The Morgan Library & Museum in New York

The Morgan Library Museum in New York

The Morgan Library & Museum in New York is een schat voor iedereen die van literatuur, kunst of geschiedenis houdt. Oorspronkelijk is The Morgan in het begin van de 20e eeuw gebouwd als privébibliotheek voor verzamelaar J. Pierpont Morgan. Nu is het indrukwekkende gebouw aan Madison Avenue open voor bezoekers en kunt u de bijzondere collectie zien. U vindt er onder andere handgeschreven bladmuziek van Bach, een tekening van Van Rijn en een ondertekend document van Napoleon.

Koop uw tickets voor The Morgan Library & Museum hier

Contents

The Morgan Library & Museum in New York

J. Pierpont Morgan begon in 1890 met het verzamelen van literaire en historische manuscripten, oude boeken, tekeningen van beroemde kunstenaars en nog veel meer. Hij wilde een speciale plek hebben om al zijn stukken te verzamelen en zo werd er in 1902, naast zijn woning, een bibliotheek gebouwd. Na zijn dood maakte zijn zoon er een museum van, zodat ook het publiek de verzameling kon aanschouwen.

Het doel was dat het gebouw er majestueus uitzag maar toch intiem aanvoelde, en dat is goed gelukt. Zodra ik de ruimtes binnenstapte was ik onder de indruk, het voelde net of ik op de filmset van Harry Potter was beland.

De bibliotheek zelf telt vier verschillende ruimtes, waar u met eigen ogen bijzondere stukken kunt zien. Zoals het handgeschreven manuscript van A Christmas Carol van Charles Dickens, schetsen en brieven van Vincent van Gogh en een notitieboek van Isaac Newton.

Erics Tip: “Tijdens mijn bezoek aan The Morgan Library & Museum was ik erg onder de indruk. Het gebouw is erg mooi en er is veel te zien. Verder heeft het museum een ideale ligging in Midtown Manhattan, vlakbij het Empire State Building. Hierdoor is het goed te combineren met elkaar!”

The Morgan Library Museum in New York - Unieke collectie

In het gebouw, wat later is uitgebreid, is ook een café, restaurant en Research Center te vinden. In de zomermaanden is het ook mogelijk om The Morgan Garden te bezoeken, de tuin van het museum.

Praktische informatie

U mag binnen foto’s maken, tenzij anders aangegeven. Filmen is niet toegestaan.

  • Locatie: 225 Madison Avenue

Koop uw tickets voor The Morgan Library & Museum hier

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets