Presidents’ Day in New York 2022

Presidents’ Day in New York

Presidents’ Day in New York is een feestdag ter ere van de presidenten van de Verenigde Staten. De dag valt rond de verjaardag van de eerste president van Amerika, George Washington. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over Presidents’ Day.

George Washington

George Washington was de eerste president van de Verenigde Staten. Van 1789 tot 1797 heeft hij gedurende twee ambtstermijnen geregeerd. Voordat hij tot president werd gekozen, heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het Amerikaanse leger. Zo heeft hij onder andere het American Continental Army naar de overwinning van 1783 geleid. Washington, Father of His Country, is waarschijnlijk de bekendste Amerikaanse politicus. Washington D.C. en de staat Washington zijn naar hem vernoemd. Ook staat Washington op het ééndollarbiljet en op de quarter.

Wat is Presidents’ Day in New York?

In eerste instantie is Presidents’ Day in het leven geroepen om het werk en leven van George Washington te eren. Vandaag de dag worden tijdens Presidents’ Day ook alle andere presidenten van de Verenigde Staten geëerd.

Wanneer valt Presidents’ Day?

Hoewel George Washington op 22 februari werd geboren, wordt Presidents’ Day ieder jaar op de derde maandag van februari gevierd. Zo valt Presidents’ Day in 2022 op maandag 21 februari. Presidents’ Day valt op een maandag en het weekend voorafgaand aan deze feestdag wordt Presidents’ Day Weekend genoemd.

Wat kunt u verwachten tijdens Presidents’ Day?

Tijdens Presidents’ Day Weekend worden er al veel activiteiten georganiseerd. Omdat de kinderen in New York dan ook vakantie hebben, is er voor hen van alles te doen in de stad. Zo organiseert het Intrepid Museum Kids Week: op zaterdag en zondag zijn er in het museum allerlei leuke dingen te doen voor kinderen. U kunt natuurlijk ook het MoMa of het Metropolitan Museum of Art bezoeken.

Op Presidents’ Day begint in veel winkels de grote uitverkoop. De meeste instanties zijn geopend, maar de beurs is gesloten. Financial District is dan ook erg rustig.

Presidents’ Day is een prima dag om attracties te bezoeken. De bezienswaardigheden zijn namelijk gewoon geopend! Het kan zijn dat het iets drukker is dan normaal. Ga bijvoorbeeld naar het Empire State Building of maak een boottocht met uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Presidents Day in NYC - Empire-State-Building Presidents’ Day in New York Intrepid Museum

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets