Erics New York Download de gratis app in de App Store
App storeGoogle play
Kerstmis in New York

Kerstmis in New York

Kerstmis in New York

Kerstmis in New York is betoverend. Amerikanen zijn erg fanatiek in het versieren van hun huizen. Ook de winkels in de straten van New York doen hier hard aan mee. De stad is altijd al mooi verlicht, maar met kerst is het echt een sprookje.

Kerstmis valt in New York op dezelfde dag als in Nederland, op 25 december. Kerstavond is de avond voorafgaand aan kerstmis. Goed om te weten is wel dat Amerikanen geen tweede kerstdag vieren; dit is iets typisch Nederlands.

Wat kunt u verwachten tijdens kerst?

Met kerstmis komen families samen om te eten en te drinken en om elkaar cadeaus te geven. Het openen van de kerstcadeaus is voor de Amerikanen het allerbelangrijkst. Als u uitgebreid wilt eten, adviseer ik om ruim van tevoren te reserveren, aangezien veel restaurants weken (of zelfs maanden) voor kerst volgeboekt zullen zijn. Ik kan Philip Marie, Marseille of Bryant Park Grill aanraden. Als u New York bezoekt met een grotere groep, dan is het Italiaanse familierestaurant Carmine’s een leuke plek om naartoe te gaan. Veel winkels, zelfs grote warenhuizen, zijn op kerstdag gesloten. Houd hier dus rekening mee.

Kerstavond in New York

Op eerste kerstdag zijn vaak veel restaurants al volgeboekt; New Yorkers gaan er op uit en eten buiten de deur. Maar: met kerstavond is dit niet het geval. Bent u dus met kerst in New York? Focus u op kerstavond. Natuurlijk is het het proberen waard om een restaurant te boeken met kerst, maar lukt dit niet, gaat u dan lekker uiteten op kerstavond.

Erics Tip: Om er zeker van te zijn dat u heerlijk zult eten, kunt u ook een een luxe dinnercruise op kerstavond boeken. Tijdens het diner heeft u een geweldig uitzicht op New York City en kunt u genieten van het lekkere eten aan boord. Een andere goede optie voor kerstavond of eerste kerstdag is een avond schaatsen bij Rockefeller Center en een diner naast de ijsbaan bij The Sea Grill!

kerstdecoratie in new york Kerstmis in New York - Decoraties

Eerste kerstdag in New York

Op eerste kerstdag is het leuk om gewoon lekker rond te wandelen. Dit kan door de stad zelf, maar ook door Central Park. Aan een wandeling kunt u dan ook altijd nog een rondje op de schaatsbaan toevoegen, wat een geweldige ervaring is!

Wilt u een musical of een sportwedstrijd bezoeken? Ga dan voor een echte kerstmusical naar de Radio City Christmas Spectacular. Dit is een wonderlijke show met prachtig aangeklede mensen en indrukwekkende acts. Vaak wordt er met kerst ook een basketbalwedstrijd gespeeld. Soms spelen dus ook de New York Knicks met kerst in New York.

Als u op deze feestelijke dag wilt genieten van een lekkere brunch en tegelijkertijd de prachtige skyline wilt bewonderen, raad ik de Kerstbrunch Cruise aan. Er is zelfs een optie om premium tickets te boeken voor deze cruise, waarbij u toegang heeft tot het openlucht bovendek.

Let op: Het Vrijheidsbeeld is niet geopend op eerste kerstdag.

Klik hier voor meer informatie over hoe u het beste de kerstsfeer in New York kunt beleven.

radio city christmas spectacular new york

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets