Kerstsfeer in New York 2020

Kerstsfeer in New York

De kerstsfeer in New York is echt onbeschrijfelijk, u wordt betoverd door ontelbare lichtjes en magische decoratie. Voor Amerikanen is kerstmis een belangrijk feest, ze zijn dus ook fanatiek in het versieren van hun woning. Ook wordt er bij Rockefeller Center ieder jaar de enorme verlichte kerstboom geplaatst en zijn de etalages van de winkels op Fifth Avenue prachtig versierd! Als u tijdens de kerstdagen in New York bent, zijn er verschillende activiteiten die u kunt ondernemen om deze sfeer te beleven.

Kerstlichtjestour door Dyker Heights

De kerstverlichting op woningen in Amerika is overweldigend. Om de over the top versierde huizen te zien (die u zeker kent uit series en films) blijft u niet in Manhattan, maar gaat u naar Dyker Heights in Brooklyn. Deze buurt is verkozen tot de best versierde wijk van Amerika. Neem deel aan de 3,5 uur durende Brooklyn Christmas Lights Tour door Dyker Heights en ontdek de prachtig verlichte en gedecoreerde woningen.

De tour begint in Midtown Manhattan waar u met een busje en gids vertrekt richting Brooklyn. In Dyker Heights zult u uw ogen uitkijken! De uitbundige creaties hebben soms wel meer dan $10.000 gekost. Om helemaal in de sfeer te blijven, worden in de bus kerstvideo’s getoond en kerstliedjes gedraaid.

Boek uw Dyker Heights tour hier

Erics Tip: Als u tijdens de kerstperiode in New York bent, is deze rondleiding een aanrader. U ziet de huizen zoals u ze uit Amerikaanse series kent. Tijdens de tour is er genoeg tijd om foto’s te maken en uw ogen uit te kijken. Deze rondleiding brengt u helemaal in kerstsferen. Let op! De tour is zeer populair dus het is goed om vooruit te boeken.

Kerstsfeer in New York - Dyker Heights Versiering Kerstsfeer in New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (de Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular met de Rockettes is een van de beroemdste kerstspektakels in New York. In de show ziet u de Kerstman, maar ook de Notenkraker en het verhaal van de geboorte van Jezus. Vanaf begin november kunt u een van de vele shows bezoeken die dagelijks worden opgevoerd. Zelfs als u dit spektakel al eerder heeft gezien, is het bijwonen van een tweede show zeker de moeite waard! De kerstshow is namelijk ieder jaar een beetje anders. Het Radio City Christmas Spectacular is te zien in de Radio City Music Hall. Het bijwonen van een show is echt de beste manier om in de kerststemming te komen.

Bestel hier tickets voor Radio City Christmas Spectacular

Kerstsfeer in New York - The Rockettes Kerstsfeer in New York - Christmas Spectacular

Rockefeller Center VIP arrangement: Schaatsen en Top of the Rock bezoeken

Naast een prachtige kerstboom, heeft het Rockefeller Center ook een beroemde schaatsbaan. Schaatsen in New York bij het Rockefeller Center is een geweldige belevenis. De rijen bij de Rockefeller schaatsbaan kunnen vrij lang zijn. Wilt u in de kerstperiode toch deze schaatsbaan op? Dan kunt u gebruikmaken van een VIP-arrangement.

U heeft toegang tot het chalet naast de schaatsbaan waar u tijdens en na het schaatsen even kunt bijkomen en opwarmen met warme chocolademelk, koffie en koekjes. Dit alles is inbegrepen bij het VIP-arrangement. Dit arrangement biedt ook nog gratis toegang tot Top of the Rock. Vanaf het observatiedek op de 70ste verdieping kunt u genieten van het uitzicht over New York City.

Boek uw avond Rockefeller Center VIP-arrangement hier

Boek uw ochtend Rockefeller Center VIP-arrangement hier

Erics Tip: Dit arrangement is zeer geschikt voor de hele familie. U kunt schaatsen op een geliefd tijdstip en gebruikmaken van het VIP-chalet. Met dit arrangement kunt u heerlijk schaatsen op een van New Yorks populairste ijsbanen, zonder gedoe en wachtrijen.

Sfeervolle Kerstcruise

Kom helemaal in de kerststemming tijdens deze sfeervolle kerstcruise in New York. Op de jacht in de stijl van de jaren 20 geniet u van warme chocolademelk, koekjes en door een band gezongen kerstliedjes, terwijl de skyline van Manhattan aan u voorbijglijdt.

Boek de kerstcruise in New York hier

De kerstboom van Rockefeller Center

De wereldberoemde kerstboom van Rockefeller Center is een attractie op zich. De boom moet minimaal 20 meter hoog en 7,5 meter breed zijn. Meestal is de boom veel hoger (tussen de 23 en 27 meter). Voor de versiering van de kerstboom wordt in totaal 8 kilometer aan lichtsnoer gebruikt. In 2020 vindt de Tree Lighting Ceremony waarschijnlijk plaats op 2 december. In januari 2021 gaan de lichtjes weer uit. De verlichte boom is dagelijks te bewonderen van 6.00 tot 0.00 uur. Tijdens kerstmis is de boom gedurende 24 uur verlicht en op Oudejaarsavond worden de lichtjes om 21.00 uitgezet.

Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony

Het aanzetten van de verlichting van de Rockefeller kerstboom is een groot spektakel in New York. Er gaat dan ook een heuse ceremonie aan vooraf. Het is bij Rockefeller Center ontzettend druk tijdens deze ceremonie, iedereen wil graag een glimp opvangen van de kerstboom. De ceremonie wordt live op tv uitgezonden en bekeken door miljoenen Amerikanen. De kans dat er een bekende zanger optreedt is aanwezig.

VIP-kaarten om het spektakel van dichtbij te zien, zijn ieder jaar uitverkocht, dus wees snel als u tickets wilt kopen. Met deze kaarten heeft u de beste plaatsen. Vanaf een brasserie heeft u goed zicht op de prachtige kerstboom en geniet u onbeperkt van hapjes en drankjes. Ook is er een dj.

Houdt u er wel rekening mee dat mensen zonder VIP-ticket uren in de kou wachten om een glimp van de boom op te vangen. De straten rondom Rockefeller Center staan dan ook vol met mensen, wat betekent dat het erg moeilijk is om uit dit gebied te komen, ook al bent u lopend.

Boek hier tickets voor de Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony

Het tree lighting event verkoopt snel uit. Als de ceremonie is uitverkocht, kunt u proberen om tickets te boeken voor de Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Gala of de Christmas Tree Lighting Receptie.

Erics Tip: Speelt geld geen rol en wilt u graag een onvergetelijke ervaring opdoen? Ga dan naar deze ceremonie. U weet zeker dat u de beste plaatsen heeft en dat u de drukte vermijdt. Ook kunt u zien hoe echte New Yorkers het kerstseizoen inluiden.

Kerstsfeer in New York - Rockefeller Kerstboom

George Balanchine’s The Nutcracker

Het New York City Ballet voert ieder jaar tijdens de feestdagen de Nutcracker (de Notenkraker) op. De voorstelling is te bezoeken van eind november tot begin januari. De Nutcracker is een zeer geliefde klassieke opvoering met muziek van Tsjaikovski en choreografie van Balanchine. Viert u de feestdagen in New York? Geniet dan van een magische kerstwereld inclusief soldaatjes tijdens deze unieke voorstelling in het David. H. Koch Theatre.

Bestel hier tickets voor de Nutcracker

Kerstlichtjestour door New York

Wilt u de echte hoogtepunten zien op het gebied van kerstverlichting in New York, maar wilt u liever niet zelf op pad? Neem dan deel aan deze bustour. De bus rijdt door de stad langs de beroemde Rockefeller kerstboom en de geweldige etalages van de winkels aan Fifth Avenue. Er zijn acht stops waar u uit de bus stapt en een korte wandeltour maakt. De Rockefeller kerstboom gaat pas eind november of begin december aan. Om teleurstelling te voorkomen, raad ik u aan om pas na die tijd deel te nemen aan de tour.

Boek de Holiday Lights Tour hier

Kerstsfeer in New York - 6th Avenue Kerstsfeer in New York - Schaatsen in Bryant Park

Kerstmarkten

In New York kunt u verschillende kerstmarkten bezoeken. Persoonlijk ga ik het liefst naar de kerstmarkten in Bryant Park en op Union Square. Van eind oktober 2020 tot begin januari 2021 kunt u de kerstmarkt in Bryant Park bezoeken. De grote markt inclusief schaatsbaan en café zorgen voor het ultieme kerstgevoel. Op de kerstmarkt kunt u kerstversiering kopen. De wat kleinere kerstmarkt op Union Square is te bezoeken van eind november t/m 24 december 2020 (gesloten op Thanksgiving). Op deze markt vindt u allerlei etenswaren en cadeautjes. Deze kerstmarkten zijn zeker niet goedkoop, maar het gaat natuurlijk om de sfeer en de belevenis. Zelf heb ik op deze markten een taxi en een hotdogstand voor in de kerstboom gekocht!

Kerstsfeer in New York - Kerstmarkt Kerstsfeer in New York - Bryant Park

Versierde winkeletalages

Als er in New York ook maar íets is dat u in de kerststemming brengt, dan zijn het wel de prachtig versierde straten en winkeletalages. Grote warenhuizen zijn werkelijk het hele jaar bezig met voorbereidingen voor de kerstetalage. Ieder raam vertelt een eigen verhaal, en de etalages zijn eerder een cadeau voor de klant dan dat ze duidelijk verkoopgericht zijn. Zowel locals als toeristen struinen rond deze periode dan ook graag door de winkelstraten, vooral over Fifth Avenue. De warenhuizen met de beste kerstetalages zijn: Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Tiffany’s en – uiteraard – Macy’s.

Wanneer wordt de kerstversiering opgehangen?

De kerstdecoratie in winkels wordt normaal gesproken eind november, begin december onthuld. Dit gebeurt in principe na Thanksgiving. Dit geldt ook voor de kerstboom van Rockefeller Center. De meeste winkels verwijderen hun kerstdecoratie na oud en nieuw.

Macy’s met kerstmis

Het warenhuis Macy’s heeft een deel van een verdieping gewijd aan een soort magisch kerstdorpje: Macy’s Santaland. Alles is er prachtig versierd. Ook de kerstman is in Macy’s aanwezig. Tegen een vergoeding kunnen u of uw kinderen met de kerstman op de foto. Houdt u er wel rekening mee dat de wachtrij voor de foto met de kerstman erg lang kan zijn.

Kerstsfeer in New York - Saks Kerstsfeer in New York - Cartier

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets