Central Park Filmlocaties Wandeltour

Koop tickets nu
Central Park Filmlocaties Wandeltour - Bow Bridge

De Central Park Filmlocaties Wandeltour is niet alleen geweldig voor filmfanaten, maar ook voor mensen die een groot deel van Central Park in korte tijd willen ontdekken. Uw goed geïnformeerde gids vertelt u alles over de filmlocaties van meer dan dertig films die in Central Park zijn opgenomen en over de geschiedenis van het park. Er zijn genoeg stops waar u foto’s kunt maken en kunt genieten van het prachtige Central Park. Zelfs als u niet alle films kent die de gids opnoemt, hebt u dus nog een ontspannen tour. De tour blijft up-to-date met de nieuwste films en is erg interactief. Uw vragen zijn meer dan welkom!

Boek uw tickets voor de Central Park Filmlocaties Wandeltour hier

Het Plaza Hotel, Bow Bridge en Boathouse

De tour begint op 59th Street tussen Fifth en 6th Avenue voor de ingang van het 5 Av/59 St metrostation. U kunt de metrolijnen N, Q en R nemen naar deze halte, of met lijn 4, 5 of 6 naar 59th Street reizen. Dit is een stukje verderop. In een groep van zo’n twintig personen begint u eerst met het noemen van beroemde gebouwen uit films. De eerste en meest opmerkelijk is het Plaza Hotel, bekend uit Home Alone 2: Lost in New York. Een leuke manier om uw filmkennis te testen.

Vervolgens wandelt u op uw gemak door het park en stopt u even bij de Wollman Skating Rink (Serendipity, The Stepmom), The Mall (Vanilla Sky, Breakfast at Tiffany’s) en de beroemde Bow Bridge (Autumn in New York, Keeping the Faith, Little Manhattan, The Way We Were). Hoewel deze gietijzeren brug misschien de meest romantische plek is in Central Park (dé plek voor huwelijksaanzoeken) heeft deze plek deze reputatie minder in films. Vanaf een afstandje ziet u het Boathouse waar de beroemde Carrie-Big scène uit Sex and the City is opgenomen. (De vijver is zelfs uitgebaggerd om deze scène met Sarah Jessica Parker te kunnen filmen!) Dit is tevens de plaats waar de slotscène van The Avengers is opgenomen.

Central Park Filmlocaties Wandeltour - Wollman Rink Central Park Filmlocaties Wandeltour - The Reservoir

Strawberry Fields, The Dakota en Tavern on the Green

Nadat u alle tijd hebt gehad om foto’s te maken, vervolgt u uw weg richting de Bandshell (Mighty Aphrodite, Hair) en Strawberry Fields. In 1985 was een klein deel van Central Park (tussen 71st en 74th street) gewijd aan het leven en de muziek van John Lennon. Dit is een populaire plek voor fans. Vanaf Sheep Meadow kunt u The Dakota zien, waar Yoko Ono nog altijd woont. De tour gaat verder naar Tavern on the Green, een beroemd restaurant uit Ghostbusters en Wall Street. De tour eindigt bij Columbus Circle.

Erics Tip: Dit is een leuke manier om in korte tijd veel van Central Park te zien. Als u een filmliefhebber bent, zult u waarschijnlijk veel plekken herkennen. Als u niet wilt lopen, kunt u ook kiezen voor de New York TV- en Filmtour per bus.

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt uitprinten of op uw smartphone kunt laten zien en gebruiken als uw ticket voor de tour. De tour duurt zo’n twee uur, dus draag comfortabele schoenen.

  • Duur: 2 uur
  • Vertrekpunt: 59th Street vlakbij Central Park
  • Vertrektijd: dagelijks om 12.00 uur
  • De tour wordt niet gehouden in januari en februari vanwege het koude weer

Boek uw tickets voor de Central Park Filmlocaties Wandeltour hier

Ook te bezoeken met de New York Pass

Strawberry fields in de ochtend in central park Central Park Filmlocaties Wandeltour - The Mall

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets