken ging een beetje ver, dus besloten ze om het stapje voor stapje aan te pakken. Ze begonnen met het reinigen van een ‘klein’ stukje East River; 860m², om precies te zijn. Dat doen ze met een soort filter dat ze in de rivier plaatsten. De ‘+’ in de naam refereert aan de speciale eigenschappen van dit zwembad en aan de vorm van het zwembad.

Natuurlijk schoon rivierwater

Het werkt zo: de ‘+’ drijft in de rivier en in de wanden zitten filters die bacteriën en andere verontreinigende stoffen uit het water halen. Hierdoor is het water dat het zwembad binnendringt – bijna twee miljoen liter per dag – schoon en veilig om in te zwemmen. Dit alles gebeurt op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van chemicaliën of andere toevoegingen. En daarom is dit zwembad niet zomaar een fantastisch nieuw recreatiegebied, maar ook een goede stap richting het reinigen van de rivieren van New York.

Een steentje bijdragen

Het is de bedoeling dat + POOL een plek voor iedereen wordt. Daarom is het ontworpen als vier zwembaden in een: een kinderzwembad, een sportzwembad, een ‘loungezwembad’ en een zwembad om baantjes te trekken. De openingsdatum van de +POOL is nog niet bekend. Op dit moment wordt het concept getest met een tijdelijke miniversie, genaamd ‘Float Lab’. Dit testzwembad blijft een jaar lang drijven bij Pier 40 in Hudson River Park, om te zien of het de filters lukt om alle seizoenen te doorstaan. Ondertussen zijn de tegels al in de maak, met daarin gegraveerd de namen van iedere sponsor die helpt dit project te realiseren.

Tegel voor NewYork.nl

Omdat ik erg onder de indruk ben van dit project, heb ik besloten om + POOL te sponsoren en één van de tegels te kopen.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets