New Yorkers

Bewoners New York

New Yorkers. Nu ik al vele jaren in New York City woon, kan ik wel zeggen dat ik me identificeer als een New Yorker. New Yorker zijn is veel meer dan alleen in de stad wonen, het is een manier van leven. Om u een idee te geven van hoe het is om een ​​New Yorker te zijn, heb ik een paar dingen op een rij gezet die voor ons onmisbaar zijn (en nee, niet de hotdogs!) en wat de dingen zijn waar we graag over klagen.

Dingen die onmisbaar zijn voor New Yorkers

Er zijn een aantal dingen die onmisbaar zijn voor een New Yorker. Het belangrijkste zijn restaurants en afhaalmaaltijden (we gebruiken hiervoor Grubhub of Seamless). We gebruiken de keuken niet, omdat boodschappen doen vaak te duur is en veel gedoe. Het is veel makkelijker om uit eten te gaan! Vaak zie je ook lange rijen bij restaurants, vooral voor brunch op zondag. Dat is heel normaal, we zijn gewend om te wachten. En het betekent dat het restaurant goed is! Ook gezond eten vinden New Yorkers erg belangrijk. We volgen alle nieuwe, groene voedings- en saptrends alsof ons leven ervan afhangt.

Als New Yorker kunnen we onze dag niet beginnen zonder koffie. We gaan naar Starbucks of een ander koffietentje voor ons cafeïne-shot om de dag te beginnen. Persoonlijk haal ik het liefst een kop koffie en een bagel to-go bij de foodcart op de hoek van de straat. Extra voordeel is dat dit maar een paar dollar kost.

Ik ben een grote liefhebber van wandelen en ik raad iedereen die de stad bezoekt aan om dit vooral te voet te doen. Maar het is wel een grote stad! Dus om snel ergens te komen (en New Yorkers houden van snelheid!) neem ik de subway. Af en toe een taxi, maar meestal swipe ik mijn MetroCard en neem ik de eerstvolgende metro.

Als je als vrouw in New York woont, vraagt ​​dat veel onderhoud (volgens mijn vrouw). Vrouwen in New York zijn meestal te vinden in een kapsalon (Drybar), een massagesalon, bij yoga, een nagelsalon, een schoonheidssalon of een spa. Het is hetzelfde als in veel andere grote steden, vrouwen willen er graag verzorgd uitzien.

Ten slotte doe ik als New Yorker mijn was niet zelf. Ik geef de schuld aan het feit dat de appartementen te klein zijn om in een wasmachine in te passen. We hebben wekelijkse wasservice; Ik geef mijn wasgoed af en als ik het ophaal, is het gewassen, gestreken en opgevouwen. Perfect.

Waar New Yorkers over klagen

New York is een geweldige stad om in te wonen, maar we zouden geen New Yorkers zijn als we niet veel zouden klagen. Het belangrijkste waar we over klagen, is hoe duur de dingen zijn. De huur is hoog, drankjes zijn duur, scholen zijn duur. Hier wonen is over het algemeen gewoon duur. Maar we zouden nooit verhuizen.

Persoonlijk klaag ik ook over New Yorkse taxi’s, om twee redenen. Ten eerste als een andere New Yorker voor wil kruipen en mijn taxi probeert te stelen. De andere reden is wanneer een taxi weigert mij naar mijn bestemming te brengen. Meestal zeg ik pas waar ik heen moet als ik al in de taxi zit. Maar soms vragen ze waar ik heen ga en zeggen vervolgens dat ze daar niet heen kunnen. Dit is officieel niet toegestaan ​​en het is enorm vervelend. Uber en Lyft zijn natuurlijk geweldige alternatieven om dit probleem op te lossen.

De metro van New York rijdt 24/7 en, net als in Amsterdam, vrij frequent. Toch zult u ons nog steeds naar de metro zien rennen, de deuren openhouden en als we hem missen de komende twee minuten geïrriteerd zijn tot de volgende arriveert. We have places to go and things to do. We hebben haast!

Dat is het laatste waarover New Yorkers klagen: langzaam lopen. In New York lopen we snel, heel snel. Iedereen die ons in de weg staat om op hun telefoon of plattegrond te kijken (sorry toeristen!) staat ons in de weg. Vooral bij de toegangspoortjes van de metro.

Wilt u tips ontvangen van een Nederlandse New Yorker? Schrijf u in voor mijn nieuwsbrief: 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets