Bushwick in Brooklyn

Bushwick in Brooklyn

Bushwick in Brooklyn is een kleurrijke buurt vol met kunst in New York. De buurt staat bekend om de vele restaurants en winkels die gevestigd zijn in voormalige pakhuizen en om de street art. Bushwick in New York grenst aan Williamsburg, Bedford-Stuyvesant en de wijk Queens.

Contents

Sfeer van Bushwick in Brooklyn

Bushwick werd in 1661 door de Nederlanders opgericht als Boswijck. Het was ooit het hart van de bierbrouwerij in Amerika, maar de industriële setting van Bushwick is in de loop der jaren veranderd in een eclectische en artistieke buurt in New York. De voormalige pakhuizen zijn omgetoverd tot winkels en restaurants, waarvan de buitenmuren het canvas zijn voor street art. Doordat deze buurt makkelijk met de metro te bereiken is vanuit Manhattan, is het een aantrekkelijke buurt om in te wonen. Veel jong werkenden en artiesten hebben zich in Bushwick gevestigd.

Eten in Bushwick

De beste plekken om te eten en drinken in Bushwick liggen rondom Wyckoff Avenue op Troutman Street en Starr Street. De buurt staat vooral bekend om zijn Mexicaanse gerechten. Tortilleria Mexicana Los Hermanos is een tortillafabriek die haar eigen eetgelegenheid opende na de populariteit van haar eetkraampje. Nu kunt u vanuit de cantina het maken van tortilla’s bekijken. Verser dan dit wordt het niet! Kies voor een vulling van chorizo of rundvlees. Er is ook een vegetarische optie verkrijgbaar.

Bushwick in Brooklyn - Street Art Bushwick in Brooklyn - Restaurant

Wat te doen in Bushwick?

Bushwick in Brooklyn is vooral een leuke en eigenzinnige buurt om doorheen te wandelen. Daarnaast zijn er een aantal dingen die Bushwick bijzonder maken.

Bushwick Collective

Een liefhebber van street art kan een bezoek aan Bushwick niet overslaan. Vele panden in de wijk zijn kleurrijk beschilderd en vormen stuk voor stuk kunstwerken. Vooral The Bushwick Collective is een bekend fenomeen in de buurt in Brooklyn. Dit project laat bekende en minder bekende artiesten van over de wereld mee doen en biedt hen een stuk muur waar zij hun creatieve ideeën terloops kunnen laten gaan.

In het gebied rondom Wyckoff Avenue en St Nicholas Avenue zijn de werken van de Bushwick Collective vooral te vinden. De tijdelijke murals worden elk jaar vervangen. Veel van de streetart is moeilijk te vinden, hierdoor is het een goed idee om een street art tour door Bushwick te doen. Zodat u weet waar u moet kijken en daarnaast komt u meer te weten over de indrukwekkende kunstwerken.

Bushwick in Brooklyn - straat Bushwick in Brooklyn kunst

Vintage winkelen in Bushwick

Bushwick in New York is een van de plekken om te gaan vintage winkelen. Er zijn hier talloze winkels te vinden waar unieke items gevonden kunnen worden. Of u op zoek bent naar een bijzonder designer item of gewoon rond wilt struinen, Bushwick is de plek.

Hoe komt u in Bushwick?

De beste manier om in Bushwick te komen is door de metro te nemen. Als u geïnteresseerd bent in de street art van de Bushwick Collective, neem dan de L lijn naar Jefferson Street. Als u de andere kant van Bushwick wilt ontdekken, dan kunt u de M lijn naar Knickerbocker Avenue of Myrtle – Wyckoff Avenue nemen. Hoewel de street art overdag het beste te zien is, kan het gebied er slaperig uitzien voordat de meeste winkels en restaurants ‘s middags of in de namiddag opengaan.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets