The Ride in New York

The Ride bus in new york city

The Ride in New York is niet zomaar een sightseeingtour, maar een unieke ervaring. Deze bus vol technologische snufjes neemt u mee op een meeslepend avontuur door New York. U zou The Ride kunnen zien als een eerbetoon aan de eclectische mix aan mensen die New York zo complex, interessant en onvoorspelbaar maakt.

Helaas is The Ride in New York niet langer beschikbaar. In plaats daarvan kunt u een Hop-on Hop-off bus of de Avondtour nemen.

The Ride door New York City

The Ride biedt passagiers een speciale New York City-ervaring. Om die reden is deze tour met showelementen niet alleen bij toeristen populair, maar ook bij de inwoners zelf. De rit is interactief en zit vol comedyacts, Broadwayliedjes en -optredens en interessante feitjes over de stad. Het is echt een toevoeging aan uw New York-trip. The Ride verschilt vooral qua entertainmentfactor met de Hop On Hop Off-bussen. Want hoewel The Ride een snelle tour is, komt er veel vermaak bij kijken. De bus neemt u de stad mee rond in een cirkel van zo’n zeven kilometer en stelt u in staat via de panoramaramen foto’s te maken van de populairste attracties van New York.

Interactieve bus

U beleeft deze 75 minuten durende rit in een geavanceerde bus met plek voor 49 mensen, met veertig plasma-tv’s en meer dan drieduizend LED-lampjes. Maar het meest interessant zijn toch echt de panoramische ramen die de bus aan alle kanten, zelfs de bovenkant, transparant maken, en zo zorgen voor een geweldig zicht op New York. En dan heeft deze bus ook nog eens een drie rijen hoog, tribune-achtig zitgedeelte, alsof de stad het podium is. ‘Slechte plekken’ komen niet voor bij The Ride. Trouwens, The Ride is niet zomaar een bus, maar heeft een eigen persoonlijkheid, die tijdens de tour grappen maakt met de hosts. Het is heel leuk om uw eigen verbaasde reactie te zien, plus die van de mensen op straat. Maar dat is ook precies waar de charme van New York ligt: vreemde dingen zijn er niet ongewoon.

The Ride in New York - Binnenkant The Ride in New York - Golf

Wat u kunt verwachten van The Ride

Verwacht niet dat u rustig onderuit kunt hangen, nee, dit is een two-way-show. Zodra u op de bus stapt ontmoet u uw hosts Scott en Jackie. Het entertainment begint al bij het wegrijden, als u wordt voorgesteld aan iedereen op straat (acteurs én toevallige voorbijgangers). Scott en Jackie zorgen voor interactie tussen u en deze mensen, door het gezamenlijk uitvoeren van de ‘wave’, of het zingen van het lied New York, New York, bijvoorbeeld. En dat is alleen nog maar het begin van de rit!

Tijdens het rondrijden komt u langs veel bijzondere plekken, zoals het Empire State Building, Grand Central Station, Central Park het Chrysler Building en Times Square. En dan wordt ondertussen ook nog uw kennis over de stad getest. Wees dus goed voorbereid, want hier weet u nooit wat u te wachten staat.

Praktische informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher, die u kunt uitprinten en in kunt wisselen voor een ticket, of kunt laten zien als mobiel ticket op uw smartphone.

  • Duur: 75 minuten
  • Vertrekpunt: 42nd Street, 8th Avenue
  • Vertrektijd: dagelijks tussen 11.00 en 21.00 uur
  • Aanbevolen leeftijd: 6 jaar en ouder

optreden de ride in new york de ride gids in new york

The Tour

Is The Ride uitverkocht op de dag dat u had willen gaan? Dan is The Tour een goed en ook nog eens iets goedkoper alternatief. The Tour is vergelijkbaar met The Ride en in dezelfde bus, maar dan zonder de straatoptredens. Toch is The Tour nog steeds een bijzondere ervaring met een leuke gids, sightseeing en een interactieve bus die opmerkingen en grapjes maakt. Als u een Explorer Pass heeft, dan is The Tour een van de opties en kunt u zelfs vooraf een plek reserveren.

The Downtown Experience

The Downtown Experience powered by The Ride is de nieuwste tour van The Ride. Bij deze tour wordt virtual reality aan de ervaring toegevoegd. De bekende bus van The Ride, met zijwaarts gerichte stoelen, rijdt door Downtown Manhattan voor een tour van 90 minuten. De gids in de bus vertelt over de historie van dit gebied en over beroemde momenten uit de Amerikaanse geschiedenis. Onderweg ziet u enkele straatoptredens, en dit alles wordt aangevuld met levensechte historische beelden door middel van een virtual reality-headset.

The Ride in New York - VR-Headset The Ride in New York - Downtown Experience

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief