Macy’s Thanksgiving Parade in New York 2021

Macy's Thanksgiving Parade in New York

De Macy’s Thanksgiving Parade is een jaarlijks terugkerend evenement in november. Het trekt iedere Thanksgiving Day drie miljoen bezoekers die langs de route staan én nog eens vijftig miljoen die de parade live op tv kijken. De parade bestaat onder meer uit praalwagens, fanfares en cheerleaders. Daarnaast zijn er de beroemde grote ballonnen van bekende (tekenfilm) figuren zoals Spiderman, Mickey Mouse en Hello Kitty. De route van de parade is vier kilometer lang en er werken meer dan achtduizend vrijwilligers mee. Als u in november New York bezoekt, dan mag u de Macy’s Thanksgivingparade niet missen.

Ballonnen opblazen

Niet alleen de Thanksgiving Parade, maar ook de dag en avond voorafgaand aan de parade, wanneer de grote ballonnen worden opgeblazen, zijn spectaculair om mee te maken. Het opblazen van de ballonnen gebeurt in een speciaal afgezet gebied rondom het American Museum of Natural History aan de Upper West Side. Om het gebied in te komen en zo langs de ballonnen te kunnen lopen, dient u veel geduld te hebben. Er worden hekken neergezet om rijen te creëren, om zo alles in goede banen te leiden. Het opblazen van de ballonnen trekt altijd veel publiek, dus wees voorbereid op grote drukte en lange wachtrijen. De wachtrij staat normaal gesproken opgesteld op 79th Street en Columbus Avenue. Het gebied is toegankelijk van 13.00 tot 20.00 uur.

Macy's Thanksgiving Parade in New York - Ballonnen Opblazen Macy's Thanksgiving Parade in New York - Spiderman

Macy’s Thanksgiving Day Parade

De Macy’s Thanksgiving Parade start op Thanksgiving Day om 9.00 uur aan de West Side van Central Park ter hoogte van 77th Street. Via 6th Avenue gaat de parade naar Herald Square op 34st Street waar ook warenhuis Macy’s staat. Vanaf 6.00 uur ’s ochtends staan er al mensen langs de route om verzekerd te zijn van een goede plek, dus wees er vroeg bij als u ook een plekje wilt bemachtigen. Het is mogelijk dat er delen van straten worden afgezet als er al veel mensen langs de route staan. Dit gebeurt om grote concentraties mensenmassa op één plek te voorkomen. Eventueel kunt u ook een blok verder gaan staan. De ballonnen zijn zo groot dat u deze vanaf een afstand nog steeds prima kunt zien.

Het beste zicht op de parade

Voor het beste zicht op de parade kunt u het beste naar Central Park West gaan tussen de 60ste en 75ste straat. Rondom Herald Square is het over het algemeen het drukst. Het is af te raden om tussen 34th en 38th Street te kijken. Hier staan de camera’s en wagens van de televisiezenders opgesteld die de parade live uitzenden, waardoor u slecht zicht hebt op de parade. Voordat u op pad gaat: check eerst de speciale Macy’s Thanksgiving Parade-website voor de meest recente informatie over de route en tijden – deze kunnen namelijk wijzigen. Als u de parade liever bekijkt vanaf een overdekte plek langs de route, kunt u het Thanksgiving Day Parade ontbijt boeken.

Erics Tip: Er is nog een mogelijkheid om de ballonnen van dichtbij te kunnen zien, mocht het u niet lukken om de dag vóór de Thanksgiving Parade of tijdens de parade dichtbij te komen; na afloop van de parade laat men de ballonnen leeglopen in de buurt van 34th Street en 6th Avenue.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets