SoHo in New York

SoHo in New York

SoHo in New York: het is een van de coolst klinkende buurten, maar wist u dat het eigenlijk gewoon een afkorting is voor South of Houston? En dat u ‘Houston’ in dit geval op z’n Nederlands uitspreekt, dus met een ‘ou’ als in ‘zout’? Houston is een straat die van Oost naar West loopt, net onder waar de straten nummers krijgen. En SoHo ligt dus, inderdaad, ten zuiden van die grote straat. De Hop-on Hop-off bussen stoppen hier ook. En het is een wijk die populair is als filmlocatie: dikke kans dat u een straat niet in mag vanwege filmopnames.

Geschiedenis van SoHo in New York

Eind negentiende eeuw ontwikkelde zich in SoHo een enorme textielindustrie. Uit die periode stammen ook de kenmerkende stoere, industriële gebouwen. SoHo heeft niet altijd goed bekend gestaan, maar vanaf de jaren ‘60 heeft het zich langzaamaan ontwikkeld tot wat het nu is: een artistieke, creatieve, schitterende wijk vol mooie winkels, galeries en restaurants. Een wijk waar veel modemerken gevestigd zijn, net als zaken vol dure designmeubels. Bovendien is het een van de veiligere wijken. U kunt er prima rondlopen als u alleen reist.

Winkelen in SoHo

Door alle hippe types die door SoHo struinen, krijgt u spontaan zin om zelf ook uw garderobe uit te breiden. En laat SoHo daar nou net dé wijk voor zijn. Vooral in de keienstraatjes gaan modeharten sneller kloppen. Om weer tot rust te komen gaat u naar de leukste boekwinkel van de stad, waar u de lekkerste cappuccino met scone bestelt die u in New York zult proeven: McNally Jackson. U vindt deze zaak op Prince Street, waar u, als u weer opgeladen bent, nog even verder kunt winkelen.

Een wandeltocht door SoHo

Als u SoHo graag beter wilt leren kennen, is een wandeltocht een goede manier. U zult ook naar de naastgelegen wijken Little Italy en Chinatown gaan. De tour met een lokale gids zal langs de winkels en restaurants voeren en u meer leren over de rijke geschiedenis van het gebied.

U kunt de SoHo wandeltocht hier boeken

SoHo in New York - Winkelen SoHo in New York - Winkels

Restaurants en cafés

Bent u een hamburgerfan? Dan is er alvast één hele goede reden om naar SoHo af te reizen: een van de beste hamburgers die ik in New York gegeten heb is die van hotel The Mercer. Ze hebben hier trouwens ook goede cocktails. Een ander leuk tentje vind ik Cafe Select op Lafayette; een heel relaxt eetcafé met Zwitserse roots, waar u een broodje kunt eten en ‘s avonds een maaltijd (neem de hanger steak en mail me dat hij goed was). Ben’s Pizza behoort tot een van de beste pizzeria’s van New York en The Grey Dog serveert heerlijke koffie in New York.

Borrelen met uitzicht

Wilt u ‘s avonds ook in SoHo blijven, dan is er genoeg te doen. Het is geen Meatpacking District, met veel grote clubs, maar heeft allerlei fancy bars om u een nachtje te vermaken. Verwacht alleen niet een straat waar u van bar naar bar kunt hoppen. U zult een beetje rond moeten lopen, maar dan komt u vanzelf leuke plekken tegen. Begin bijvoorbeeld met cocktails in de SoHo Grand om mooie mensen te kijken. Loop daarna naar Grand Street en sla linksaf: kies hier een van de kroegjes om een biertje te drinken, ze zijn allemaal wel goed eigenlijk. Ga vervolgens, bij mooi weer, naar The James New York – die hebben een fantastische tuin op de tweede verdieping. Bestel hier een fles witte wijn en geniet van het uitzicht. Laat u trouwens niet afschrikken door het feit dat er overal een uitsmijter voor de deur staat, maar trek voor de zekerheid wel even uw net geshopte outfit aan; het wordt gewaardeerd als er werk van is gemaakt. Bovendien is het voor vrouwen een ongeschreven regel dat ze met uitgaan – eigenlijk overal in New York, behalve in East Village – hakken aan hebben.

Hotels in SoHo

Wilt u zich helemaal onderdompelen in deze karakteristieke buurt en uzelf omringen met boetiekjes en leuke bars, dan kunt u ervoor kiezen om een ​​hotel te boeken in SoHo. Goede hotelopties in SoHo zijn Soho Grand Hotel en NoMo SoHo. Wilt u een chic verblijf boeken, ga dan voor The Mercer, dat ook nog een ander voordeel heeft: het bevindt zich om de hoek van het Museum of Ice Cream.

SoHo in New York - Broome Street SoHo in New York - Cafe Select

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief