Beste sushi in New York

Beste sushi in New York

Sushi is in New York nog steeds razend populair. Er heerst een echte sushicultuur en er zijn waarschijnlijk meer sushitenten dan Starbucksfilialen – en dat zegt wat! Op zo’n beetje elke straathoek vindt u er wel een. Vooral Manhattan is echt een sushi-Mekka. Veel supermarkten hebben zelfs een eigen sushibar, waar de rijsthapjes de hele dag door vers bereid worden.

Beste sushi in New York

Of Japanners zo te spreken zullen zijn over de sushi die ze in New York voorgeschoteld krijgen weet ik niet, maar als u – net als ik – wel van aparte sushi houdt, dan zit u goed. New Yorkers staan er namelijk om bekend te experimenteren met verschillende ingrediënten, en ook de special rolls zijn populair. Niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, want in de duurdere tenten werken ze echt met de allerbeste vis die maar te krijgen is.

Door het gebruik van verse vis is sushi nooit heel goedkoop, maar toch zitten er in deze top 6 wat plekken waar de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Toch iets te prijzig? De prijzen op de lunchkaart zijn vaak voordeliger dan die op de dinerkaart!

 1. Abace Sushi

  Misschien serveren ze bij Abace niet de allerbeste sushi van New York, maar het is mijn persoonlijk favoriet, en ik zal u vertellen waarom. Ten eerste hebben ze superveel keus; ten tweede is het verre van toeristisch; ten derde is de prijs zeer goed en ten vierde zijn hun special rolls allemaal het uitproberen waard. Het is maar een klein restaurantje met een stuk of zestien zitplaatsen met een simpele inrichting. Probeer er een te bemachtigen en ga lekker tussen de locals lunchen of dineren. Mijn tips: de Volcano Roll en de Colorful Dragon Roll.

 2. Blue Ribbon Sushi

  Niet iedere sushibar is geschikt om een date mee naartoe te nemen, maar Blue Ribbon is dat bij uitstek. Dit upscale restaurant in SoHo is namelijk heel sfeervol. Eigenlijk is het alles ‘heel’: heel sfeervol, heel duur en heel druk. Die drukte ligt niet alleen aan het feit dat Blue Ribbon jaarlijks allerlei prijzen in de wacht sleept, maar ook aan het feit het een kleine zaak is. Daarom raad ik aan om van tevoren te reserveren. En wat dat duur betreft: daar kunnen we niet omheen, maar betere kwaliteit zult u nergens vinden. Niet alleen het eten is exotisch, exclusief en het beste van het beste, maar ook de sakékaart is indrukwekkend. Kijk uit dat u Blue Ribbon niet voorbij loopt; u moet een trapje af, en daar is het. U weet dat u goed zit wanneer u een heleboel andere hongerige mensen in een rij ziet staan… Het vereist misschien wat opofferingen, maar het is wel heel leuk om hier een keer geweest te zijn!

  Beste Sushi in New York - Blue Ribbon Sushi

 3. Blue Fin

  Bij Blue Fin is de sushi lekker, maar het uitzicht nog veel lekkerder. Mits u een van de (vrij schaarse) plekjes aan het grote raam bemachtigt. Vanaf daar kijkt u recht op Times Square. Wát een plek om sushi te eten! Geen probleem als u niet zoveel honger heeft. Dit is ook een tent waar u gewoon een biertje of wijntje kunt drinken aan de bar, en daar wat kleine stukjes sushi bij bestelt. Echt een aanrader voor als u wat tijd te doden heeft voordat u naar een Broadwayshow gaat!

  Beste sushi in New York - Abace Sushi Beste sushi in New York - Blue Fin

 4. Nobu New York

  Nobu New York is een luxe sushirestaurant. Deze ‘super sushi place’ staat hoog aangeschreven en dat merkt u ook wel aan de rekening achteraf. Ik vind hem zelf wat minder sfeervol dan Blue Ribbon, maar de prijs en kwaliteit zijn met elkaar te vergelijken. Acteur Robert De Niro is een van de medeoprichters van dit restaurant en chef Nobu Matsuhisa wordt gezien als een pionier voor de Japanse keuken. Hij kreeg zijn training in Tokyo, maar woonde een tijd in Zuid-Amerika en andere werelddelen. Precies die invloed maakt zijn gerechten zo bijzonder. Gerechten ja, want u kunt hier terecht voor heel veel meer dan sushi. Wat dacht u van kreeft met wasabi-pepersaus? En probeer vooral ook zijn beroemde kabeljauw in miso!

 5. Whole Foods Market Columbus Circle

  Even snel een sushi’tje pakken? Misschien wat onverwacht, maar ook Whole Foods hoort wat mij betreft in dit rijtje thuis. Dit is namelijk een van die supermarkten waar ze de hele dag door verse sushi staan te maken. De in-store sushibar heet Genji Sushi. U kunt er pakken wat net daarvoor bereid is, maar ook een speciale bestelling doorgeven en een paar minuutjes wachten tot die klaar is (of ondertussen even andere boodschappen doen!). De prijs en kwaliteit zijn prima voor supermarktsushi, er is aan de healthfreaks gedacht (bruine rijst- en quinoasushi) en ook de plek is ideaal. Eet uw sushi op Columbus Circle zelf of, nog leuker, in het nabijgelegen Central Park!

 6. Takahachi

  Het eten bij Takahachi in TriBeCa is snel, vers en goed. Het is niet goedkoop, maar voor New Yorkse begrippen is het ook niet duur. Het restaurant biedt normale sushi, maar ook een aantal speciale ‘rolls’ waar sushirestaurants in New York om bekend staan. En ze hebben ook vrij unieke namen, zoals The Godzilla en The Taxi Driver. Takahachi heeft ook een restaurant in de East Village.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief