Columbus Day in New York 2024

Columbus Day in New York

Columbus Day in New York wordt ieder jaar in oktober gevierd. Een grote parade ter ere van Christopher Columbus op Fifth Avenue en er komen voornamelijk Italiaanse Amerikanen op af die hun eigen roots omarmen. In New York City wordt de feestdag ook gevierd als Italian American Heritage Day en als Indigenous Peoples’ Day.

Historie van Columbus Day

Christopher Columbus (1451-1506), geboren in Italië, was een ontdekker en een matroos. Columbus dacht dat er een kortere route naar Indië was. De Spaanse monarchie (Koningin Isabella en koning Ferdinand II of Aragon) geloofde in zijn idee en financierde hem. Zo vertrok Columbus vanaf Spanje met drie schepen richting het westen.

Op 12 oktober 1492 kreeg Christopher Columbus de eerste indrukken van Amerika te verwerken. Toen hij arriveerde op Amerikaanse bodem, dacht hij dat hij in Indië was gearriveerd. Daarom noemde hij de inwoners Indianen.

De eerste herdenkingsceremonie voor Columbus was in 1792. Dit was 300 jaar na zijn arriveren in Amerika. Christopher Columbus was van origine Italiaans. Voor de Italiaanse Amerikanen was Columbus een held; ze zagen hem als onderdeel van hun cultuur. Deze gemeenschap heeft dan ook grotendeels bijgedragen aan de ontwikkeling van Columbus Day. Op 12 oktober 1866 organiseerde de Italiaanse populatie in New York een feest voor de ontdekking van Amerika, zo is Columbus Day ontstaan. In 1892 werd er een standbeeld van Christopher Columbus geplaatst op Columbus Avenue.

Columbus Day in New York - St. Patrick's Cathedral Columbus Day in New York - Band

Wanneer is Columbus Day?

Columbus Day valt ieder jaar op de tweede maandag van oktober. Dit valt tevens rondom de datum waarop Christopher Columbus voet aan land heeft gezet in Amerika. In 2024 valt Columbus Day op 14 oktober.

Wat is er te doen met Columbus Day?

Columbus Day in New York wordt ieder jaar gevierd met een grote parade, de Columbus Day Parade. Er lopen zo’n 35.000 mensen mee in de parade, waaronder groepen, bandjes, praalwagens en mariniers. De parade trekt ongeveer een miljoen bezoekers. Daarnaast kijken er ook miljoenen mensen van achter hun televisie mee naar de parade!

Columbus Day in New York - Columbia Association Columbus Day in New York - Parade

De Parade begint op Fifth Avenue en 44th Street en gaat richting het noorden over Fifth Ave naar 72nd Street. Ga langs Fifth Avenue staan en wees zeker van een goede plek! Het begint om 11.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

Er zijn verschillende Italiaanse restaurants in de stad, dus u heeft genoeg alternatieven voor het diner. Een van mijn favoriete plekken is Carmine’s. Dit traditionele Italiaans-Amerikaanse familierestaurant biedt grote porties die bedoeld zijn om te delen.

Wat kunt u verwachten op Columbus Day?

Columbus Day is een erkende feestdag, dit betekent dat scholen en overheden gesloten zijn. Vanwege de parade kunt u verwachten dat het ontzettend druk is op en rond Fifth Avenue. Plan uw dagje shoppen op Fifth Avenue dus niet op deze dag!

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets