New York TV- en Filmtour

Koop tickets nu
New York TV- en Filmtour

Neem deel aan de New York TV- en Filmtour en ontdek waar uw favoriete film of serie werd opgenomen! New York is de meest gefilmde stad van alle wereldsteden. Tijdens deze 2,5 uur durende bustocht rijdt u langs de huizen van vele beroemdheden zoals Beyoncé en Jay Z, Jennifer Lawrence, Harry Styles en Taylor Swift en ziet u de locaties waar uw lievelingsseries als ‘Friends’ en ‘How I Met Your Mother’ werden opgenomen. Wie weet heeft u geluk en wordt er op het moment van de rondleiding midden in Manhattan een scène opgenomen!

Boek uw tickets voor de New York TV- en Filmtour hier

Times Square en South Central Park

U wordt ontvangen door een enthousiaste gids (meestal een acteur of actrice) en nadat u uw tickets heeft laten zien, mag u plaatsnemen in de bus met airconditioning. Het maakt niet uit aan welke kant van de bus u gaat zitten: aan beide kanten is er genoeg te zien. Terwijl de bus naar Times Square rijdt, kijkt u naar het eerste filmpje. Toen ik deelnam aan de tour was het een introductiefilmpje met Willie Garson, ofwel Stanford uit serie ‘Sex and the City’. U komt langs plaatsen waar de acteurs van ‘Glee’ optraden met ‘I Love New York / New York, New York’ en waar Tom Cruise rondrende in ‘Vanilla Sky’.

De bus rijdt vervolgens verder richting Central Park, de meest gefilmde locatie ter wereld. U komt langs de ingang van het park waar films als ‘Enchanted’ en ‘Die Hard: With a Vengeance’ werden opgenomen. De bus vervolgt zijn weg door de luxe Fifth Avenue waar u het Plaza Hotel (‘North by Northwest’, ‘Home Alone’ en ‘Gossip Girl’), Tiffany and Co. (‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘CSI: NY’ and ‘Sleepless in Seattle’), het Rockefeller Center (’30 Rock’, ‘SNL’), de Public Library (‘The Day After Tomorrow’) en het Empire State Building (‘King Kong’, ‘Independence Day’ en ‘Elf’) ziet.

Washington Square Park en het appartementencomplex uit Friends

Washington Square Park is de eerste stop van deze rondleiding. Deze plaats diende als decor voor ‘I Am Legend’, ‘Blue Bloods’ en ‘When Harry Met Sally’. U kunt hier prachtige foto’s maken van het park met het Empire State Building op de achtergrond.

Via Wall Street (‘Hitch’) gaat de tour verder door TriBeCa waar het TriBeCa filmfestival plaatsvindt. Het festival was een initiatief van Robert De Niro ter promotie van New York als filmstad na de aanslagen van 11 september. In TriBeCa maakt de bus zijn tweede stop bij Hook & Ladder 8, het beroemde hoofdkantoor van ‘Ghostbusters’.

New York TV- en Filmtour - I Am Legend New York TV- en Filmtour

De bus rijdt dan richting Uptown en stopt als laatst in The Village. Hier ziet u het appartementencomplex van Monica en Rachel uit Friends. U zult ontdekken dat het café onder het complex niet Central Perk maar The Little Owl heet. Op de terugweg in de bus passeert u het Lucille Lortel Theater waar Joey ooit optrad in een voorstelling. De bus rijdt terug naar Midtown, 55th Street, waar u The Soup Nazi uit ‘Seinfeld’ en de beroemde MacLaren’s Pub (die eigenlijk McGee’s Pub heet) uit ‘How I Met Your Mother’ kunt bezoeken.

Erics Tip: Deze rondleiding is erg leuk voor mensen die van films en series houden. Terwijl de gids de beroemde filmlocaties aanwijst, ziet u stukjes van de film of serie die er werd opgenomen. Ook vertelt de gids hoe u filmlocaties kunt ontdekken en waar die dag een filmshoot plaats zou kunnen vinden. Omdat dit een bustour is, zult u het grootste gedeelte van de tijd zittend doorbrengen. Liever wat beweging? Neem dan deel aan de Central Park Movie Sites Walking Tour!

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher, die u kunt uitprinten en gebruiken als uw ticket voor de tour, of kunt laten zien als mobiel ticket op uw smartphone.

  • Duur: 2.5 uur
  • Vertrekpunt: Ellen’s Stardust in Midtown (1650 Broadway, hoek van 51st Street)
  • Vertrektijd: verschillende opties

Boek uw tickets voor de New York TV- en Filmtour hier

New York TV- en Filmtour - Ghostbusters New York TV and Movie Sites Tour - Friends

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief