American Dream Mall bij New York

American Dream Mall bij New York

American Dream Mall bij New York is een groot winkelcentrum met verschillende pretparken en attracties. American Dream ligt in New Jersey, op korte reisafstand van Manhattan. De mall biedt plaats aan honderden winkels, maar het meest opvallend zijn de vele attracties die er te vinden zijn. Zo is er een Nickelodeon pretpark, DreamWorks waterpark en een indoor ski- en snowboardpark genaamd Big SNOW. American Dream Mall is dan ook een leuke bestemming voor het hele gezin, voor een dag vol entertainment.

Contents

Winkels in American Dream Mall

American Dream is een overdekte mall, waarmee het een erg geschikte plek is om een regenachtige dag in New York door te brengen. Vanuit Manhattan komt u er tussen de 30 en 40 minuten met het openbaar vervoer of een taxi. De winkels in American Dream zijn gericht op reguliere shoppers. U vindt er dus weinig dure high end merken, maar vooral winkels als Primark, H&M en American Eagle. Een van de winkels die zeker een bezoek waard is, is IT’SUGAR: een indrukwekkende snoepwinkel van drie verdiepingen die eruit ziet alsof Willy Wonka hem eigenhandig heeft ontworpen. U kunt ook naar de flagshipstore van Toys “R “Us gaan, hier vindt u een glijbaan die over twee verdiepingen gaat en een ijssalon.

In het midden van de mall is een prachtige ‘secret garden’ aangelegd. Hier kunt u tussen het groen even bijkomen van het shoppen en wordt u omgeven door beelden van kabouters, paddestoelen en konijnen. In de mall zijn er veel winkels te vinden en samen met de attracties is het gezellig druk. Daarnaast zijn er ook veel restaurants. U kunt hier dan ook prima terecht voor lunch of diner, van steak en taco’s tot pizza en Aziatische gerechten. Het winkelcentrum is nog in ontwikkeling, dus op dit moment staan nog relatief veel ruimtes leeg.

American Dream Mall bij New York - Binnentuin

Erics Tip: “American Dream Mall NJ is onderdeel van het Meadowlands Sports Complex, waar ook MetLife Stadium deel van uitmaakt. Dit is het stadion waar de New York Jets en New York Giants hun wedstrijden spelen. Er is een loopbrug tussen het winkelcentrum en MetLife Stadium, waardoor u na het shoppen makkelijk bij het stadion kunt komen om de dag af te sluiten met een American Football-wedstrijd.”

American Dream Mall attracties

American Dream Mall is niet alleen een winkelcentrum. Minstens net zo leuk in dit complex zijn de vele attracties die er te vinden zijn. U kunt hier met gemak een dag doorbrengen. En alles is overdekt, dus ook als het een koude of regenachtige dag is, is het een geweldige plek om alleen of met kinderen naartoe te gaan.

Nickelodeon Universe

Nickelodeon Universe is een echt pretpark, vol met achtbanen en andere attracties. U heeft hiervoor aparte entreetickets nodig, net als voor de andere attracties in American Dream. In dit overdekte pretpark zijn leuke attracties te vinden voor alle leeftijden, gebaseerd op de karakters van Nickelodeon tv-series als PAW Patrol en SpongeBob.

DreamWorks Water Park

Gaat u graag met het hele gezin zwemmen? Dan kunt u een bezoek brengen aan het DreamWorks Water Park. In dit grootste overdekte zwemparadijs van Noord-Amerika zijn genoeg glijbanen en andere waterattracties voor uren waterpret.

American Dream Mall bij New York - Nickelodeon American Dream Mall bij New York - DreamWorks

LEGOLAND Discovery Center

Ook LEGOLAND is vertegenwoordigd in American Dream New Jersey. Het LEGOLAND Discovery Center richt zich specifiek op kinderen van 3 tot 10 jaar en laat ze kennismaken met de wereld van LEGO. Er zijn rides, levensgrote LEGO-poppetjes en een met LEGO-blokjes gebouwde miniatuurstad. Verwar LEGOLAND Discovery Center niet met LEGOLAND New York Resort, dat is namelijk het LEGOLAND-pretpark in Hudson Valley.

Koop uw LEGOLAND Discovery Center tickets hier

Dream Wheel

Bewonder het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf Dream Wheel in de American Dream Mall. U maakt een rondje van 30 minuten in het 91 meter hoge reuzenrad en ziet zowel Manhattan als New Jersey. Met dit flexibele ticket kunt u uw bezoek plannen rond het weer.

Koop uw Dream Wheel tickets hier

SEA LIFE Aquarium

Een onderwatertunnel en duizenden vissen die leven in verschillende mooi opgezette aquaria; dat vindt u bij SEA LIFE in American Dream Mall. Bent u altijd al benieuwd geweest hoe Times Square er in de onderwaterwereld uit zou zien? Bezoek dan zeker deze speciale vestiging van SEA LIFE. Alle leefgebieden van de vissen hier zijn namelijk geïnspireerd op New Yorkse attracties.

Koop uw SEA LIFE tickets hier

American Dream Mall bij New York - LEGOLAND Discovery Center American Dream Mall bij New York - SEA LIFE Aquarium

Big SNOW

Big SNOW is Amerika’s enige overdekte skiresort met echte sneeuw, dat het hele jaar door geopend is. Of het dus winter is of hartje zomer, hier kunt u terecht om te skiën of te snowboarden. Er zijn allerlei verschillende pakketten te boeken, met of zonder materiaal, lessen, etc. Dus of u nu al een volleerd wintersporter bent of voor het eerst op de latten staat, bij Big SNOW heeft u gegarandeerd een geslaagde winterse dag!

Angry Birds Mini Golf

Voor wie de boze vogels van Angry Birds altijd al eens in real life van katoen wilde geven, is er in American Dream ‘Angry Birds Mini Golf’. Op dit midgetgolf parcours van achttien holes gebruikt u niet alleen een golfclub, maar kunt u voor een echte ‘Angry Birds-experience’ de vogels ook omvergooien met behulp van bijvoorbeeld een katapult.

Koop uw tickets voor Angry Birds Mini Golf hier

Andere attracties

De bovenstaande attracties zijn nog niet alles wat er in American Dream Mall Meadowlands te doen is. Zo vindt u er ook nog een spiegeldoolhof, blacklight minigolf, schaatsbaan, Escape Game, Paradox Museum en een museum met optische illusies genaamd TiLT. Eén ding is zeker: niemand zal zich in deze mall in New Jersey ook maar een seconde vervelen!

Praktische Informatie

Op zaterdag, zondag en feestdagen rijdt de rechtstreekse NJ Transit-bus 355 van Port Authority naar American Dream. Op doordeweekse dagen gaat er geen rechtstreekse bus, maar dient u in New Jersey één keer over te stappen op een andere bus van NJ Transit. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Uber of Lyft vanuit Manhattan, de kosten hiervoor variëren van $40 tot $100, afhankelijk van drukte en beschikbaarheid. Gebruik deze link en ontvang tot $40 korting bij Lyft! Het tegoed blijft 14 dagen geldig na het aanmaken van een account. Download de app een paar dagen voor u vertrek naar New York, zodat u met korting in de stad kunt reizen.

  • Locatie: 1 American Dream Way, East Rutherford, New Jersey
  • Openingstijden winkelcentrum:
    • zondag – donderdag: 11.00 – 21.00 uur
    • vrijdag – zaterdag: 11.00 – 22.00 uur
  • Voor de pretparken en attracties gelden andere openingstijden

American Dream Mall bij New York - Winkels American Dream Mall bij New York - Restaurant

Waar is de American Dream Mall?

American Dream Mall ligt in New Jersey, vlakbij New York City. Het adres is 1 American Dream Way, East Rutherford, New Jersey.

Wat is de American Dream Mall?

American Dream Mall is een groot overdekt winkelcentrum met attracties. Er zijn een paar honderd winkels, maar daarnaast vindt u er ook een pretpark, waterpark, overdekte skihal en vele andere attracties. Lees hier meer.

Zijn er pretparken in New York?

In New Jersey, op korte afstand van New York City, ligt het overdekte Nickelodeon Universe. Hier vindt u ook DreamWorks Water Park, een groot overdekt zwemparadijs. Beide zijn onderdeel van American Dream Mall, lees meer over deze mall hier.

Hoe kom ik bij American Dream Mall?

In het weekend en op feestdagen gaat er een rechtstreekse bus naar American Dream vanaf Port Authority in Manhattan. Op andere dagen kunt u ook met de bus, maar is er één overstap.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets