Brooklyn in New York

Brooklyn in New York

Brooklyn in New York bestaat onder andere uit de beroemde wijken Williamsburg, DUMBO en Dyker Heights. Brooklyn is het dichtstbevolkte gebied van New York. Het is een echte ‘melting pot’, met inwoners van allerlei culturen en nationaliteiten. U vindt er bijvoorbeeld Russische, Oekraïense, Italiaanse, Porto Ricaanse, Joodse en Jamaicaanse invloeden. En de naam Brooklyn zelf komt van het Nederlandse Breukelen. Heeft u genoeg tijd tijdens uw trip, dan raad ik u aan een bezoek aan deze wijk op te nemen in uw planning. Bezoek sowieso de Brooklyn Bridge en Brooklyn Bridge Park. Is er dan nog tijd over? Dan zijn de vele andere leuke buurten in Brooklyn ook de moeite waard!

Contents

Buurten van Brooklyn

Brooklyn is een van de vijf boroughs van New York en is onderverdeeld in verschillende buurten. Het overgrote deel van Brooklyn bestaat uit woonwijken, maar er zijn verschillende buurten die erg leuk zijn om te bezoeken. U ziet hier een hele andere kant van New York en kunt even bijkomen van de hectiek van Manhattan. Om in Brooklyn te komen pakt u de metro of de NYC Ferry. Als u graag op uw eigen tempo op ontdekking gaat, kies dan voor het huren van een fiets.

DUMBO

DUMBO staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass, wat meteen duidelijk maakt waar dit deel van Brooklyn te vinden is. DUMBO ligt aan de waterkant ten noorden van Brooklyn Bridge Park, ‘onder’ de Manhattan Bridge. Het is een mooi stukje Brooklyn, waar u onder meer Empire Stores en Jane’s Carousel kunt bezoeken. Ook vindt u hier Washington Street, waar u zelf de beroemde foto kunt maken van het Empire State Building omlijst door de Manhattan Bridge.

Williamsburg

Williamsburg in Brooklyn is een hippe wijk waar de sfeer wordt bepaald door een mix van oude, gehavende gebouwen en moderne nieuwbouw. In de straten vindt u voornamelijk authentieke restaurants, winkels en koffiezaakjes. Wanneer u door Williamsburg loopt, zult u ook regelmatig mooie graffiti-art tegenkomen. Williamsburg staat ook bekend om zijn brouwerijen, dus wie houdt van een lokaal gebrouwen biertje en een hapje eten tussen de locals moet hier zeker even gaan kijken.

Brooklyn in New York - Park Brooklyn in New York - Straat

Brooklyn Heights

Brooklyn Heights is de wijk waar u uitkomt als u over de Brooklyn Bridge van Manhattan naar Brooklyn wandelt of fietst. Direct aan de waterkant ligt Brooklyn Bridge Park, het park met misschien wel het mooiste uitzicht op de skyline van Manhattan. Hier geniet u van een wandeling of picknick, waarna het de moeite is om nog even door de rest van de wijk te lopen. In Brooklyn Heights vindt u sfeervolle straatjes met de bekende brownstone huizen. En is het tijd om wat te eten? Dan kan ik u een verse houtoven-pizza bij Grimaldi’s van harte aanbevelen.

Dyker Heights en Bay Ridge

Dyker Heights en Bay Ridge bezoekt u eigenlijk maar met één reden: de uitbundige kerstversiering die hier vanaf eind november tevoorschijn wordt getoverd. Met een Dyker Heights Kerstlichtjestour komt u op de mooist versierde plekken van de wijk. Hele straten zijn ondergedompeld in duizenden lichtjes en versieringen, dus kerstsfeer gegarandeerd!

Brooklyn in New York - Dyker Heights Brooklyn in New York - Coney Island

Coney Island

Aan de zuidkant van Brooklyn ligt Coney Island, een schiereiland dat vooral in de zomermaanden een hotspot is. U kunt hier op eigen gelegenheid naartoe reizen met de metro, maar dan bent u wel even onderweg. Makkelijker en leuker is het om de New York Pizza Tour te boeken. U proeft onderweg verschillende legendarische New Yorkse pizza’s en eindigt de tour bij Coney Island. Hier kunt u genieten van de vakantiesfeer, een kijkje nemen bij Luna Park en Nathan’s Famous Hot Dogs uitproberen.

Greenpoint

Greenpoint is een andere hippe Brooklyn-wijk gelegen naast Williamsburg en East River. Het gebied staat bekend om zijn bars en cafés, vintage winkels en prachtige uitzichten op Manhattan aan het water. Wandel door de levendige straten waar u zowel voormalige industriële gebouwen als luxe hoogbouw vindt. Geniet van de unieke sfeer met een koffietje of ga een biertje drinken in een plaatselijke brouwerij.

Bushwick

Bushwick is een beetje meer eclectisch en edgy dan andere buurten in Brooklyn. Het is snel een hotspot voor alternatieve kunst en cultuur geworden, dankzij de toestroom van kunstenaars en muzikanten. Bushwick is een industrieel ogende wijk vol pakhuizen die zijn omgebouwd tot cafés, restaurants, winkels en clubs. Deze pakhuizen dienen ook als openluchtgalerie van straatkunst, met felle verf die de meeste ervan bedekt. Het gebied is gemakkelijk bereikbaar met de metro en is een populaire bestemming voor liefhebbers van street art.

Sunset Park

Sunset Park is de plek om de echte ‘Hispanic vibe’ te voelen in Brooklyn. Het is een mooi gebied om overdag rond te lopen en iets compleet anders te ervaren dan Manhattan. Neem metrolijn D, N of R naar 36th Street en loop over 5th Avenue. Dit is ook een goede plek om te lunchen, want er zijn veel leuke kleine restaurantjes. Probeer wat Peruaans eten bij een van de typische kiprestaurants, of ga voor heerlijke chorizo taco’s naar Tacos Matamoros. Bezoek Sunset Park (het park met dezelfde naam als de wijk), ga op het gras zitten en geniet van het prachtige uitzicht op Manhattan (u kunt zelfs het Vrijheidsbeeld zien).

Crown Heights

Crown Heights is als wijk op zich niet direct een interessante bezienswaardigheid, maar dat geldt wel voor een aantal attracties die hier te vinden zijn. Aan de rand van deze wijk liggen namelijk het Brooklyn Museum en Brooklyn Botanic Garden. En iets verderop vindt u hier ook het Brooklyn Children’s Museum.

Het Brooklyn Museum is het op een na grootste museum in New York en omvat een collectie van anderhalf miljoen werken. Enkele kunstenaars wiens werk in het museum te vinden is zijn Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky en Rembrandt.

De Brooklyn Botanic Garden bestaat eigenlijk uit vele verschillende tuinen. Zo is er de Cherry Esplanade, beroemd om haar tweehonderd kersenbomen. De Japanese Hill and Pond Garden heeft een vijver met koikarpers, een Japanse tempel, een Shintoaltaar en bonsaibomen. In de Cranford Rose Garden wordt u overweldigd door bijna veertienhonderd verschillende soorten rozen. Bij het Yellow Magnolia Cafe kunt u bijtanken met biologische hapjes.

Met kinderen kunt u een dagje naar het Brooklyn Children’s Museum gaan. Het is eigenlijk één grote binnenspeeltuin vol speeltoestellen die ontworpen zijn voor de kleintjes. Er zijn sensorische spelletjes voor peuters met water, zand en geluid, speelmarktkraampjes en -pizzeria’s, gigantische legostenen, tentoonstellingen over dieren en soms kun je er zelfs een slang aaien.

Erics Tip: “Er is veel te zien en te doen in Brooklyn, u kunt hier gemakkelijk een paar dagen doorbrengen als u de buurt echt wilt leren kennen. Veel bezienswaardigheden in Brooklyn zijn te bezoeken met de New York Pass, waardoor het verkennen van deze wijk ook heel betaalbaar is.”

Brooklyn in New York - Museum Brooklyn in New York - Brooklyn Botanic Garden

Sportwedstrijden in Brooklyn

Brooklyn beschikt, net als de andere wijken van New York, over een aantal succesvolle sportteams. Het moderne stadion Barclays Center is goed bereikbaar per metro en de thuishaven van basketbalteams de Brooklyn Nets en New York Liberty, het vrouwenteam van New York. Ook worden er regelmatig professionele worstelwedstrijden van de WWE gehouden. Daarnaast vinden in dit stadion wekelijks concerten en andere evenementen plaats.

Brooklyn in New York - Barclays Center Brooklyn in New York - Sport

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets