Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

De Staten Island Ferry is een gratis veerpont die 24 uur per dag, 7 dagen per week heen en weer vaart tussen Manhattan en Staten Island. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en ook het Vrijheidsbeeld is goed te zien. Aan boord vindt u een café waar u rustig een drankje kunt drinken tijdens de overtocht. Om bij de ferry te komen neemt u metrolijn 1 of R naar station South Ferry, de terminal zelf heet officieel de Whitehall Ferry Terminal.

Faciliteiten van de ferry

De terminal is voorzien van een wachtruimte met goede voorzieningen. Er zijn toiletten en er is gratis wifi beschikbaar, dus wachten is hier heel comfortabel. Maar de ferry gaat regelmatig, dus meestal hoeft u hier niet heel veel tijd door te brengen. Er is geen securitycheck voor u aan boord gaat, maar verwacht wel wat securityguards in de terminal en rond de boot.

De ferry zelf is erg groot en er kunnen veel mensen op, dus zelfs als u denkt dat het niet gaat passen, kan waarschijnlijk toch iedereen mee. De Staten Island Ferry gaat maar liefst 104 keer per dag en vervoert ruim 70.000 passagiers. Tijdens de spitsuren kan het soms wel heel erg druk zijn, maar op die momenten vaart de boot ook vaker (tussen 6.00-9.30 uur en 15.30-20.00 uur vertrekt hij elke 15 tot 20 minuten, op andere momenten elke 30 tot 60 minuten).

Staten Island Ferry - Vrijheidsbeeld Staten Island Ferry - Binnenkant

Het is niet mogelijk om na aankomst op Staten Island op de boot te blijven. U moet afstappen en via de wachtruimte opnieuw instappen, maar dit gaat erg makkelijk.

Erics Tip: Bij het instappen loopt u NIET naar voren maar blijft u juist op het achterdek. U kunt de eerste trap nemen die u ziet. Boven aangekomen loopt u naar de achterkant van de boot (de kant die uitkijkt op de terminal). Als de deur van het achterdek dicht lijkt, probeer hem dan te openen. U zult een schitterend uitzicht hebben op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. In de winter is de deur op de terugweg (dan op het voordek) vaak gesloten, omdat het te koud is. U heeft dan dus maar één kans: de heenreis!

Staten Island Ferry - Skyline

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets