Tijdsverschil New York

Tijdsverschil New York

Normaal gesproken is er zes uur tijdsverschil tussen Nederland en New York. New York City ligt in de UTC-5 tijdszone, tijdens de zomertijd wordt dit UTC-4. Nederland loopt hierdoor als het ware voor op New York. Is het in New York middernacht, dan is het in Nederland al 6.00 uur ’s ochtends.

Actuele lokale tijd in New York

Veel mensen willen weten wat het tijdsverschil tussen Nederland en New York is wanneer ze een reis naar New York plannen. Het tijdsverschil met New York hangt ook af van de zomer- en wintertijd, maar er is een simpele manier om de tijd in New York te berekenen. Als u zich afvraagt: “Wat is de tijd in New York?” of “Hoe laat is het nu in New York?”, kunt u gewoon zes uur aftrekken van de Nederlandse tijd. Dat betekent dat als uw klok 12.00 uur aangeeft, het momenteel 6.00 uur is in New York City.

Tijd New York

Als u in het voorjaar of in de herfst naar New York vliegt, vergeet dan niet om even goed naar het tijdsverschil (zomer- of wintertijd) te kijken. Vergeet u ieder jaar hoe het ook alweer werkt? Dan heeft u vast iets aan dit Amerikaanse gezegde: “spring forward, fall back”. In het voorjaar wordt de klok een uur naar voren gezet en in het najaar een uur terug.

Zomertijd in New York

New York gaat eerder over op zomertijd dan Nederland. In 2021 zetten New Yorkers de klok in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart vooruit. Dat betekent automatisch dat er tussen 14 en 28 maart maar vijf uur tijdsverschil is in plaats van zes. In Nederland wordt de klok in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart vooruitgezet. Daarna is het tijdsverschil weer gewoon zes uur.

Wintertijd in New York

Nederland gaat eerder over op wintertijd dan New York. In 2021 wordt in Nederland de klok in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober teruggezet. Dat betekent automatisch dat er tussen 31 oktober en 7 november een tijdsverschil is van vijf uur in plaats van zes uur. In New York wordt de klok in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november teruggezet. Daarna is het tijdsverschil weer gewoon zes uur.

Jetlag New York

Een jetlag in New York kan uw reis naar de Big Apple behoorlijk verstoren. Het hebben van een jetlag betekent dat u lijdt aan een verstoorde slaap-waakcyclus. Dit gebeurt meestal wanneer u van of naar een andere tijdzone reist, die veel verschilt van de uwe. Omdat de tijdzone van New York zes uur verschilt met Nederland, kan het voorkomen dat u last heeft van een jetlag tijdens of na uw reis naar New York.

Symptomen van een jetlag zijn bijvoorbeeld slaapstoornissen of slapeloosheid, duizeligheid en misselijkheid, maar ook erg moe zijn en minder of geen energie hebben. Door het tijdsverschil tussen Nederland en New York kan het voorkomen dat u heel vroeg wakker wordt in New York. Gebruik dit in uw voordeel en ontdek New York in de vroege ochtenduren, als er nog niet veel mensen op pad zijn. Een jetlag kan meerdere dagen duren, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Jetlag bestrijden

Het is beter om een jetlag te voorkomen dan om een jetlag in New York te bestrijden. Tips om een jetlag te voorkomen zijn bijvoorbeeld het aanpassen aan de tijdzone van New York voordat u gaat vliegen en geen alcohol drinken tijdens de eerste dagen van uw reis. Als u dus van plan was om de Rooftopbar Tour te doen, doe dit dan niet op de eerste dag, maar liever iets later.

Blijf in de dagen voor uw vlucht wat langer op en verschuif indien mogelijk de tijd waarop u opstaat. Wanneer u in New York aankomt, probeer dan niet te vroeg naar bed te gaan, zelfs niet als u erg moe bent van uw vlucht. Het is het beste om u aan uw normale bedtijden te houden, maar dan aangepast aan de werkelijke tijd in New York. Probeer zoveel mogelijk tijd buiten in het daglicht door te brengen om uw ritme aan te passen. En drink voldoende water tijdens uw vlucht. Door het tijdsverschil met New York kan het ook voorkomen dat u alleen een jetlag ervaart bij thuiskomst. Slapen tijdens de vlucht naar huis of dit in ieder geval proberen te doen, helpt om de jetlag niet mee naar huis te nemen. Probeer het als u weer terug bent de eerste dagen rustig aan te doen.

Binnenkort naar New York en wilt u meer weten over kortingen en deals? Schrijf u hieronder in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief.

Hoe laat is het in New York?

Als u in Nederland woont, haal dan zes uur af van uw actuele tijd thuis. Dit is de huidige tijd in New York.

In welke tijdzone ligt New York?

New York ligt in de UTC-5 tijdzone. In de zomertijd verandert dit naar UTC-4. Nederland loopt 6 uur voor op New York.

Hoeveel uur tijdsverschil is er met New York?

Tussen New York en Nederland is een tijdsverschil van zes uur. Houd er ook rekening mee dat er sprake is van zomer- en wintertijd in New York.

Heeft New York zomertijd?

Er is zowel winter- als zomertijd in New York. U kunt hierboven meer lezen over het begin van de zomertijd.

Hoe voorkom je een jetlag?

Voorkom een jetlag al voor u naar New York vliegt. U vindt verschillende tips tegen een jetlag in het artikel hierboven.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets