Beste sushi in New York

Beste sushi in New York

Sushi is in New York nog steeds razend populair. Er heerst een echte sushicultuur en er zijn waarschijnlijk meer sushitenten dan Starbucksfilialen – en dat zegt wat! Op zo’n beetje elke straathoek vindt u er wel een. Vooral Manhattan is echt een sushi-Mekka. Veel supermarkten hebben zelfs een eigen sushibar, waar de rijsthapjes de hele dag door vers bereid worden.

Beste sushi in New York

Of Japanners zo te spreken zullen zijn over de sushi die ze in New York voorgeschoteld krijgen weet ik niet, maar als u – net als ik – wel van aparte sushi houdt, dan zit u goed. New Yorkers staan er namelijk om bekend te experimenteren met verschillende ingrediënten, en ook de special rolls zijn populair. Niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, want in de duurdere tenten werken ze echt met de allerbeste vis die maar te krijgen is.

Door het gebruik van verse vis is sushi nooit heel goedkoop, maar toch zitten er in deze top 6 wat plekken waar de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Toch iets te prijzig? De prijzen op de lunchkaart zijn vaak voordeliger dan die op de dinerkaart!

 1. Blue Ribbon Sushi

  Niet iedere sushibar is geschikt om een date mee naartoe te nemen, maar Blue Ribbon is dat bij uitstek. Dit upscale restaurant in SoHo is namelijk heel sfeervol. Eigenlijk is het alles ‘heel’: heel sfeervol, heel duur en heel druk. Die drukte ligt niet alleen aan het feit dat Blue Ribbon jaarlijks allerlei prijzen in de wacht sleept, maar ook aan het feit het een kleine zaak is. Daarom raad ik aan om van tevoren te reserveren. En wat dat duur betreft: daar kunnen we niet omheen, maar betere kwaliteit zult u nergens vinden. Niet alleen het eten is exotisch, exclusief en het beste van het beste, maar ook de sakékaart is indrukwekkend.

  Kijk uit dat u Blue Ribbon niet voorbij loopt; u moet een trapje af, en daar is het. U weet dat u goed zit wanneer u een heleboel andere hongerige mensen in een rij ziet staan… Het vereist misschien wat opofferingen, maar het is wel heel leuk om hier een keer geweest te zijn!

  Beste Sushi in New York - Blue Ribbon Sushi

 2. Kaiten Zushi Nomad

  Bij Kaiten Zushi Nomad kunt u lekker eten met het hele gezin. U bestelt de sushi op een iPad, en het wordt via een lopende band aan uw tafel afgeleverd. Frisdrank en water worden gebracht door een robot. Het is anders dan andere restaurants; er gebeurt voortdurend iets, dus er is altijd wel iets te zien. Mijn kinderen vonden het daarom erg leuk!

  Voor New Yorkse begrippen serveert dit restaurant redelijk geprijsde sushi die ook nog eens erg lekker is. Bovendien is dit New Yorkse sushirestaurant gunstig gelegen, dus u kunt gemakkelijk even binnenlopen voor lunch of diner. U kunt het bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan het Empire State Building. Reserveren bij dit restaurant is niet mogelijk en ook niet nodig, want er zijn voldoende tafels. Het is ook een uitstekende plek om te eten als u alleen reist.

  Beste Sushi in New York - Kaiten Zushi Nomad

 3. Omakase by korami

  Omakase by korami is een van de lekkerste sushi restaurants van de Verenigde Staten. Het is namelijk verkozen tot nummer 5 van het land in 2024. Bij het kleinschalige restaurant zijn er slechts maar 10 plekken, reserveer daarom vooraf. Drie chefs maken met aandacht de sushi voor u klaar, wat erg leuk om te zien is. Zij bepalen ook welke sushi u krijgt, zoals sushi met foie gras, A5 Wagyu steak, kaviaar en natuurlijk verschillende soorten vis. Het is daarom niet geschikt om vega(n) te eten.

  Hier eten is een hele ervaring, in 60 minuten worden er 15 gangen geserveerd, deze bestaan uit 1 sushi. Mocht u aan het einde nog wat willen bestellen, dan is daar de mogelijkheid voor. Maar als het uur voorbij is, wordt u geacht om het restaurant te verlaten. Doordat u weet hoe lang het eten duurt en het restaurant in Hell’s Kitchen is, is het goed te combineren met een Broadway musical. Sushi eten bij Omakase by korami is niet goedkoop, maar voor wat u krijgt is het het waard.

  Beste Sushi in New York - Omakase by korami

 4. Izakaya MEW

  Izakaya MEW is een verborgen juweeltje in Koreatown. Het restaurant heeft een ondergrondse sfeer en serveert allerlei Japanse en Koreaanse gerechten, waaronder sushi. Het is een geweldige keuze als een iemand trek heeft in sushi en de ander iets anders wil. U komt het restaurant binnen door de trap naar de kelder te nemen. Als u naar uw tafel loopt, zal het personeel u met een speciale kreet begroeten. U zult waarschijnlijk samen met veel locals dineren, dus u kunt het beste van tevoren reserveren.

  Beste Sushi in New York - Izakaya MEW

 5. Nobu New York

  Nobu New York is een luxe sushirestaurant. Deze ‘super sushi place’ staat hoog aangeschreven en dat merkt u ook wel aan de rekening achteraf. Ik vind hem zelf wat minder sfeervol dan Blue Ribbon, maar de prijs en kwaliteit zijn met elkaar te vergelijken.

  Acteur Robert De Niro is een van de medeoprichters van dit restaurant en chef Nobu Matsuhisa wordt gezien als een pionier voor de Japanse keuken. Hij kreeg zijn training in Tokyo, maar woonde een tijd in Zuid-Amerika en andere werelddelen. Precies die invloed maakt zijn gerechten zo bijzonder. Gerechten ja, want u kunt hier terecht voor heel veel meer dan sushi. Wat dacht u van kreeft met wasabi-pepersaus? En probeer vooral ook zijn beroemde kabeljauw in miso!

 6. Sushi-to-go in New York

  Even snel een sushi’tje pakken? Misschien wat onverwacht, maar ook Whole Foods en Wegmans horen wat mij betreft in dit rijtje thuis. Whole Foods is namelijk een van die supermarkten waar ze de hele dag door verse sushi staan te maken. U kunt er pakken wat net daarvoor bereid is, maar ook een speciale bestelling doorgeven en een paar minuutjes wachten tot die klaar is (of ondertussen even andere boodschappen doen!). Eet uw sushi op Columbus Circle zelf of, nog leuker, in het nabijgelegen Central Park!

  Wegmans is een andere geweldige plek om verse sushi-to-go te kopen. Deze luxe supermarkt biedt sushi gemaakt van de beste ingrediënten. Neem uw sushi mee naar Washington Square Park en geniet!

  Beste Sushi in New York - Supermarkt

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets