Freedom Tower – One World Trade Center

Koop tickets nu
Freedom Tower : One World Trade Center

Het One World Trade Center (Freedom Tower) is het hoogste gebouw van New York. Met zijn spiegelende glazen wanden en hoge antenne is het One World Trade Center zelfs de hoogste wolkenkrabber van het westelijk halfrond. One World is inclusief antenne, in totaal 541 meter hoog. Vanaf de grond tot aan de metalen en glazen balustrade, bovenaan het gebouw, meet de wolkenkrabber 417 meter. Dit was ook de hoogte van de Twin Towers.

One World Observatory / Freedom Tower tickets

Het One World Trade Center bestaat uit 69 kantooretages, restaurants en een observatiedek genaamd One World Observatory, met een ongelooflijk panoramisch uitzicht over New York. In totaal telt het One World Trade Center 104 verdiepingen en het observatiedek van de Freedom Tower neemt de 100e, 101e en 102e verdieping in beslag. Het is het hoogste uitkijkpunt in de stad. Tevens fungeert de wolkenkrabber met zijn hoge antenne als zendmast. Onder het gebouw bevindt zich een winkelcentrum en is er toegang tot het openbaar vervoer.

Koop uw One World Observatory / Freedom Tower tickets hier

Twin Towers en One World Trade Center

Tot de aanslagen in 2001 stonden de Twin Towers in Lower Manhattan. Vandaag de dag staat het One World Trade Center naast de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Na de aanslagen op 11 september is er meer dan anderhalf jaar gedaan over het opruimen van de restanten staal en beton van de gebouwen die zijn ingestort. Al snel nadat alles opgeruimd was, volgde de eerste ronde voor de ontwerpwedstrijd van een geheel nieuw World Trade Center-complex. Uiteindelijk won het ontwerp van de in Polen geboren Amerikaan Daniel Libeskind de wedstrijd. Het World Trade Center-complex bestaat dus niet uit één gebouw genaamd het One World Trade Center, maar uit zes gebouwen. Libeskind heeft de gebouwen van het World Trader Center-complex als een soort spiraal ontworpen, eindigend op de oorspronkelijke locatie van de Twin Towers, waar u nu het 9/11 Memorial vindt. Onderdeel van het World Trade Center Master Plan is ook het Performing Arts Center, die ook op het complex te vinden is.

Het 9/11 Memorial is in september 2011 geopend ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001. De gedenkplek bestaat uit twee galerijen die op de precieze plaats liggen waar de Twin Towers ooit stonden. Op de galerijen staan de namen van slachtoffers. Het geheel is omringd door bomen en water. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Kan ik kaartjes kopen voor de Freedom Tower /  Observation deck?

Ja, koop uw One World Observatory tickets hier.

Hoe hoog is de Freedom Tower / One World Trade Center?

541 meter en 30 centimeter. Dit is inclusief de antenne. Zonder de antenne is het gebouw 417 meter hoog.

Hoeveel verdiepingen heeft de Freedom Tower / One World Trade Center?

104 bovengrondse verdiepingen en 4 kelder verdiepingen.

Wanneer was de Freedom Tower / One World Trade Center af?

De werkzaamheden zijn eind 2014 afgerond.

Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC en Oculus

Is er een uitkijkpunt op Freedom Tower / One World Trade Center?

Ja, op de 100ste, 101ste en 102de verdieping is het observation deck.

Kan ik het 9/11 Museum bezoeken?

Ja, dat kan. Lees alles over het 9/11 Museum hier.

Freedom Tower of One World Trade Center?

In eerste instantie heette de toren Freedom Tower, maar Port Authority (onderdeel van de overheid) veranderde de naam in One World Trade Center. De naam ‘Freedom Tower’ zou emotioneel gezien te beladen zijn en voor altijd worden geassocieerd met de dramatische gebeurtenissen van 11 september. Dit zou commercieel gezien niet verstandig zijn.

Freedom Tower : One World Trade Center - Downtown Manhattan Freedom Tower : One World Trade Center - Avond

Bouw van het One World Trade Center

Architect David Childs is in juli 2003 uitgekozen om een ontwerp van het hoogste gebouw, het One World Trade Center, te maken. Nadat er, vanwege veiligheidsoverwegingen, nog aanpassingen in het ontwerp werden gemaakt, is er in 2006 gestart met de bouw. In 2007 waren de eerste fundamenten van het One World Trade Center zichtbaar. In 2014 was de bouw klaar en het observatiedek is geopend voor publiek in 2015.

Wist u dat…

  • de vierkante basis van het One World Trade Center even groot is als die van de originele Twin Towers?
  • de hoogte van het One World Trade Center, 1.776 voet (ofwel 541,3 meter), het jaar 1776 symboliseert? In dat jaar keurde het Amerikaanse Congres de onafhankelijkheidsverklaring goed.

Freedom Tower in aanbouw One World Trade Center New York

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief