Westfield World Trade Center Shoppingmall in New York

Westfield World Trade Center

Westfield World Trade Center in New York is het grootste winkelcentrum in Manhattan. Voor wie uitgebreid wil shoppen in New York is dit dan ook een geweldige plek om naartoe te gaan. Het winkelcentrum bevindt zich in het Financial District, tussen de gebouwen van het nieuwe World Trade Center. Ook het grote openbaar vervoersknooppunt de World Trade Center Transportation Hub is hier te vinden, met de bekende witte constructie genaamd Oculus als eyecatcher. De shoppingmall heeft een oppervlakte van bijna 34.000 m2 en huisvest zo’n honderd winkels. Een waar paradijs voor shopliefhebbers!

Winkels in Westfield World Trade Center

Veel bekende winkelketens zijn vertegenwoordigd in deze mall. Zo kunt u er een Apple Store bezoeken en zijn er diverse kledingwinkels zoals Banana Republic, H&M, Hugo Boss en Forever 21. Wie van plan is om zijn cosmeticacollectie flink uit te breiden in New York kan terecht bij Sephora en twee filialen van Duane Reade by Walgreens. Ook een andere favoriete winkel van veel vrouwen, Victoria’s Secret, heeft een vestiging in de mall. Uiteraard is er ook aan de mannelijke shoppers gedacht, met onder meer een winkel van Breitling en The Art of Shaving, gespecialiseerd in scheerattributen. En heeft u zoveel gekocht dat het niet meer in uw koffer past? Ga dan nog even langs Samsonite voor een extra exemplaar! Als u nog wat voordeliger wilt shoppen, ga dan naar Empire Outlets in de buurt, waar u designerkleding vindt voor outletprijzen.

Westfield World Trade Center -  Kate Spade Westfield World Trade Center - L.K. Bennett

Eten en drinken tijdens het winkelen

Van al dat shoppen krijgt u natuurlijk honger. Geen probleem in Westfield World Trade Center, er zijn allerlei mogelijkheden om wat te eten of drinken. Starbucks ontbreekt uiteraard niet in deze echte Amerikaanse mall. Voor koffie kunt u ook terecht bij onder andere Dunkin’ Donuts en de New Yorkse ‘hometown roasters’ van Irving Farm. Meer zin in een gezond drankje? Ga dan naar Joe & The Juice voor sap of een smoothie. Ook voor een van mijn favoriete burgers hoeft u de mall niet uit, want Shake Shack heeft zich gevestigd in de Fulton Center toren. Bezoekt u na het winkelen een Broadwayshow? Dineer dan van tevoren bij een van de vijf restaurants van Eataly. Deze Italiaanse markt opende haar tweede New Yorkse vestiging in de mall.

Westfield World Trade Center - Oculus Westfield World Trade Center - Architectuur

Praktische informatie

  • Openingstijden:
    • maandag – zaterdag: 10.00 – 21.00 uur
    • zondag: 11.00 – 19.00 uur
    • Sommige winkels en restaurants hebben andere openingstijden
  • Locatie: 185 Greenwich Street, vlakbij One World Trade Center

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets