The Rockettes

Koop tickets nu
The Rockettes

De Rockettes zijn een wereldberoemde dansgroep die bekend staat om hun high-kicking precisie en verbluffende podiumoptredens. De Rockettes zijn gevestigd in New York City en zijn al sinds de jaren 1930 een traditie met de feestdagen in Radio City Music Hall, waar ze elk jaar hun iconische Radio City Christmas Spectacular show opvoeren.

Koop hier uw Radio City Christmas Spectacular tickets

Contents

De NYC Rockettes

De New York Rockettes begonnen in St. Louis, Missouri, toen een plaatselijke dansleraar Russell Markert gevraagd werd om een koor te creëren voor de St. Louis Municipal Opera. Markert rekruteerde een groep lange, getalenteerde dansers en de Missouri Rockets waren geboren. Toen de groep in 1925 werd uitgenodigd om op te treden op de New York World’s Fair, doopte Markert hen om tot de “Rockettes” om hun nieuwe thuisstad te weerspiegelen.

De Radio City Rockettes bestaan uit getalenteerde dansers uit het hele land en staan bekend om hun kenmerkende stijl en strenge training. Elke Rockette moet haar been tot een hoogte van 135 graden kunnen trappen terwijl ze perfect synchroon blijft lopen met de rest van de groep. Deze indrukwekkende prestatie is slechts een van de vele redenen waarom de Rockettes beschouwd worden als de gouden standaard in precisiedansen.

Hun kenmerkende beweging, de “eye-high kick”, houdt in dat ze een been omhoog schoppen tot ter hoogte van hun ogen, in perfecte harmonie met hun collega-dansers. Deze beweging vereist jarenlange training en toewijding en is een van de meest iconische beelden geworden die met de Rockettes worden geassocieerd.

Rockettes Training

Rockette worden is geen gemakkelijke taak. Elk jaar houdt het dansgezelschap strenge audities om nieuwe leden te selecteren, en slechts een klein aantal dansers wordt gekozen om de gelederen te versterken. De uitverkorenen moeten een intensieve training ondergaan om de precieze choreografie en timing te leren die nodig zijn om een Rockette te zijn. Al dit harde werk heeft geresulteerd in een groep zeer vaardige dansers die adembenemende optredens kunnen neerzetten die het publiek in vervoering brengen.

The Rockettes - Radio City Music Hall The Rockettes - Precisie Dansers

The Rockettes Christmas Spectacular

Naast hun precisiedanskunsten staan de Rockettes ook bekend om hun uitgebreide kostuums en decors. Christmas Spectacular, de jaarlijkse kerstshow van de Rockettes, bevat verschillende scènes, van de bruisende straten van New York City tot een prachtig winterlandschap, compleet met een bezoek van de Kerstman. De Rockettes zelf zijn uitgedost in verschillende kostuums, van fonkelende jurken en gevederde hoofddeksels tot uniformen van de fanfare en outfits van speelgoedsoldaatjes.

In de loop der jaren hebben de Rockettes op talloze liefdadigheidsevenementen opgetreden, en ze zijn ook partnerschappen aangegaan met organisaties zoals het Leger des Heils en het Amerikaanse Rode Kruis.

Maar de Rockettes zijn meer dan alleen een dansgroep – ze zijn ook een cultureel instituut. Voor veel gezinnen is het zien optreden van de Rockettes in Radio City Music Hall een geliefde kersttraditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Het Kerstspektakel is een ervaring die echt de geest van het seizoen weergeeft, en het blijft een hoogtepunt van de feestdagen in New York City.

Als u van plan bent om tijdens de feestdagen New York te bezoeken, ga dan zeker naar de Rockettes in de Christmas Spectacular!

Koop hier uw Radio City Christmas Spectacular tickets

Rockettes Tickets

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets