Duurzame New York trip

Duurzame New York Trip

Is een duurzame New York trip mogelijk? ‘Milieuvriendelijk’ en ‘ecotoerisme’ zijn waarschijnlijk niet de eerste dingen die in u opkomen als u aan New York denkt. Maar er zijn veel groene en klimaatvriendelijke keuzes die u kunt maken voor een kleinere ecologische voetafdruk tijdens uw reis naar New York. In deze post laat ik u mijn persoonlijke tips zien.

Hoe kunt u uw ecologische voetafdruk in New York verkleinen?

Vliegen is natuurlijk niet zo goed voor het milieu, maar tegenwoordig kunt u de CO2-uitstoot compenseren. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden deze mogelijkheid al aan bij het boeken van de vlucht. Er zijn ook websites waar u kunt doneren voor de bestrijding van klimaatverandering en de bescherming van het milieu.

Een van de makkelijkste ‘groene beslissingen’ die u in New York kunt nemen, is om de metro te nemen in plaats van een taxi of een Uber. Dit vermindert niet alleen de uitlaatgassen, het bespaart u ook geld. Als u een MetroCard gebruikt, hoeft u niet in de rij te staan ​​voor metrokaartjes en bespaart u nog meer. Een rit met de metro is niet alleen goedkoper, het is meestal ook een stuk sneller dan met de auto, een win-winsituatie dus! De metro en AirTrain zijn ook een zeer groene manier om van het vliegveld naar uw hotel te reizen.

Kleine dingen maken verschil

Er zijn veel kleine dingen die u kunt doen tijdens het verkennen van de stad. Dit kan echt een verschil maken en u kunt het gemakkelijk integreren om van uw bezoek aan New York een milieuvriendelijke reis te maken. Het kraanwater in New York is drinkbaar, u hoeft dus geen plastic flessen te kopen als u gaat sightseeën. Nog beter: neem een eigen (niet-plastic) fles mee om te vullen. Bij de meeste koffiezaakjes en ketens kunt u uw koffie in uw eigen herbruikbare mok laten doen. Ook kunt u afval verminderen door geen rietjes en plastic bestek mee te nemen en een katoenen tas mee te nemen naar winkels.

Huur een fiets

Een ander goed alternatief is met gebruik van uw eigen benen. Niet dat u overal naartoe moet lopen met blaren uw op voeten, maar Manhattan is enorm, dus het is wel handig om de fiets te gebruiken om de stad te verkennen. U kunt een fiets huren in New York en Central Park verkennen of over de Brooklyn Bridge rijden en meer van Williamsburg zien. Het is een leuke manier om unieke plekjes te ontdekken en zelfs goed voor uw gezondheid! Als u bang bent dat uw fietsvaardigheden niet samengaan met het verkeer in Manhattan, kunt u ook een tour boeken. Daarmee vermijdt u de drukke routes. Er zijn ook elektrische fietstours beschikbaar. Dit is iets relaxter en daarmee kunt u zich meer concentreren op sightseeing dan op trappen.

Duurzame New York Trip - Fietsen in Central Park Duurzame New York Trip - Fietsen in Brooklyn

Groene oase in New York

Brooklyn is niet alleen een van de hipste locaties in New York, het heeft ook een prachtige groene en rustige plek: de Brooklyn Botanic Garden. Deze biedt een grote verscheidenheid aan planten in een mooi groen landschap. Het is een leuke plek om naartoe te fietsen. U ziet een andere kant van New York en de Garden is de ideale plek voor een ontspannen pauze. In het voorjaar is een bezoek extra speciaal, want dan kunt u de kersenbloesems zien. Perfect voor een ontsnapping uit de drukte van Midtown en met uw ticket steunt u ook nog eens het behoud van de prachtige flora.

De Bronx is een plek waar u misschien niet zo snel een groene oase verwacht. Vroeger was het inderdaad een wat minder veilige plek, maar deze tijden zijn allang voorbij. Er is veel veranderd en een van de leukste natuurlijk locaties op dit moment is de New York Botanical Garden. Dit is een van de grootste botanische tuinen in de VS en u zou hier uren kunnen doorbrengen, zo groot is het. Als u Manhattan even wilt verlaten en een andere wijk wilt leren kennen, ga dan zeker hier heen. En met een New York Pass is de toegang tot de Brooklyn Botanic Garden en de New York Botanical Garden in The Bronx gratis!

Eet vegetarisch of vegan (voor een keer)

Persoonlijk zou ik het erg lastig vinden om volledig vegetarisch of zelfs veganistisch te worden, maar zelfs ik weet dat minder vlees eten goed is voor het milieu. Ik zeg niet dat u de smakelijke hamburgers bij Shake Shack links moet laten liggen of geen hotdog bij een foodcart moet halen. Maar het kan geen kwaad om te kijken wat er nog meer te bieden is. New York staat bekend om zijn vooruitstrevende eetcultuur en u vindt in New York dan ook veel goede vegetarische of veganistische restaurants waar u het vlees helemaal niet zult missen. De planeet redden door te genieten van heerlijk eten!

Lokale boeren in NYC supporten

Naar de markt gaan is sowieso al leuk, en vooral als het onderdeel is van uw milieuvriendelijke reis naar New York. Ga naar de biologische Union Square Greenmarket voor lokale producten zoals honing, ahornsiroop en brood. Hier winkelen ook veel welvarende New Yorkers, dus misschien ziet u nog een paar beroemdheden. De markt heeft veel groenten en fruit, perfect voor een kleine break. Als u geen zin heeft in appels, kunt u natuurlijk ook een muffin of stuk bosbessentaart nemen. En die muffin smaakt nog net wat lekkerder als u weet dat u hiermee een lokale boer of bakker heeft gesteund.

Duurzame New York Trip - Union Square Greenmarket Duurzame New York Trip - Brood op de Union Square Greenmarket

Groene rooftopbars

Duurzaamheid ondersteunen in New York terwijl u naar een bar gaat? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar veel rooftopbars hebben het uiterlijk van New York veranderd door planten te gebruiken. Een groen dak helpt bij het verlagen van de temperatuur en kan zelfs een leefgebied zijn voor dieren die je niet verwacht in de stad. En planten schijnen zelfs te helpen om stress te verminderen… Nu weet ik meteen waarom ik rooftopbars zo ontspannend vind! Hoewel dat misschien ook komt door het geweldige uitzicht en de koude drankjes.

Een rooftopbar is altijd een bezoekje waard tijdens uw duurzame New York trip. Ga naar Gallow Green in Chelsea voor een brunch, diner of cocktails en u wordt omringd door talloze planten. Geen zin om ’s avonds in de rij te staan? Doe dan de Rooftopbar Tour in New York! U kunt genieten van een geweldig uitzicht over Manhattan, inclusief drie gratis drankjes, zonder in de rij te staan. En u hoeft zich ook geen zorgen te maken over welke van de vele bars u moet bezoeken. De tour neemt u mee naar de hipste rooftopbars in de stad en u hoeft niet bang te zijn dat u de toegang geweigerd wordt.

Duurzame hotels

Er zijn nogal wat hotels in New York die een ‘bewust’ verblijf aanbieden en er trots op zijn duurzaam te zijn. Het goede nieuws is dat u hier niet extra voor hoeft te betalen, aangezien niet alleen high-end hotels ernaar streven om milieuvriendelijk te zijn. Yotel is bijvoorbeeld een goede keuze als u in een hotel met een eco-label wilt slapen, maar niet uw hele budget aan het hotel wilt besteden. Yotel’s motto is zelfs “Reduce, reuse, recycle”! Ze gebruiken sensoren voor verwarming, verlichting en airconditioning, beperken hun papierverbruik tot een minimum en denken altijd na over hoe ze iets terug kunnen doen voor de natuur. Een ander milieuvriendelijk hotel in New York is 1 Hotel Brooklyn Bridge, dat voor 100% wordt aangedreven door wind. 54% van hun materialen wordt lokaal geproduceerd. Op die manier kunt u uw dag met een rustig geweten beginnen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets