Tijdsverschil New York

Nacht in new york

Normaal gesproken is er zes uur tijdsverschil tussen Nederland en New York. Nederland loopt als het ware voor op New York. Is het in New York middernacht, dan is het in Nederland al 6.00 uur ’s ochtends.

Zomer- en wintertijd in New York

Als u in het voorjaar of in de herfst naar New York gaat, vergeet dan niet om even goed naar het tijdsverschil (zomer- of wintertijd) te kijken. Vergeet u ieder jaar hoe het ook alweer werkt? Dan heeft u vast iets aan dit Amerikaanse gezegde: “spring forward, fall back”. In het voorjaar wordt de klok een uur naar voren gezet en in het najaar een uur terug.

Zomertijd

New York gaat eerder over op zomertijd dan Nederland. In 2020 zetten New Yorkers de klok in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart vooruit. Dat betekent automatisch dat er tussen 8 en 29 maart maar vijf uur tijdsverschil is in plaats van zes. In Nederland wordt de klok in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart vooruitgezet. Daarna is het tijdsverschil weer gewoon zes uur.

Wintertijd

Nederland gaat eerder over op wintertijd dan New York. In 2019 wordt in Nederland de klok in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober teruggezet. Dat betekent automatisch dat er tussen 25 oktober en 1 november een tijdsverschil is van vijf uur in plaats van zes uur. In New York wordt de klok in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november teruggezet. Daarna is het tijdsverschil weer gewoon zes uur.

Binnenkort naar New York en wilt u meer weten over kortingen en deals? Schrijf u hieronder in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief.

Vond je dit artikel nuttig? Ik hoor het graag!

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets