Radio City Music Hall in New York

Koop tickets nu
Radio City Music Hall in New York

Radio City Music Hall in New York is een concert- en theaterzaal die deel uitmaakt van het Rockefeller Center-complex. Er worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt het jaarlijks terugkerende Radio City Christmas Spectacular. Radio City Music Hall wordt ook wel de ‘Showplace of the Nation’ genoemd en dat zegt genoeg: alle grote sterren hebben hier al eens op het podium gestaan.

Boek hier tickets voor een concert of ander evenement in Radio City Music Hall

Contents

De allure van Radio City Music Hall in New York

Radio City Music Hall werd in 1932 geopend en maakt vanaf het begin onderdeel uit van het Rockefeller Center Complex. De architect, Edward Durell Stone, ontwierp het gebouw dat een blok lang is. Interieurontwerper Donald Deskey gaf vorm aan 30 verschillende ruimtes in art-deco stijl, van de Grand Foyer tot diverse lounges en rookruimtes. Hij vulde de ruimtes met werken van kunstenaars, wat het gebouw een uniek complex maakt. In 1978 werd Radio City Music Hall uitgeroepen tot een monument, dat een van de trekpleisters van de stad is.

Radio City Music Hall is het grootste overdekte theater ter wereld. De grote zaal, The Great Stage, is maar liefst 48 meter lang, heeft een hoogte van 25 meter en biedt ruim 5900 zitplaatsen. Het podium wordt omlijst door een enorme boog, waardoor het wordt beschouwd als een van de podia met het beste geluid ter wereld. Daarnaast is gouden toneelgordijn de grootste ter wereld.

Radio City Music Hall in New York - Interieur Radio City Music Hall in New York - Art Deco

Radio Park

Op het dak van Radio City Music Hall vindt u Radio Park, een park vol groen met uitzicht op Rockefeller Center. Het park is toegankelijk via 50 Rockefeller Plaza of via Radio City zelf.

Beroemde artiesten in Radio City Music Hall

Elke grote artiest heeft wel eens opgetreden op het iconische podium van Radio City Music Hall. Frank Sinatra zong hier voor de eerste keer New York, New York. Maar ook traden onder andere Prince, Pink Floyd, David Bowie en Madonna hier op. Naast optredens en comedy shows in New York, zijn er in de concertzaal ook awards shows georganiseerd. De Tony Awards en de Grammy Awards zijn hier bijvoorbeeld uitgereikt.

Radio City Christmas Spectacular starring The Rockettes

Radio City Christmas Spectacular is dé kerstshow van New York en wordt elk jaar van midden november tot begin januari opgevoerd. Deze show is vooral bekend van The Rockettes, de danseressen die veelal in een rij perfect synchroon dansen. Het Christmas Spectacular is een must-see als u tijdens de feestdagen in New York bent! Voor de beste plekken, koopt u uw Radio City Christmas Spectacular tickets ruim van tevoren.

Radio City Music Hall in New York - Radio City Christmas Spectacular Radio City Music Hall in New York - Tour

Stage Door Tour

Wilt u met eigen ogen het unieke interieur van Radio City bewonderen? Doe dan de Stage Door Tour! Tijdens deze tour wordt u rondgeleid achter de schermen van het gebouw. U komt in prachtig gedecoreerde ruimtes die normaal voor het publiek gesloten blijven. En u komt zelfs oog in oog te staan met een echte Rockette!

Koop uw tickets voor de Stage Door Tour hier

Erics Tip: “Mocht u Radio City Music Hall willen bezoeken en wilt u niet naar een concert, dan raad ik de Stage Door Tour aan. Op deze manier ziet u veel van het gebouw en het neemt niet veel tijd in beslag. Bent u tijdens de kerstperiode in de stad? Dan raad ik zeker om naar Christmas Spectacular te gaan. Een sterker kerstgevoel kunt u niet krijgen.”

Route naar Radio City Music Hall

Radio City Music Hall ligt aan Sixth Avenue en is niet te missen door de grote borden aan de buitenkant van het gebouw. De zaal is onderdeel van Rockefeller Center en daardoor dichtbij Top of The Rock. Wanneer u met de metro naar de concertzaal gaat, kunt u uitstappen bij verschillende haltes. Onder andere metrostations 47-50 Rockefeller Center, 49 Street en 5 Avenue/53 Street liggen vlakbij Radio City, vanaf hier is het een paar minuten lopen.

Concert in Radio City Music Hall

Bijna dagelijks vinden er concerten en andere evenementen plaats in Radio City Music Hall die u kunt bezoeken. Koop tickets voor een legendarisch concert, een geweldige comedyshow of een ander iconisch optreden en geniet van de sfeer in deze klassieke schoonheid. Houd er bij uw bezoek rekening mee dat u geen grote tassen mee mag brengen.

Boek hier tickets voor een concert of ander evenement in Radio City Music Hall

Radio City Music Hall in New York - Locatie Buitenkant

Waar is Radio City Music Hall in New York?

Het adres van Radio City Music Hall in New York is 1260 Sixth Avenue, gelegen bij Rockefeller Center. Lees meer hier.

Kan ik Radio City Music Hall in New York bezoeken zonder een ticket voor een concert?

U kunt Radio City Music Hall bezoeken zonder een ticket voor een concert. Lees hoe dat kan hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets