Performing Arts Center in New York

Performing Arts Center in New York

Performing Arts Center (PAC) in New York is een centrum voor de podiumkunsten. Het gebouw is onderdeel van het World Trade Center complex in Downtown Manhattan en heet officieel Ronald O. Perelman Performing Arts Center. Het gebouw is vernoemd naar een van de grootste donateurs Ronald O. Perelman. PAC NYC is een unieke locatie voor theater, dans, muziek en opera.

Unieke architectuur van PAC in New York

Het Performing Arts Center heeft een unieke architectuur en is niet te missen. Het kubusvormige gebouw bevindt zich naast One World Trade Center en kijkt uit op het 9/11 Memorial. De buitenkant van het gebouw bestaat uit dunne platen van geaderd marmer. Deze platen worden ingeklemd door twee glasplaten. Hierdoor kan er overdag licht naar binnen komen en kan de omgeving ‘s avonds worden verlicht door het licht van binnenuit het gebouw.
Ook is er een grote buitentrap waar mensen kunnen zitten en het 9/11 Memorial kunnen bekijken. De trap, die leidt naar de ingang van het gebouw, bevindt zich onder een vrijdragende hoek.

Performing Arts Center in New York - Avond

Performing Arts Center van de toekomst

PAC NYC is gericht op de toekomst, door middel van de laatste technische ontwikkelingen, en dat is in het gebouw terug te zien. Zo zijn de toiletten contactloos en kunnen optredens zowel op schermen als op de podia live te zien zijn door middel van virtual en augmented reality. Met deze elementen hoopt het Performing Arts Center de verwachtingen van het publiek te overtreffen. Ook heeft het centrum flexibele ruimtes. Er zijn drie standaard zalen, echter kunnen de muren hiervan worden verschoven zodat er elf verschillende zalen gevormd kunnen worden. Zo kan er een intieme ruimte gevormd worden voor 99 gasten of een grote zaal, geschikt voor 1200 personen.

Heldere indeling van PAC NYC

Het gebouw is verdeeld in drie verdiepingen. De eerste verdieping is een openbare plek waar mensen van een drankje of hapje kunnen genieten. Hier worden ook openbare voorstellingen opgevoerd, waar iedereen naar kan komen kijken. De tweede verdieping is gewijd aan oefenruimtes en kleedkamers. Op de bovenste etage vindt u de zalen zelf.

Performing Arts Center in New York – Buitenkant

Wie is Ronald O. Perelman?

Ronald O. Perelman is een van de financiers van het Performing Arts Center in New York. Lees er meer over hier.

Waar is het Performing Arts Center in New York?

Het Performing Arts Center is gelegen bij het World Trade Center in Lower Manhattan. Lees meer hier.

Wat is het witte vierkante gebouw naast One World Trade Center?

Het witte vierkante gebouw naast One World Trade Center is het Perelman Performing Arts Center. Lees er meer over hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets