Lincoln Center in New York

Lincoln Center in New York

Lincoln Center for the Performing Arts is een complex dat bestaat uit drie hoofdgebouwen en verschillende faciliteiten voor binnen- en buitenuitvoeringen. Het is het grootste centrum voor podiumkunsten ter wereld. Het cultureel centrum is met een oppervlakte van maar liefst zes hectare enorm! Het is de plek voor een geweldige avond uit. U kunt er genieten van een van de vele uitvoeringen die het centrum biedt. Lincoln Center is trots op het hoge opleidingsniveau van theater, dans, opera en musical. Het is echter erg moeilijk om kaartjes voor de shows te bemachtigen. De gerenommeerde ballet- en opera-uitvoeringen zijn zo populair dat de meeste kaartjes bij aanvang van het seizoen al zijn uitverkocht!

Klik hier voor meer informatie en tickets voor de Metropolitan Opera

Klik hier voor meer informatie en tickets voor het New York City Ballet

Geschiedenis van Lincoln Center

Lincoln Center in New York werd gebouwd als onderdeel van de Robert Moses’ stadsvernieuwing van Lincoln Square tijdens de jaren vijftig en zestig. De drie hoofdgebouwen werden geopend in 1962 (David Geffen Hall, voorheen bekend als Avery Fisher Hall), 1964 (Metropolitan Opera House) en 1966 (David H. Koch Theater, voorheen het New York State Theater). Het Metropolitan Opera House, de David Geffen Hall en het David H. Koch Theater zijn wereldberoemd geworden dankzij de concerten, opera’s en balletvoorstellingen die er worden gehouden. Ook maakt de bekende Juilliard School deel uit van het Lincoln Center.

Locatie Lincoln Center

Lincoln Center is gelegen in de Upper West Side, tussen West 62nd Street en 65th Street en Columbus Avenue en Amsterdam Avenue. U kunt metrolijn 1 nemen naar het dichtstbijzijnde metrostation 66th Street / Lincoln Center Station. U kunt ook metrolijn A, C of D nemen naar Columbus Circle en in noordelijke richting lopen. Het complex is niet te missen!

Kan ik een Lincoln Center tour doen?

Ja, het is mogelijk om een Lincoln Center tour te doen. Met de New York Pass kunt u een rondleiding achter de schermen krijgen en alle toonaangevende locaties zoals het Metropolitan Opera House, David Geffen Hall en het David H. Koch Theater zien. Uw gids zal u vertellen over de geschiedenis van de gebouwen en misschien zult u zelfs een repetitie zien!

Restaurants in de buurt van Lincoln Center

Er zijn verschillende goede restaurants dicht bij Lincoln Center: of u nu zin heeft in een snelle hap of een voortreffelijk sterrendiner. Hieronder vindt u een selectie van leuke en goede restaurants en eettentjes voor iedere smaak én binnen loopafstand van het Lincoln Center.

Een lichte maaltijd

Sommige mensen vinden het niet prettig om uitgebreid te dineren voordat ze een voorstelling bijwonen. Ook als u zin heeft in een lichte maaltijd of snelle hap, zijn er verschillende opties in de buurt van Lincoln Center. U kunt uw culturele avond beginnen met een goed glas wijn en een snack in de rooftopbar van het Mandarin Oriental of van het Empire Hotel. Ook kunt u kiezen voor een echte New Yorkse ervaring door te eten in een lokale diner. Olympic Flame Diner op West 60th Street is dan een echte aanrader. Op 10th Avenue vindt u Boston Market waar u heerlijke verse kip koopt; echt comfort food. Of probeer een minder voor de hand liggend gerecht als zoete aardappels met marshmallows. Reken ongeveer op een half uurtje om te eten op een van deze plekken. Zorg ervoor dat u genoeg tijd rekent om terug te lopen naar Lincoln Center zodat u uw plaats kunt vinden voordat de voorstelling start.

Goed eten

Heeft u iets meer tijd en zin in een goede maaltijd? Probeer dan Blue Ribbon Sushi Bar&Grill. Het is niet goedkoop, maar de sushi is heerlijk en ze zijn elke dag open. Het restaurant ligt aan Columbus Circle, u komt er via Columbus Hotel. Vindt u dat net iets te chic? Dan is een meeneem-maaltijd van Whole Foods op Columbus Circle een goede optie. Het is natuurlijk geen restaurant, maar ze hebben een hele goede selectie aan verse maaltijden die u mee kunt nemen voor een picknick in Central Park.

Een speciale gelegenheid

Wilt u uw geliefde trakteren op een avond uit inclusief een voortreffelijk diner? Dan zijn er twee restaurants in de buurt van het Lincoln Center die zeker indruk zullen maken! Robert NYC is een restaurant boven een museum en biedt een geweldig uitzicht op Central Park. Omdat dit chique en classy restaurant bij het Museum of Arts and Design op 2 Columbus Circle hoort, kunt u van tevoren een blik werpen op de collectie. Wilt u liever direct aan tafel? Dat kan ook, u betaalt dan geen entree voor het museum. Als u zin heeft in een goede steak, maar uw partner niet, ga dan naar Porter House. Gelegen aan Columbus Circle op de vierde verdieping worden hier echte Amerikaanse steaks geserveerd, maar ook visgerechten en pasta. Ze zijn open vanaf 17.00 uur, wat het een geschikte plek maakt om te dineren als u hierna nog een voorstelling in het Lincoln Center gaat bekijken.

Lincoln Center in New York - Lincoln Center bij nacht

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets