Kerstsfeer in New York 2024

Kerstsfeer in New York

De kerstsfeer in New York is echt onbeschrijfelijk, u wordt betoverd door ontelbare lichtjes en magische decoratie. Voor Amerikanen is kerstmis een belangrijk feest, ze zijn dus ook fanatiek in het versieren van hun woning. Ook wordt er bij Rockefeller Center ieder jaar de enorme verlichte kerstboom geplaatst en zijn de etalages van de winkels op Fifth Avenue prachtig versierd! Als u tijdens de kerstdagen in New York bent, zijn er verschillende activiteiten die u kunt ondernemen om deze sfeer te beleven.

Contents

Kerstlichtjestour door Dyker Heights

De kerstverlichting op woningen in Amerika is overweldigend. Om de over the top versierde huizen te zien (die u zeker kent uit series en films) blijft u niet in Manhattan, maar gaat u naar Dyker Heights in Brooklyn. Deze buurt is verkozen tot de best versierde wijk van Amerika. Neem deel aan de 3,5 uur durende Brooklyn Christmas Lights Tour door Dyker Heights en ontdek de prachtig verlichte en gedecoreerde woningen.

De tour begint in Midtown Manhattan waar u met een busje en gids vertrekt richting Brooklyn. In Dyker Heights zult u uw ogen uitkijken! De uitbundige creaties hebben soms wel meer dan $10.000 gekost. Om helemaal in de sfeer te blijven, worden in de bus kerstvideo’s getoond en kerstliedjes gedraaid.

Boek uw Dyker Heights tour hier

Erics Tip: “Als u tijdens de kerstperiode in New York bent, is deze rondleiding een aanrader. U ziet de huizen zoals u ze uit Amerikaanse series kent. Tijdens de tour is er genoeg tijd om foto’s te maken en uw ogen uit te kijken. Deze rondleiding brengt u helemaal in kerstsferen. Let op, de tour is zeer populair dus het is goed om vooruit te boeken.”

Kerstsfeer in New York - Dyker Heights Versiering Kerstsfeer in New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (de Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular met de Rockettes is een van de beroemdste kerstspektakels in New York. In de show ziet u de Kerstman, maar ook de Notenkraker en het verhaal van de geboorte van Jezus. Vanaf begin november kunt u een van de vele shows bezoeken die dagelijks worden opgevoerd. Zelfs als u dit spektakel al eerder heeft gezien, is het bijwonen van een tweede show zeker de moeite waard! De kerstshow is namelijk ieder jaar een beetje anders. Het Radio City Christmas Spectacular is te zien in de Radio City Music Hall. Het bijwonen van een show is echt de beste manier om in de kerststemming te komen.

Bestel hier tickets voor Radio City Christmas Spectacular

Kerstsfeer in New York - The Rockettes Kerstsfeer in New York - Christmas Spectacular

Sfeervolle Kerstcruise

Kom helemaal in de kerststemming tijdens deze sfeervolle kerstcruise in New York. Op de jacht in de stijl van de jaren 20 geniet u van warme chocolademelk, koekjes en door een band gezongen kerstliedjes, terwijl de skyline van Manhattan aan u voorbijglijdt.

Boek de kerstcruise in New York hier

De kerstboom van Rockefeller Center

De wereldberoemde kerstboom van Rockefeller Center is een attractie op zich. De boom moet minimaal 20 meter hoog en 7,5 meter breed zijn. Meestal is de boom veel hoger (tussen de 23 en 27 meter). De Rockefeller Center kerstboom wordt halverwege november op zijn plek gezet. Voor de versiering van de kerstboom wordt in totaal 8 kilometer aan lichtsnoer gebruikt, deze wordt tijdens een publieke ceremonie de woensdag na Thanksgiving aangezet. In 2024 vindt de Tree Lighting Ceremony plaats op 4 december. Lees hier alles over de Rockefeller Christmas Tree Lighting Ceremony.

De Rockefeller Center Christmas Tree lichtjes gaan 13 januari gaan weer uit. De verlichte boom is dagelijks te bewonderen van 5.00 tot 0.00 uur. Van 15 december tot en met Kerstavond zijn de lichtjes van 5.00 tot 1.00 uur te bewonderen. Op Eerste Kerstdag is de boom gedurende 24 uur verlicht en op Oudejaarsavond worden de lichtjes om 21.00 uitgezet.

Kerstsfeer in New York - Rockefeller Kerstboom

Rockefeller Center Schaatsen

Naast een prachtige kerstboom, heeft het Rockefeller Center ook een beroemde schaatsbaan. Schaatsen in New York bij het Rockefeller Center is een geweldige belevenis. De rijen bij de Rockefeller schaatsbaan kunnen vrij lang zijn. Wilt u in de kerstperiode toch deze schaatsbaan op? Dan kunt u gebruikmaken van een schaatsarrangement.

Wilt u weten wanneer het schaatsseizoen in New York begint? Schrijf u hier in voor mijn nieuwsbrief en u weet het als eerste!

Kerstlichtjestour door New York

Wilt u de echte hoogtepunten zien op het gebied van kerstverlichting in New York, maar wilt u liever niet zelf op pad? Neem dan deel aan deze wandeltour. Met een gids loopt u door de stad langs de beroemde Rockefeller kerstboom en de geweldige etalages van de winkels aan Fifth Avenue en nog veel meer. Er zijn meerdere stops tijdens deze wandeltour met kleine groep. De Rockefeller kerstboom gaat pas eind november of begin december aan. Om teleurstelling te voorkomen, raad ik u aan om pas na die tijd deel te nemen aan de tour.

Boek de Holiday Lights Tour hier

Kerstsfeer in New York - 6th Avenue Kerstsfeer in New York - Schaatsen in Bryant Park

Speciale Kerst Paardenkoetsrit

Kerstmis in New York is magisch, maar het kan nog magischer worden achter in een paardenkoets. Tijdens deze tour kunt u achterover leunen en genieten van Central Park, de Rockefeller-kerstboom, Saks Fifth Avenue-lichtshow en nog veel meer. Zie hoe alle lichtjes fonkelen en krijg de echte New Yorkse kerstsfeer.

Boek de Kerst Paardenkoetsrit hier

George Balanchine’s The Nutcracker

Het New York City Ballet voert ieder jaar tijdens de feestdagen de Nutcracker (de Notenkraker) op. De voorstelling is te bezoeken van eind november tot begin januari. De Nutcracker is een zeer geliefde klassieke opvoering met muziek van Tsjaikovski en choreografie van Balanchine. Viert u de feestdagen in New York? Geniet dan van een magische kerstwereld inclusief soldaatjes tijdens deze unieke voorstelling in het David. H. Koch Theatre.

Bestel hier tickets voor de Nutcracker

Kerstmarkten

In New York kunt u verschillende kerstmarkten bezoeken. Persoonlijk ga ik het liefst naar de kerstmarkten in Bryant Park en op Union Square. Van eind oktober tot begin januari kunt u de kerstmarkt in Bryant Park bezoeken. De grote markt inclusief schaatsbaan en café zorgen voor het ultieme kerstgevoel. Op de kerstmarkt kunt u kerstversiering kopen. Deze kerstmarkten zijn zeker niet goedkoop, maar het gaat natuurlijk om de sfeer en de belevenis. Zelf heb ik op deze markten een taxi en een hotdogstand voor in de kerstboom gekocht! De wat kleinere kerstmarkt op Union Square is te bezoeken van eind november t/m 24 december (gesloten op Thanksgiving). Op deze markt vindt u allerlei etenswaren en cadeautjes. Lees hier meer over alle kerstmarkten in New York.

Kerstsfeer in New York - Kerstmarkt Kerstsfeer in New York - Bryant Park

Versierde winkeletalages

Als er íets is dat u in de feeststemming brengt tijdens Kerstmis in New York, dan zijn het wel de prachtig versierde straten en winkeletalages. Grote warenhuizen zijn werkelijk het hele jaar bezig met voorbereidingen voor de kerstetalage. Ieder raam vertelt een eigen verhaal, en de etalages zijn eerder een cadeau voor de klant dan dat ze duidelijk verkoopgericht zijn.

Zowel locals als toeristen struinen tijdens de kerstperiode dan ook graag door de winkelstraten, vooral over Fifth Avenue. De warenhuizen met de beste kerstetalages zijn: Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Tiffany’s en – uiteraard – Macy’s.

Wanneer wordt de kerstversiering opgehangen?

De kerstdecoratie in winkels wordt normaal gesproken eind november, begin december onthuld. Dit gebeurt in principe na Thanksgiving. Dit geldt ook voor de kerstboom van Rockefeller Center. De meeste winkels verwijderen hun kerstdecoratie na oud en nieuw.

Macy’s met kerstmis

Het warenhuis Macy’s heeft een deel van een verdieping gewijd aan een soort magisch kerstdorpje: Macy’s Santaland. Alles is er prachtig versierd zowel van binnen als de buitenkant van de winkel op Herald Square. Ook de kerstman is in Macy’s aanwezig tijdens deze maandlange viering tot Kerstavond, dus u (of uw kinderen) kunnen (tegen een vergoeding) met de kerstman op de foto. Omdat de Kerstman het deze tijd van het jaar erg druk heeft, is vooraf reserveren vereist.

Kerstsfeer in New York - Saks Kerstsfeer in New York - Cartier

Wanneer start de kerstsfeer in New York?

De kerstsfeer in New York begint na Thanksgiving en het Black Friday-weekend. De decoraties blijven tot begin januari, meestal 5 of 6 januari.

Is kerst een goede periode om New York te bezoeken?

Zeker! De sfeer in New York in december is geweldig. De hele stad is uitbundig versierd en het is meestal nog niet zo koud. De feesdagen zijn dan ook een erg leuke tijd voor een New York-trip.

Wat is er te doen in New York met kerst?

Er zijn verschillende kerstactiviteiten in New York tijdens de feestdagen. De stad is vol met prachtige etalages en kerstbomen. Bezoek een van de gezellige kerstmarkten, bewonder de versierde huizen tijdens een Dyker Heights Tour en geniet van de Rockettes in het Radio City Christmas Spectacular.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets