East Village in New York

East Village in New York

East Village in New York is mijn favoriete wijk. Het is niet voor niets dat ik er zelf een tijd gewoond heb. En niet alleen ik ben enthousiast: Madonna, Lady Gaga, Lou Reed, Iggy Pop – ze verloren allemaal hun hart aan dit stukje New York City. The East Village kent weinig hoogbouw, amper grote winkelketens en ook toeristen ziet u hier niet veel. Precies dat maakt dit een interessante plek om te ontdekken, voor u als toerist. De East Village wordt beschouwd als het gebied ten oosten van 3rd Avenue en de Bowery aan de East River, tussen 14th Street en Houston Street.

Eten en drinken in The East Village

The East Village is een hippe wijk die afgestemd is op de vele jongeren die er wonen, en daar plukt u qua horecavoorzieningen de vruchten van. U kunt afstappen van de Hop-on Hop-off bus bij Chinatown en hierheen lopen. Er zijn heel wat kleine bistro’s, bruine bars en studentencafé’s waar u goedkoop kunt eten en/of drinken. Vooral langs Avenue A zijn vele laagdrempelige bars en eettentjes te vinden. Loop deze straat af tussen 6th en 11th Street en u komt allerlei gezellige restaurants tegen. Zo zit er op 7th Street Miss Lily’s 7A Cafe, een (voor mijn gevoel) eeuwenoud Jamaicaans restaurant met een interieur waar je meteen vrolijk van wordt. Een andere unieke plek om te eten is Ikinari Steak, een Japans steakhouse. Hier eet je niet zittend, maar staand achter een tafel. Ik heb er een van de beste steaks ooit gegeten en ook de saus is er heerlijk.

East Village Food Tour

Wilt u meer culinaire hoogstandjes proeven in East Village? Doe dan mee aan de East Village Food Tour. Tijdens deze tweeënhalf uur durende rondleiding komt u van alles te weten over de geschiedenis van de wijk en, misschien nog wel belangrijker, proeft u lekkere hotdogs, pizza, ijs, cupcakes en de beroemde New Yorkse egg cream. Tip: Sla uw ontbijt maar een keertje over (en waarschijnlijk heeft u ook geen trek meer in avondeten!).

Boek hier de East Village Food Tour

St. Marks Place

St. Marks Place vormt het hart van The East Village. Het is een straat die het gevoel van The East Village bepaalt, met alternatieve winkels en een levendige muziekscene. Om die reden vindt u hier ook veel platenzaken met zeldzame platen tegen een goede prijs. Ook Tompkins Square Park is leuk, maar u hoeft er geen dag voor uit te trekken. Het is voornamelijk een plek om bijvoorbeeld even een koffietje te drinken. Alphabet City, vroeger bekend onder de naam ‘Little Germany’, klinkt u wellicht bekend in de oren, maar in principe is het vooral een woonwijk. U zult er vrij snel uitgekeken zijn. Sowieso geldt: hoe meer u richting het water gaat, hoe minder leuk het wordt. En: hoe minder veilig ook.

East village 2nd Avenue new york east village in new york

Originele winkels

East Village is een leuke plek om te winkelen in New York. U vindt er in plaats van grote ketens juist vele aparte, kleinere speciaalzaakjes. Zo is er Toy Tokyo: een winkel vol Aziatisch speelgoed en andere hebbedingen. In deze winkel waant u zich even in Japan. Begint de zon onverwacht te schijnen? Dan duikt u even binnen bij Fabulous Fanny’s. In deze miniwinkel verkopen ze zonnebrillen in alle soorten en maten. Of u nu voor de Brigitte Bardot-look gaat of voor die van Kanye West – u vindt hier geheid een zonnebril die bij u past. Zo niet: het behulpzame personeel maakt uw bril met liefde op maat, of versiert hem zelfs met Swarovski-kristallen.

Erics Tip: Bent u op zoek naar Houston Street? Denk dan om de uitspraak. Hier wordt ‘Houston’ niet uitgesproken als ‘joeston’, maar zoals u het in het Nederlands zou zeggen – ‘house-ton’.

east village new york city new york east village

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets