Vintage metro’s in New York

Vintage Metros in New York

Tijdens de feestdagen rijden er ieder jaar vintage metro’s in New York. Deze ‘Vintage Trains’ (ook wel ‘Nostalgia Shopper’, ‘Special Train’ of ‘Nostalgia Train’ genoemd) rijden iedere zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. In 2019 rijden ze van 1 tot 29 december. Een ‘Vintage Train’ is een metrotoestel bestaande uit originele wagons uit de jaren 30 tot halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw. Tijdens uw rit kunt u door de wagons lopen. De oude toestellen rijden op de F-lijn, tussen Second Avenue en West 4th Street – Washington Square. Hier wordt het de A/C/E-lijn tot 125th Street in Harlem.

Een verrassing in New York

Voor sommige mensen is het een grote verrassing, als ze nietsvermoedend op de metro staan te wachten en er ineens een oud model aan komt rijden. Anderen leven er al dagen naartoe om een ritje te mogen maken. Persoonlijk ben ik helemaal geen subway fanatic, maar dat hoeft u ook niet te zijn om dit te kunnen waarderen. Eigenlijk is het voor iedereen leuk: het is een avontuur voor kinderen, een feest van herkenning voor mensen die jaren geleden in New York zijn geweest, een unieke kans voor subway fanatics en geschiedenisliefhebbers en een inspirerend ritje voor creatieve mensen. Bovendien voelt u zich ‘thuis’ zodra u instapt!

Ouderwetse metro’s

De metro’s zien er fantastisch uit, met die ouderwetse bankjes, originele ventilatoren en ‘echte’ lampen – er wordt nog net geen gebruik gemaakt van kaarsen, bij wijze van spreken! Ook het geluid is nogal ‘ouderwets’: de metrotoestellen maken behoorlijk wat herrie. Als bonus wordt er soms ook nog livemuziek gemaakt en worden er drankjes uitgedeeld. Ben u een van die toevallige passanten? Geen zorgen: qua snelheid doen deze oude barrels niet onder voor de hedendaagse varianten. Bovendien betaalt u gewoon de normale prijs voor een kaartje. Heeft u een UnlimitedCard, dan is deze rit dus ook gewoon gratis. Heeft u de metro’s gemist of kunt u er geen genoeg van krijgen? Breng dan een bezoekje aan het New York Transit Museum in Brooklyn. Hier vindt u nog veel meer vintage voertuigen!

Vintage Metros in NYC - van binnen Vintage Metros in NYC - speciale trein

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets