Vlooienmarkten in New York

Vlooienmarkten in New York City

Vlooienmarkten (flea markets) in New York, zoals Chelsea Flea en Brooklyn Flea, zijn geweldige plekken om vintage kleding, unieke designer-items en antiek te vinden. Er zijn een aantal geweldige antiekmarkten in Manhattan, maar vintage shoppen is ook een goede reden om andere wijken te ontdekken. Het verkennen van een van de vlooienmarkten is een leuke en gratis manier om het weekend in New York City door te brengen.

Chelsea Flea Market

Chelsea Flea Market, ook wel bekend als Annex Markets, is gericht op hoogwaardige en unieke vintage items. Ik vind het leuk dat deze markt midden in Manhattan is, hierdoor wordt u omringd door wolkenkrabbers. De verkopers verkopen items van bekende merken voor goede prijzen, ik raad u aan om vroeg te gaan om de echte juweeltjes te vinden. Als u trek krijgt van het winkelen, dan kunt u iets te eten halen bij de eetkraampjes.

 • Openingstijden: Elke zaterdag en zondag
 • Locatie: De parkeerplaats op 29 West 25th Street (tussen 5th en 6th Avenue)

Chelsea Flea Market Chelsea Flea Market - Manhattan

DUMBO Flea Market

DUMBO Flea Market is onderdeel van de Brooklyn Flea Market, die bekend staat als een van de beste vlooienmarkten in de VS. De locatie van de verkopers is onder de Manhattan Bridge Archway, hierdoor krijgt u het echte levendige DUMBO-gevoel. Na een bezoek aan de vlooienmarkt loopt u door Dumbo naar Brooklyn Bridge Park, haalt u een coffee to go bij een van de hippe koffietentjes en loopt u over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. Het is de perfecte manier om uw ochtend in New York door te brengen.

 • Openingstijden: Elke zondag
 • Locatie: 80 Pearl Street in Brooklyn
 • Gesloten in de wintermaanden

Dumbo Flea Market Dumbo Flea Market - Brooklyn

Williamsburg Flea Market

Brooklyn Flea Market tweede locatie is Williamsburg Flea Market. Hier vindt u meubels, vintage kleding, verzamelobjecten en antiek, maar ook sieraden, kunst en handwerk van lokale ontwerpers. De markt is geweldig om toe te voegen aan uw dag in Williamsburg. U kunt de Brooklyn Brewery bezoeken, een drankje halen in een van de vele toffe bars of genieten van de skyline van Manhattan vanuit Domino Park.

 • Openingstijden: Elke zaterdag
 • Locatie: Kent Avenue en N 6th Street in Brooklyn
 • Gesloten in de wintermaanden

Williamsburg Flea Market Williamsburg Brooklyn Flea

Erics tip: Ik bezoek de markten graag ‘s ochtends, als ze net geopend zijn. U ziet mensen hun stands opzetten en de verkopers hebben dan nog echte pareltjes. Komt u later op de dag, dan bestaat de kans dat deze al verkocht zijn. Met mijn koffie in de hand loop ik graag een rondje en begin ik mijn dag goed.

Artists and Fleas Williamsburg

Artists and Fleas is een overdekte vlooienmarkt met verschillende locaties in New York. Het is een markt met ontwerpers en verzamelaars die hun items verkopen. Bij de locatie in Williamsburg vindt u mode, vintage, kunst, design en meer. Combineer uw bezoek aan Williamsburg Flea Market met Artists and Fleas, die om de hoek van elkaar liggen. Of u kunt gaan winkelen op Bedford Avenue, hier vindt u allerlei leuke winkels.

 • Openingstijden: Elke zaterdag en zondag
 • Locatie: 70 North 7th Street in Brooklyn

Artists And Fleas Artists And Fleas - binnen

Artists and Fleas Chelsea

Artist and Fleas heeft ook een locatie in Chelsea Market, een overdekte markt in het Meatpacking District. Het is de perfecte plek om te winkelen of om een hapje te eten. Vanaf hier kunt u de High Line opgaan, een verhoogde spoorlijn waar ze een park van hebben gemaakt.

 • Openingstijden: Dagelijks
 • Locatie: 88 10th Avenue

Hester Flea Market

Hester Flea Market is een samengestelde mix van vintage, handgemaakte items en eten. Hier vindt u artikelen zoals sieraden, kleding en keramiek samen met eettentjes. U kunt deze markt combineren met het verkennen van de Lower East Side. Het is een geweldige plek om te winkelen, u vindt er opkomende ontwerpers, tweedehands boetieks en andere winkels.

 • Openingstijden: Elke zaterdag
 • Locatie: 26 Essex Street
 • Gesloten in de wintermaanden

Grand Bazaar NYC

Grand Bazaar NYC is de grootste, oudste en zeer diverse vlooienmarkt in de stad. De GreenFlea Market (zoals de markt oorspronkelijk heette) werd in 1982 gelanceerd door een groep ouders om geld in te zamelen voor de school van hun kinderen. Tegenwoordig gaat 100% van de winst naar vier lokale scholen, waar meer dan 2.000 kinderen van profiteren. Op de markt, met binnen- en buitenruimte, kunt u bij meer dan 200 verkopers iets kopen. Combineer uw bezoek aan de vlooienmarkt met het American Museum of Natural History, dat vlakbij Grand Bazaar NYC ligt.

 • Openingstijden: Elke zondag
 • Locatie: 100 West 77th Street


Zijn de vlooienmarkten in New York gratis toegankelijk?

Ja. De vlooienmarkten in New York zijn gratis en toegankelijk voor alle leeftijden. Lees er hier alles over.

Hoe betaalt u op de vlooienmarkten in New York?

Verkopers accepteren altijd contant geld en sommige zelfs debit- of creditcards. Er zijn vaak pinautomaten op het terrein waar u contant geld kunt pinnen. Verwacht wel transactiekosten.

Is er eten op de vlooienmarkten in New York?

Ja, er is altijd iets te eten op de markten. Het beste is om al met trek naar de markt te komen, want u wilt al dat lekkere eten niet missen. Lees hier meer over vlooienmarkten in New York.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief